tagit in hästarna för deras lunch hö, för en stund sen

Skrivet 2012-08-31 Klockan 17:58:59

När jag skulle ta in Camara och moa kom de i världens galopp! haha de verkar trivas med att bo inne om nätterna, haha
 
Sen tog vi in resten som sedan stod och mumsade på sitt lunch hö, mysigt


Även fölungarna äter lite gran. (fick dock ingen bra bild på Arizona för hon envisades med att stå bakom Ellen hela tiden, haha)
 
Mysigt nu att alla hästar (vi har hemma för tillfället) är inne :)


Idag

Skrivet 2012-08-30 Klockan 21:31:00

Har jag skrittat ut en sväng med världens finaste Uno, gillar verkligen den hästen. Han är så lyhörd och okompliserad! Vill kunna rida på honom ordentligt nu.. Han ser alltid så besviken ut när jag vänder hem efter änu en skritt tur, och jag känner hur han bara samlar på sig en massa energi.. Han har även börjat bli lite tjock och tappat muskler, men det är ju resultatet av att han inte blir riden ordentligt.. Lilla gubben eller ja stackars matte kanske som kommer försöka hanskas med ett "ånglok" när jag väl kommer få galoppera på honom, haha längtar!
Världens finaste häst!
 
Och sen har jag provat på att longera Camara, börjar ju förstås sakta men säkert. Så just nu har jag ett långt grimskaft och försöker få henne att gå runt mig med hjälp av rösten och kropsspårket och det gick jätte bra. Har ju börjat träna henne lite gran sådär i NH, försöka få henne uppmärksam på MIG och vilja göra sakerna självmant utan att behöva bestraffa utan vi "leker" fram det, riktigt roligt för hon fattar ganska bra vad jag vill ;) Har tex lärt henne att backa när jag backar vilket oftast funkat utmärkt det är typ det hon fattade snabbast. Men sen hör det ju till var konsentrationen är hur bra det går, haha.
Ska iafl ta det sakta men säkert så just nu gör vi enkla saker så som att anpassa sig till mitt tempo, stanna när jag stannar, backa när jag backar och följa mig utan att behöva dra i grimsaftet, och sen ska jag försöka se hur andra gör osv för att få lite insperation hur man går vidare. Skulle vara jätte roligt om jag kom så långt att hon kan tex longeras utan lina och följa mig osv självmant! Men det är låångt kvar käns det som, men som sagt sakta men säkert :)
 


Underbart fina hingstar

Skrivet 2012-08-30 Klockan 19:34:07

Ser ni mig någonstans? ;) Var där när de höll deras hingstvisning det var då mamma och jag fastnade på Canterbury, han är ju en riktig snygging inte sant?
 
 
Nu ska jag iafl ut till stallet, tar en liten kvällstur idag mys :) Har föresten tänkt dra igång en frågestund snart här på bloggen!
 


Anmält till riksföl!

Skrivet 2012-08-30 Klockan 18:03:16

Nu ska busungen visa vad hon går för!
 
Vi har även blivit tillfrågade om vi vill vara med i en uppvisning av hingsten för att visa hans finaste dotter för iår! Såklart ska vi vara med och det ska bli super roligt att både visa upp henne och att få träffa hingsten lite närmare :)


Läges uppdatering

Skrivet 2012-08-29 Klockan 15:06:45

Har noll lust till att blogga. Skolan är igång och vissa ämnen tynger mig redan som tusan .. Tur ja har fina vänner som hjälper mig , även syster har hjälpt massa med matten!! Tack !!! Sam går för övrigt riktigt riktigt bra just nu, i förrgår när ja red fick han en galen bakbens aktivitet på riktigt och de kändes som han plötsligt var typ 1.80 i manken , inte riktigt men han kändes galet hög stor och fin . Awesome känsla ! Efter de belönades han med ute ritt och idag tar vi nya tag igen :)

Idag: dressyr på banan
Imorgon: dressyr på banan
Fredag : vila
Lördag: lösgörande / rida ut en bit eventuellt .
Söndag : tävling boxholm!!/ mandaFina häst

Skrivet 2012-08-28 Klockan 18:39:03

Vad tycker ni passar hon i rosa? ;)
 


Gårdagens ridpass på Uno och Camara

Skrivet 2012-08-28 Klockan 09:15:46

Igår red jag Uno på hackamore för att få lite omväxling i våra skritt turer.. Han skötte sig iafl bra och det var inga problem. Just nu försöker jag få honom att göra halt enbart med hjälp av sätet och det med blandade resultat.. Ibland så gör han halt nästan på en gång men oftast så saktar han bara ner till typ världens långsamast skritt, han liksom smyger fram och han stannar inte helt förens man tar litelitelite i tyglarna. Då är det som "jaha skulle jag stanna" och så stannar han, haha lite frusterande kan jag säga ;) Men vi jobbar på det och förhoppningsvis ska han fatta helt :)
 
