Stärka din hästs galopp

Skrivet 2012-05-14 Klockan 14:52:00

Att ha en stark galopp är viktigt, både på hopp och dressyrhästar.  
Nu ska jag berätta hur ni kan träna upp en stark galopp, nämligen med förvänd galopp.
Men man måste samtidigt tänka på att när du rider förvänd galopp sätter du hästen i obalans så mkt det bara går, det är riktigt onaturligt för hästen och därför måste man börja lugnt och lite i taget!

1. Börja med att rida några långsidor i förvänd, då är det rakt spår och inte en lång sträcka sen kan man även göra ett galoppombyte i hörnet, för då får man med lite glädje i det med. När man känner det funkar kan man stegvis fortsätta att försöka rida förvänd i hörnet. Här kommer det krävas otroligt mkt skänkel och LUGN från ryttaren, det går inte bli arg på hästen om den är för svag för att orka bära sig och hålla galoppen. 
Detta var vad jag började med och nu har jag ( efter lång tid ) gått över till att rida två varv förvänd på stora mittvolten, dels för att volten är stor och inte så ''snäv'' blir det mjukt och sen bara några varv i taget för detta kan ge hästen otroligt mkt träningsvärk. 
Sen när man kommer på den delen av volten som är där en serpentinbåge går kan man vända ut mot kortsidan för då hamnar man i rätt galopp och gör det lite enklare för hästen. Viktigt att göra enkla och lätta övergågnar till ''rätt'' galopp efteråt. 


Men man måste gå sakta fram med förvänd, det tar tid att bygga upp en stark galopp, det är inget som går på en vecka och sen måste man verkligen gå stegvis uppåt.


Kommentarer
Postat av: JennyM

Skrivet 2012-05-14 Klockan 15:12:01
Jaa det är alltid dåligt väder här ju =/ jag följer er nu :)

URL: http://jmdressyr.blogg.se/

Postat av: callefille

Skrivet 2012-05-14 Klockan 18:33:54
allt bra? :D

URL: http://callefilles.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se