Dagens ridpass

Skrivet 2012-07-28 Klockan 17:23:00

Idag var det hoppning på schemat! Det var ett tag sen sist nu så det känndes bra att få hoppa igen!
Idag fick jag hoppa en bana på 8 hinder, därav 2 kombinationer. 
det roligaste med dagens träning var att jag för en gångs skull inte tyckte att de långa avstånden var svårast, utan de långa anridningarna gick riktigt bra! Kände att jag fick tag i honom och fick honom att bjuda hindret UTAN att bli lång, som han annars så lätt blir... Nej jaag hade en riktigt bra känsla över hur det skulle kännas och det funkade super.
Så idag fick vi fokusera lite mer på kombinationerna... Det var ju 2 kombinationer därav en med 2 galoppsprång och den anrda med ett galoppsprång, den med ett galoppsprång bestod av ett räcke in och en oxer ut oxern var ganska stor låg runt 115 och var väldigt bred och den andra kombinationen var 2 mindre räcken runt 1 m båda två. Vilken tror ni jag hade mest problem med?? Jo självklart den med 2 lite mindre räcken. Den kombinationen med den stora oxern i var inga problem för där får jag mer respekt för hindret och rider på ordentligt! Men när det blir 2 små räcken känner jag liksom bara "ok då hoppar vi", problemet är dock inte det första hindret utan det är det som kommer efter för emellan hindrerna tar jag inte tillbacka honom på samma sätt som jag gör när det är en stor oxer! När jag landar och ska hoppa den stora oxern tar jag tillbacka honnom och driver på honom så han får under backbenen och kan hoppa upp sig. Men när jag hoppar räckena blir det inte alls samma "shit en oxer måste samla" utan jag slarvar och då får min fina häst rädda oss genom att ta i allt han kan typ. 
Så fick hoppa den där lilla kombinationen 4 ggr innan jag lyckades få till den ordentligt, men känslan när man gjorde det var superhärlig! 
Så jag är nöjd över dagens pass och ska snart anmäla till nästa tävling, spännande saknar tävlandet så mycket har ju inte blivit något nu när han varit skadad, men nu är det full fart igen :)
 
Favorit i repris ;) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se