 
Camara reds i ridhuset igår tillsammans med Ayla och Marita. Var superbra att ha med en äldre häst som "visade vägen" för Camara. Hon har ju stått i några dagar nu innan jag red igår och man kände att hon hade mognat och tagit in mycket för vi "bråkade" ingenting igår och utan hon var sammarbetsvillig och positiv. Så igår skrittade jag först lite vägar själv utan problem och sen travade och galoperade jag efter Marita :) Och måste säga att jag älskar Camaras galopp! 
Mamma som tog kort... haha
 


Arizona

Skrivet 2012-08-27 Klockan 17:09:00

Efter att vi varit på Utställningen fick Arizona och Ellen röra sig lite i padocken. Gissa om de var glada sprang runt son tokar så fick ett par roliga bilder, haha :)
 
 
Har även kollat upp poängen och det är Arizona och en till som delar på att ha blivit högsta bedömda fölen(hopp) i hela sverige!!


Smakprov

Skrivet 2012-08-27 Klockan 07:15:28Protokollet+lite bilder

Skrivet 2012-08-26 Klockan 21:13:00

Arizona:
 
Svarta(Alfonz):
Rättvist bedömd tycker jag ifrån vad han visade den dagen :)
 
Ellen:

Ellen blev tydligen också bedömd men det var ju bara positivt på gångarterna så det var roligt :)
Går i cirkeln
Prisutdelning!
Och så favorit i repris!


Bäst i Östergötland!

Skrivet 2012-08-26 Klockan 17:33:00

 
Såhär skrev hon som har Canterbury :"Bättre avslutning på helgen kunde det inte bli! Högst bedömda föl i Östergötland blev stofölet ARIZONA e Canterbury - Hip Hop - Cardento, uppf och ägare Fam Heiskanen, Vikingstad med fina poängen 997899 = 51 p!!!
De blir därmed vinnare av Canterburys fölpris i år!"
 
Våran lilla tjej vann! :D Hon var superduktig och idag var det ännu mer power i traven, allt bara flöt på hur bra som helst! Så himla glad! Och om 2 veckor är det riks som gäller och så får vi se hur det går där! så himla underbart glad för trodde inte att hon skulle vinna faktiskt, när man såg alla andra fina fölungar. Men det gjorde hon och Ellen är en stolt mamma nu, haha!
 
Och 51 poäng gör att hon är högsta bedömda föl 2012 totalt i sverige! Det var iafl vad hon som har Canterbury sa, ska dock ektrakolla det, inte för att jag tror att hon ljuger men vill bara vara säker :)


Nuläget med Uno

Skrivet 2012-08-26 Klockan 10:41:40

Har inte skrivit så mycket om Uno har jag märkt nu, vi skrittar ju bara just nu i 20 min varje dag och det känns inte så roligt att skriva om, haha. Han mår iafl bra, tycker dock att det är dax att börja ridas hårdare då han tar alla tillfällen han kan till att försöka trava, haha gubben då. Känner bara hur hans energi lagras... Nu är det ju iafl bara en vecka kvar tills han ska tillbacka och förhoppningsvis kommer de ge klartecken så jag får börja rida ordentligt igen :)
Snygg inte sant...? haha


Dagens resultat

Skrivet 2012-08-25 Klockan 19:19:49

Måste först och främst säga att jag är supernöjd med både svarta och Arizona! Skötte sig bra när vi skulle knoppa osv, även om de tröttnade efter en stund, haha. Svarta skötte sig utmärkt när vi skulle lasta medans Arizona inte alls ville... Men efter lite övertalning gick det med :) Sen bar det iväg!
 
Arizona var först och måste säga att hon har aldrig skött sig så bra som hon gjorde idag! Kom in och ställde upp sig utan att krångla eller nått. Sen när vi skulle springa travade och skrittade på fint, sen när hon skulle visa traven lös! Hon har aldrig travat så bra när vi tränat med henne! Mjuk och luftig, inte alls kort i fram som jag trodde att hon skulle vara. Sen i galoppen var det Ellens förtjänst att hon galopperade så bra som hon gjorde då Ellen tog det lungt och satte henne lite på plats när Arizona ville dra ivär, haha. Galoppen var iafl också jätte bra, men hon hoppade över staketet i galoppen en gång, haha men hoppade snabbt ut när hon såg att mamma inte var där.
Poängen då? Jo vi vet faktiskt inte då de var hemliga. Hon blev iafl klass 1 och ska tillbacka imorgon för att se vem av de bästa fölungarna som van! Kanske är hon en vinnare? haha nej men man vet ju inte, gick ju över förväntan idag iafl :) Tycker det var jätte roligt att liksom få bekräftat att hon är fin!
 
Busunge! 
Fina tjejen!
 
