Igår..

Skrivet 2012-07-31 Klockan 18:20:28

Igår skulle Cornelia och felic rida på Caramell. Caramell är en dart moore ponny och ett 5 årigt sto som lärt sig att det går att bocka av "småbarnen"... När Felic och Conelia försöker galoppera gör hon såhär:
 
Och när hon börjar göra så tappar dom lite självförtroende och det går inte så bra, caramell vinner kan man säga. Så då fick jag hoppa upp och varannat galoppsprång eller nåt försökte hon bocka! Men jag drev bara på och höll upp huvudet och så fort hon försökte bocka small det med spöt... Efter en stund av diskutioner slutade hon väl ganska skapligt att bocka det var som om hon gav upp, jag vann. Men hon höll endå på lite gran så därför ska jag nu rida henne varje dag (korta stunder) en period och se om hon lägger av.
 
Haha förbannad b-ponny som inte får som hon vill.
Men hon skötte sig riktigt bra i slutet faktiskt!
Jag tyckte iafl att det var skitkul! haha rida liten ponny igen liksom
 
Så idag körde jag och Cornelia igen. Gick MYCKET bättre idag, började med att cornelia red fram och sen skulle jag ta galoppen där hon bockar som mest. Och när jag satte upp och gav galoppskänkeln började hon precis som igår och ville inte alls! Men idag tog det inte alls lika lång tid att få henne att sluta utan hon gav upp ganska snabbt och sen galopperade Cornelia på henne också och hon skötte sig hyfsat några små bockningar men mycket bättre än igår! Men vårat mål är nu att rida henne varje dag och se till så hon blir bock fri :)
 
Tyckte denna bild var så härlig!
Haha tycker ni att jag ser stor ut?? Känner mig inte jätte stor men stor endå, Caramell är ju ganska grov i typen så det funkar riktigt bra faktiskt hon verkar ju inte tycka att jag är tung iafl för hon bockar och galopperar runt med mig utan problem! Men rider ju förstås inte så länge.


Kommentarer
Postat av: Victoria

Skrivet 2012-07-31 Klockan 19:18:38
Ni passar faktiskt ;))

Svar: haha, men skumpigt är det allt med små ponny steg :)
ryyttarduon.blogg.se


URL: http://victoriamariajohansson.blogg.se

Postat av: melinda

Skrivet 2012-08-01 Klockan 16:31:21
jag tycker du ser lite stor ut på henne, men om du skriver att hon klarar det så. :)
Fast sen tycker jag det e riktigt sjukt att du slår hästen med spöt för den bockar, hästen lär ju sig ingenting av det, den blir bara slagen och vågar inte göra ngt annat än att lyda dig till vad du vill göra och det är verkligen INTE ett bra sätt att "uppfostra" en häst på.

Svar: Nej det är inga problem, men känner mig ju fortfarande stor så rider ju inte så länge så hon inte ska tycka att det blir jobbigt :)Men asså om du tror att jag slår och slår och slår och slår så har du fel. Jag är INTE ute efter att skrämma henne till lydnad! Utan jag tillrättavisar henne när hon bockar med att få upp huvudet på henne och sen mana på framåt med ett litet spö rap så att hon fattar att det är fel att bocka men rätt att gå framåt. Så fort hon bara galopperar utan att bocka belönar jag henne med att berömma henne och att resa mig lite lätt i sadeln så att det blir skönare för henne att galoppera. Jag är ute att få henne att sluta att bocka genom att få henne att förstå vad vi vill men fortfarande ha framåt bjudningen kvar, är inte ute efter att "kuva" hästen på något sätt. det är bara det att hon lärt sig att kasta av de mindre ryttarna för att slippa gå på framåt... Men nu när hon börjat fatta vad det är vi vill ha ut av henne och vad som är rätt och fel går det så mycket bättre! idag när jag red lite på henne bockade hon ingenting när jag fattade (där hon varit som värst) då berömde jag massa, men sen på en långsida bockade hon till lite gran men det struntade jag typ helt i då hon gick så himla bra annars och man kan ju inte förvänta sig att hon ska sluta på 2 dagar, huvudsaken är att hon minskar på bockningarna och då på så sett blir ridpassen roligare för henne för de små ryttarna på ryggen slipper vara rädda för att bli avkastade ;)
ryyttarduon.blogg.se


URL: http://melliih.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se