Sen var det den svartas tur! Han tyckte att domarna var läskiga och när han kom in var han jätte spänd.. Vilket resulterade i en dålig skritt, trav och galopp... Han kom liksom aldrig riktigt till ro utan var ganska spänd. Han fick dock bra på typ, men sen är det ju hans bakben som inte är riktigt korrekta och så hänger han lite i framknäna. Men detta är ju sådant som jag tror kommer fixa till sig med åldern han är ju trots allt bara 2 månader medans Arizona är 5. 
Men han var foglig, lätt och lasta skötte sig bra när jag skulle ställa upp honom osv så jag är jätte nöjd det enda hade ju varit om han kunnat slappna av lite men jag vet ju redan att han är lite osäkrare än Arizona så det var inte direkt en överaskning att han tyckte att det var läskigt :)
Hans poäng blev iafl 41 dock vet jag inte vilka poängen var för vi glömde att hämta ut protokollet, får göra det imorgon.
Blev lite ledsen när jag kom på att vi inte tog någon fin rosset bild :( men direkt efter att vi kom ut så lastade vi så det glömdes bort.. :(
Dock så när jag satt på läktaren för att se min farbrors häst, var det en som nog var lite äldre än mig som fotade med värsta objektivet! Så jag frågade om hon hade fotat våra hästar och det hade hon för hon fotade tydligen alla hästar, så om ett tag får ni ennu finare bilder än dessa att titta på!
 
Som sagt kollade även på min farbrors häst som roligt nog är en halvsyster till Arizona! Hon var fin men inte lika fin som Arizona då hon fick poängen 42 och utanför klassifisering. Söt var hon dock men inte så lik. Roligt endå att se att stoet och turen ochså har en roll i vad man får för någon avkomma även om det är samma pappa :)
 
Hon och hennes mamma ville iafl inte bli lastade... så vi fick hjälpa till, haha
Nu vill jag inte mer sa morsan


Mot stallet

Skrivet 2012-08-25 Klockan 10:20:57

Har nu käkat frukost, är galet trött efter en galet kul kväll igår med Cassandra, va på rix fm och sen stanna vi vid stadsfesten också ! Mina fötter värkte igår;) så värt! Nu väntar iaf ett dressyrpass ja skjutit upp för länge , om en vecka och en dag är de dressyrtävling som gäller ju! Bäst att sätta fart!:). // mandaNu ska det badas!

Skrivet 2012-08-25 Klockan 09:17:25

Ska gå ut till stallet nu och bada Nicara och tvätta resten med torr schampoo. Sen ska de få torka och efter det är det bara att börja knoppa och putsa grejerna! De kommer bli så fina :) Planerar att ta lite uppställningsbilder sen när de är så fina, förhoppningsvis med en fin rosset också, haha ;)
 
Bild från när jag ställde ut Nicara, har bättre men hitta inte dem..
Bild från när jag ställde ut lilla killen Julius, han kommer föresten hem snart och då han fyller 3 så är det ju dax för att börja ha sadel osv, stora killen! 
 
Igår kom jag dock på att vi varken hade shampoo, torr shampoo eller knoppningsgel! Därför blev det en tur till hööks, fick med oss allt från samma serie så nu får vi hoppas att det är bra.. haha


Imorse

Skrivet 2012-08-24 Klockan 15:52:23

Var jag, mamma och Marita (hon ska hjälpa till att springa med mammorna) och tränade med fölungarna i ridhuset, imorgon är det ju dax! 
De skötte sig iafl utmärkt, Arizona försökte inte resa sig eller sparka bakut eller dumma sig som hon gjort förut och det verkar som om hon fattat vad det går ut på. Dock så är hon lite överbyggd så hon har lite svårt att visa en riktigt bra trav, vilket är förståligt. 
Den svarta (som vi har planer på att döpa till Alfonz.. Han har ju inte ett namn än stackarn!) är ännu duktigare genom snäll och lydig. Han har en mycket bättre trav! Men han blir gärna lite exalterad och fattar galopp, men jag tror det kommer gå super med honom imorgon.
Man kan ju bara försöka göra sitt bästa, endå fölungar man håller på med och se har ju ingen erfarenhet av att vara utanför stallplan typ så ingen vet ju hur de kommer reagera. Roligt ska det bli iafl :)
Här har ni snyggingarna:
 
Vad tycker ni? Fina eller hur :)
Påväg till ridhuset gjorde vi en avstickare till stubbåkern med svarta, ville ha uppställningsbilder. Dock blev den bästa när jag höll på med inställningarna fortfarade så jag fick inte riktigt den vinkeln jag vill ha+att mamma kom med på bild :/ haha 
Ville fota när såhär så man ser bakrunden, men tyckte det blev mysiga bilder så planerar att ta med både Arizona och svarta en annan dag och fota igen lite mer seriösare :)


Plågat mig själv idag...

Skrivet 2012-08-23 Klockan 21:32:20

Var ute och red på min lilla häst och eftersom jag bara får skritta har jag skrittat samma turer om och om och om igen känns det som.. Så idag kunde jag inte motstå stubbåkern! Men det jag menar med att jag plågat mig själv är att jag har SKRITTAT på en stubbåker i 20 min! Snacka om att jag fick hålla mig för att inte bara släppa tyglarna och mana på allt jag hade för att försvinna iväg i världens dundergalopp!!! 
Men jag lyckades faktiskt hålla mig.. Så idag har jag skrittarbetat min häst på en stubbåker, skänkelvikningar och mycket start och stopp. Han sköter sig strålande och jag vill bara att han ska vara frisk nu så jag får hoppa och galoppera trött på allt skrittande. 
 


22/8

Skrivet 2012-08-22 Klockan 21:14:12

idag red jag på banan, efter typ en vecka på fältet kände jag att ja nu måste göra något ordentligare haha, även om han jobbar därute så blir halva passet bus i princip ;) man måste ju få ha kul ibland.

Idag ville jag bitvis börja gråta för det var kaos, ja kände mig så otroligt sämst och kunde inte ens rida han i en bra trav så ah, sen andra bitar va han så fin att ja bara log så otroligt blandat pass, vet liksom inte hur ja ska summera de..
Men ja tänkte att ja fortsätter där ja sluta idag imorgon och imorgon ska jag även rida Lisas ponny, Porris :)
 


Testar

Skrivet 2012-08-22 Klockan 09:23:13

Blogga från mobilenNew

Skrivet 2012-08-21 Klockan 18:35:10

Igår var jag och mamma på sharpman, köpte detta:
Min lädertvål håller ju på att ta slut och detta är ju SÅ bra! Fick med det när jag köpte min prestige sadel och aldrig haft något bättre!  Men det har varit ganska dyrt så inte känts värt att köpa igen, men nu var det billigare så mamma köpte det, haha nu ska det putsas!
Och sen ett par bruna och svarta snoddar inför utställningen på lördag!
 


Törstiga hästar

Skrivet 2012-08-21 Klockan 18:01:39

Har mockat och gjort höpåsar nu, och fyllt på Moa och Camaras vatten. Eftersom de hade vält sin vatten tunna var de skapligt törstiga, dumbommarna.. haha
Nu ska jag och mamma snart gå ut och ta in fölungarna och så ska jag hantera dem. Camara får bara va idag men imorgon ska det ridas!
Och Uno ska få sin medisin och lite kärlek.
 
Förövrigt började jag skolan idag, det var faktiskt riktigt roligt att träffa alla igen! Har ni också börjat?


Idag hos veterinären

Skrivet 2012-08-20 Klockan 21:58:21

kom fram till veterinären idag runt halv 9 och det började med att hon som skulle göra hältutredningen på Uno kände igenom honom. Sen fick jag springa fram och tillbacka på löpargången och efter det fick jag longera honom i deras ridhus.
Då visade han tydligast en mindre hälta i vänster varv på böjt spår precis som innan och även i höger varv. Men det är ju ingen större hälta direkt. 
 
Sen berättade jag om att jag misstänkte en senskada men det trodde hon inte att det var (yes! då det oftast innebär runt 6 veckors boxvila) men hon kunde inte heller säga säkert vad det var. 
Så vi fortsatte med göra böjprov på alla ben men det gav inte så mycket så vi fortsatte med att bedöva höger kota för att se om hältan "flytta" på sig, de är ju duktiga på att avlasta  för att inte visa hälta de små hästarna... Och då visade det sig att han även är halt på vänster fram. Han är alltså ganska jämn halt på båda fram och det sitter långt ner. Då bedövade hon vänster kota också för att se om han skulle bli ren då.
Fick longra honm igen och OJ vilken trav han fick, mycket bättre svung och steg! Men hältan var kvar... 
Då bedövade hon "bort" hela höger framben och så longrade vi igen men det var inte någon större skillnad då heller.
 
Då fick vi röntga. Vi rönkade båda fram och då röntgade vi falangerna och kotorna. Men det gav inte direkt något det heller, mer än att han var lite sliten men inget konstigt för en häst som at så stor som han är. Han ska dock få sulor fram för att förhindra att han sliter onödigt mycket, då han är stor och går lite "stampigt" är det bara bra. Men som sagt det var mer en försiktighetsåtgärd så han inte ska få problem i framtiden..
 
Så vad kom hon fram till? Jo typ bara att han avlastar höger fram och är jämt halt. Vad det beror på vet vi inte, men veterinären sa att det räcker med att en sådan stor häst går och överbelastar ett ben lite länge för att det ska bli problem. Så igentligen när han hade såret på vänster fram kan han avlastad det benet och lastat mer på höger så sen när höger blivit bra har vänster blivit dåligt så då har han börjat lasta mer på höger. Detta ger ju oftast en ganska jämt hälta, vilket han har. Men som sagt inget är säkert. 
 
Han blev iafl sprutad i båda fram kotorna och i höger hovled (eftersom han är mest halt i höger) och han äter metacam. Han ska också stå i box i 24 timmar men efter det får han gå i hagen med kompisen batte och om några dar ska jag börja skritta på honom i ca 20 min per dag. Och efter ca 2 veckor ska vi tillbacka och då är det väl bara att hålla tummarna att han är bra för då är det bara att börja rida igen. Annars får man fortsätta hältutredningen.
 
Jag är glad över att det inte var senan! Men det är fortfarande jobbigt att inte riktigt veta vad det är.. Men fortfarande hoppfullt om han kanske kan börja ridas ordentligt bara efter 2 veckor! (ska förstårs sättas igång osv...) Men jag hade ju liksom tänkt månader innan jag kunde rida honom igen. Men nu får vi se hur det är om 2 veckor, bra förhoppningsvis! Annars får vi gå till botten med det här.
 
Finaste killen precis nybehandlad<3
 


Bilder från igår

Skrivet 2012-08-20 Klockan 13:06:31

Uno är sprutad i båda fram kotorna och i höger hovled. Berättar med senare för nu ska jag och mamma till stan. Här får ni lite bilder från igår iafl som laddats upp unter natten, haha
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Klar

Skrivet 2012-08-19 Klockan 22:47:15

  • Träna med fölisarna, det är ju som sagt utaställning nästa helg :) så idag ska jag, mamma och pappa knoppa dem och springa med dem, vi får se hur det går, haha.
  • Tvätta Unos man och svans ,kanske hela honom, men iafl manen och svansen för de är så skitiga! Ska ju till veterinären imorgon så då blir han lite fräsch inför det.
  • Och så ska jag rida Camara!

Började med att rida Camara, hon skötte sig fint! Vi red bara ut en liten sväng eftersom jag red i ridhuset igår. Men man känner att start och stopp osv blir bättre för varje gång, super roligt!
 
 
Sen knoppade jag och mamma fölisarna och tränade på att springa och i slutet släppte vi dem i padocken. Blev många bilder på Ellen och Arizona men inte så många på Nicara och hennes bäbis för vi upptäckte att hon var ganska ömfotad så då ville vi inte tvinga henne att springa.
 
Har måånga fler bilder, men det slutade att funka när man skulle ladda upp bilder -.- så resten kommer imorgon!
 

Sen badade jag även Uno idag så han är ren och fin inför veterinär besöket imorgon...


ridning på fältet igår

Skrivet 2012-08-19 Klockan 17:46:05Idag ska jag

Skrivet 2012-08-19 Klockan 13:05:58

  • Träna med fölisarna, det är ju som sagt utaställning nästa helg :) så idag ska jag, mamma och pappa knoppa dem och springa med dem, vi får se hur det går, haha.
  • Tvätta Unos man och svans ,kanske hela honom, men iafl manen och svansen för de är så skitiga! Ska ju till veterinären imorgon så då blir han lite fräsch inför det.
  • Och så ska jag rida Camara!
Det var det viktigaste, har massa annat jag borde göra men orkar nog inte mer idag.. haha
 
Vet inte riktigt hur vi ska lyckas göra knoppar av den svarta fölungens man... den existerar ju knapt, haha. 
Här har ni iafl en bild på utställnings griman vi köpt inför helgen, med blingbling och allt, haha. 
Manen står ju typ rakt upp haha
 
 
 
 


Förberedelser inför 2/9

Skrivet 2012-08-18 Klockan 14:05:02

Då det är som sagt tävling igen! Rider LC:1 och LB:1.
Och jag har tänkt lite på vad jag ska träna extra på, det gillar jag med dressyren att man får protokoll, det blir lite som ett kvitto på vad man är bra på och även vad man kan förbättra!! 

Det jag måste bli bättre på är halterna. Dom blir alldeles för hastiga liksom. Travar på fint och sen blir det tvärnit och hälsning. Alltså blire inget fint! Jag måste göra mukare halter och inte hasta för mkt... Det har väl att göra med nervosititen tror ja med :)

Även måste jag träna på travökningarna. Gör ju inga flashiga ökningar så dock måste ja få en jämn ökning hela diagonalen! Nu blir oftast ena halvan av diagonalen bättre än den andra. 

Sen ska jag även korta tyglarna, då dom gärna blir alldeles för långa! nu läget

Skrivet 2012-08-17 Klockan 20:54:23

Tänkte bara skriva lite om hur allt är med Sam i nu läget. Vet att jag lägger ut otroligt tråkiga inlägg just nu, bara idag gjorde vid de här men blogglusten är minimal , kommentera bättre och visa att ni vill ha mer o läsa så kmr säkert lite inspiration!


Igår red jag och sam på stubbåkern neranför stallet, så himla härligt pass!!
Började med att jogga igång han och mjuka upp han i traven och gick sen över till galoppen. Där ändrades dock passet fort haha! Satan va vi galopperade. Älskar att krypa ihop på ryggen med största leendet och sams öron spikade framåt och jag vet inte hur många varv vi galopperade på stora åkern. otroligt många och sam droppade i princip svett men vi hade så kul! ( blev lite omedveten kondisträning ?? ) Sen travade vi av när vi kunde stoppa oss själva och sen skrittade jag av honom i 30 minuter. Det behövdes!!

För övrigt försöker jag variera träningen med oerhört mkt bus samtidigt som jag lägger in mkt träningspass. 
Nästa tävling är i Boxholm den 2:e och där rider jag LC:1 och LB:1 igen :)


Veterinären på måndag.

Skrivet 2012-08-17 Klockan 14:34:30

Som sagt, Uno är halt igen :(
 
det visade sig i vänster varv på böjt spår i trav och galopp när Marita började kräva lite mer av honom.. Jag har antagligen inte märkt något eftersom jag red i skogen på rakt spår dagarna innan Marita skulle rida. 
Så nu misstänker jag att han har en senskada på högerfram, så på måndag ska vi åka och ultraljuda senan och kolla. Så nu är det väl bara att vänta och se, förhoppningsvis är det inget!
 
Men kommer ha massor att skriva om iafl! Tex nästa helg ska båda fölungarna ställas ut och det ska bli såå roligt att de vad de säger om dem! :)
 


dagens ridpass

Skrivet 2012-08-15 Klockan 23:40:44

idag så la ja upp en plan innan passet och jag fullföljde den ganska bra.
börja i skritten att böja och töja honom åt alla håll och kanter typ, han är ju så himla böjbar i skritten. Fortsatte med lite skänkelvikningar och skritt piruetter och fick en fin aktiv skritt. 

fortsatte sen i traven med tempoväxlingar och fortsatte variera formen, höja,sänka,böja,sänka osv. HAn gick bra! blir nästan för på tårna och man måste hålla om nästan krampaktigt så han inte ska flyga iväg haha. Dock är jag nöjd att ja nu kan sätta mig ordentligt ner i traven, förut kändes de som ja satt på sadeln på nåt vis men nu sitter jag verkligen i sadeln och kan inverka.

i galoppen är han ganska svår att variera formen på. han går gärna i sin bekvämlighets-zon och man måste vöertala för att få ur han ur den! Så ställde och böjde så gott de gick, och gjorde ett par enkla byten, förvänd galopp och samlingar. 

Han kändes galet fin och verkligen bjöd på sig själv. dock har han inte riktigt styrkan att bära sig i hög form ett helt pass, krullar gärna ihop sig lite, framförallt när man går ner till skritt efter galopp. 

men ja är mkt nöjd med dagens pass, han var riktigt fin bitvis :)

 
 


förlåt för dålig uppdatering

Skrivet 2012-08-15 Klockan 21:56:10

Men Uno är halt igen... så typ allt känns skit just nu, orkar bara inte
Min lilla prins<3


Godmorgon

Skrivet 2012-08-14 Klockan 10:32:43

Idag kommer Marita och hjälper mig med Uno, ska bli roligt alltid roligt att få bra hjälp :)
Har är en video från när Marita hjälpte mig förra gången som jag inte lyckats ladda upp förut:
 


Dagens båda ridpass

Skrivet 2012-08-13 Klockan 21:21:25

Idag red jag ut i skogen med Uno, galopperade mycket och klättrade. Han skötte sig fint förutom att han är väldigt steeel! Men imorgon ska Marita hjälpa mig så då löser sig nog det :)
 
Sen red jag även på Camara, märks att hon inte reds i helgen för hon va så mycket mer uppmärksam på mina hjälper idag precis som om hon börjar fatta vad jag menar. Som man säger vila är lika viktigt som träna. Men dock så var hon mycket mer trottsig idag, haha, och och lättade lite med baken några gånger inget allvarligt dock men endå märktes att hon var ett sto. Hon bestämde sig bland annat för att hon inte skulle gå i vänster varv, bara sådär, haha. Så fick kämpa ganska mycket med att få min vilja igenom och när jag väl fick det travade vi lite till i höger och sen gav vi oss. Hon blev ganska trött idag så imorgon får det bli lite lungnare, hade tänkt rida ut :)
 


Lördagens tävling, dressyr i nyckelby

Skrivet 2012-08-13 Klockan 18:14:25

LC:1

På framridningen: Var han superfin, mjuk, böjbar och på g. Kändes otroligt rund och fin i galoppen, kraften kom bakifrån liksom. 

På Banan: För det första så hoppade han till av bokstäverna. Det var som stora boxar med bokstäver på. Dom hoppa han till för och sa ja till honom skutta han ännu högre och rakt fram... Då tänkte jag liksom: det här går åt helvete. Men försökte bara trycka på honom framåt, tog lite galopp innan ja vände upp så ja fick med bakbenen direkt.  Fick inte riktigt ut honom i hörnen och han var otroligt spänd under nästan hela ritten. Var lite sådär nöjd när jag kom ut, men blev betydligt mer nöjd när cassandra ropade : du ligger i ledning på 68 %.  Jag låg kvar i ledning och vi tog första platsen på dom procenten. tvåan hade 65 % , så NÖJD! 
fick sju:or rakt igenom hela protokollet nästan, fyra  6:or :)
Domarens kommentar: Mycket välridet på lycklig ponny!! Mjukt och följtsamt!


LB:1 

På framridningen red jag fram honom ännu kortare tid här än till första. Och han kändes likadan här som på förra framridningen, väldigt på g men också väldigt spänd vilket gjorde det otroligt svårt att han kvar honom i rätt galopp på diagonalen.

På banan: Här var han så mkt lugnare och finare! Kändes mycket mjukare och mer harmoniskt. Bitvis kändes han NÄSTAN lika lugn som hemma :) Allt flöt på finfint och jag log nästan under ritten, sen slappnade jag av lite för mkt på sista galoppen där han tog chansen och bytte efter ungefär halva diagonalen då sa ja rent ut: helvete. haha! Men vände upp och gjorde halt och var ändå nöjd där :)  gick upp i ledning igen på 65% men slutade som två :)
mestadels sjuor och några sexor, en fyra på galoppen där han bytte. 
Dommarens kommentar: Välridet på trevlig ponny! Mjuk och följsam ritt. Blir ibland lite låg och öppen i formen. 


Förövrigt: Jag är riktigt nöjd över travdelarna som nästan brukar kännas skit! Jag är även otroligt nöjd med min sits, kan såklart bli väldigt mkt bättre men nu kan jag åtminstone sitta ner på han :) Uppridningarna till hälsningarna har jag fått 7:or på där jag brukar få 5:or då han blir så himlans vinlig men hade en riktigt fin trav i lördags, bra tramp! SER NI FÖRÖRVRIGT HUR FIN HAN ÄR I KROPPEN JUST NU?
 
 


Gårdagens ridpass

Skrivet 2012-08-13 Klockan 10:03:42

Igår red jag ju som sagt lite hårdare för att känna hur han reagerade, och han sa ingenting! Var positiv och framåt! red först lite i ridhuset för tänkte att det var bra underlag där och när jag kände att han kändes bra i alla gångarter red jag ut en sväng i skogen och sen red jag ner på stora barnan och hoppade ett litet en meters hinder, och det var inga problem! Så himla glad över att det bara har varit jag som överdrivit :D 
Så nu ska jag tänka ut hur jag ska lägga upp resten av träningen inför tävlingen på lördag! Ska iafl be Marita hjälpa mig någon dag för det ärks när min häst inte behövt arbeta så hårt några dagar= en väldigt stel häst! Men eftersom han är så stor är det ju inte så konstigt. Så idag ska jag iafl försöka mjuka upp honom så mycket jag bara kan.
 
 
 
 


Stallet

Skrivet 2012-08-12 Klockan 15:59:45

Ska ut och ta in hästara nu, sen ska jag rida. Ska rida i ridhuset idag galoppera osv och om han känns fräsch så är det bara att rida, haha  :)
 
 


Dålig uppdatering idag..

Skrivet 2012-08-12 Klockan 00:04:25

Men iaf idag har jag varit med manda på hennes tävling, hon och sam var super duktiga! Men mer får hon avslöja själv ;)
 
Men när jag kom hem gick jag iafl ut till stallet och mockade och tog in min häst. Har ridit på honom idag och igår och jag är jätte lycklig för han har inte varit halt eller ett dugg konstig i varken skritt eller trav (inte vågat galoppera, haha) när jag ridit! :D Han käns dock fortfarande lite konstig på senan så jag har tagit det lungt, men imorgon hade jag tänkt att gå ner till ridhuset och känna lite mer ordentligt på honom och kräva lite mer av honom så får vi se vad han säger. Just nu känns det som om jag bara överdrev massa, men jag är ju fortfarande hellre för försiktig än tänker att det inte är något och så rider jag "sönder" honom för att jag inte känner efter ordentligt. 
Om han nu känns fräsch imorgon (som jag tror att han kommer göra) ska jag lägga upp ett litet schema över hur jag ska rida honom i veckan inför tävlingen på lördag, sååå taggad och tävlings sugen! Och om han inte är fräsch vet jag inte vad jag ska göra...
 
Random bilder, en på min fina häst! och en som jag faktiskt inte lagt upp från när jag hoppade för ted :)


Sharpman

Skrivet 2012-08-10 Klockan 16:58:44

Igår skrev jag ju att jag var på sharpman, detta är vad jag köpte:
 
en vanlig sadelgjord, så jag slipper putsa hoppgjorden efter varje gång jag ridit, haha.
Och ett par veredus bakskydd, så nu har jag runt om! 
 


Bildbomb

Skrivet 2012-08-10 Klockan 07:14:00

Ser ni felet jag gör på alla språng??
 
 
Här är en ganska bra bild som visar vad jag gör för fel.. Jo jag har alldeles för långa tyglar! Min sitts är jag annars väldigt nöjd med men inte tyglarna! Så närta gång jag hoppar ska tyglarna kortas så jag kan följa med honom bättre i språnget :)


Camara

Skrivet 2012-08-10 Klockan 00:26:19

Idag har jag galopperat på Camara :D Hon hade en superfin galopp, så himla mjuk och rund! Satt bara och log när hon galopperade. Annars jobbar vi på med samma som förut, start/ stopp och svänga, märks nu att hon börjar fatta :) men det närks också att hon är ett sto ;)
 
Arab, frågetecken? haha
lite osams..
Men det gick tillslut, gäller att det inte blir en dragkamp bara så ger hon sig ganska fort, haha,
galopp!
och en väldigt stolt och nöjd matte!


Sam torsdag 9 /8

Skrivet 2012-08-09 Klockan 22:41:54

Jag somnar nästan sittande nu,,För det första är ja ju uppe till typ 3-4 varje natt och pratar med en kompis hehe, nattkompisar? Och imorse skulle ja upp vid nio och va på jobbet tio. Jobbade till typ 4 så samla på mig ett par timmar!! kan behövas nu när ja ska betala min kommande telefon själv :) ( känns så bra att betala saker själv nu för tiden. ja jobbar ihop och köper t.ex. kamera för helt egna pengar och nu telefon , good feeling ). Jag fick i vilket fall jobba på lagret i stort sett hela dagen, Bygga hyllor, tvätta av grejer och även pappas bil, ja fick köra in den själv ;) haha! Så mina armar är helt slut.


När jag kom hem åt jag och sen kom min snälla syster så åkte vi ut till stallet tillsammans, hon kollade och filmade när jag red programmen och hon tycke han såg fin ut och att ja satt bra i traven! :)  Även en annan i stallet sa att han såg jättefin ut, så himla kul att höra! Han gick iaf bra! I början av programmet är det ju en travdel och han är jättefin i början men efter hälften typ så känns det som han tröttnar och segar till och blir låg så man måste lyfta upp huvet lite på han och liksom, kom igen nu! Sen när galoppen kommer kommer energin tillbaks och han blir fin igen. 

Nu ska jag skriva en lista över grejjer som ska med på lördag :) puss!


Gårdagens ridpass

Skrivet 2012-08-09 Klockan 15:51:19

Igår hoppade jag med Uno. Det gick super vi börjar få en riktigt bra rytm och hindrerna blir liksom inga svårigheter då avstånd osv blev perfekta. rev inte ett enda hinder igår vilket är ett bra tecken på att jag börjar få fram honom ordentligt så han hoppar upp sig! Annars kan han gärna peta ner en bom när jag inte lyckas få ihop honom och han blir lite lång, haha.
Så jag var super nöjd över honom igår och sååå taggad inför tävlingen näsa helg! om det nu blir någon.. Igår när jag hoppade sista hindrerna på kom jag på långsidan och skulle hoppa en vit oxer som sistasista hindret innan vi var klara hoppade han av en smula förtidigt och när han då ska lada slår han i frambenen i oxerns bakbom. Han slår inte i så kraftigt för bomen ligger kvar, men det känns som en stöt liksom innan han typ glider av bommen med frambenen. Sen när jag landar och bryter av känner jag att han är lite konstig... Och sen när jag ska trava av är han väldigt halt! Men fortsatte att trava lite till för att se om det släppte och det tyckte jag att det gjorde så skrittade hem sen och det var inget mer. Tänkte väl att han fick sig en smäll och precis som med oss gör det ju ont en stund efter.. Men i morse när jag gick ut på morgonen och skulle ta av hans back on track skydd så tycker jag att han såg och kändes väldigt lustig på höger fram. Han inte tänka så mycket mer på det utan sa hejdå och sen åkte jag och jobba. 
 
När jag kom hem berätta jag för mamma och hon sa att det lät som symtom på en senskada! jag bara VA kan det väl inte vara, inte tänkt åt det hållet äns.. Men jag tog in honom för att titta till honom såklart. Och då var han inte alls lika konstig som han var i morse men han har endå som en liten utbuknad på mitten av senan. Så jag longerade honom lite idag för att kolla om han var halt men varken jag eller mamma kunde avgöra om han var direkt halt. Tyckte väl inte att han var klockren men inte så halt så man såg det direkt eller som han var igår efter att vi landat. 
Sen är han inte svullen, varm eller öm vid utbuknaden så jag vet inte.. Tror (hoppashoppashoppas) att han bara fåt sig en liten smäll som går över av sig själv och att det inte är något allvarligt, men idag ska han få stå och nu ska jag gå ut och kyla hans ben i ca 30 min för OM det skulle vara en senskada så påskyndar det tydligen läkningen. Jag vet ju inte om det är något allvarligt, men något är det ju för han känns inte som han brukar i benet men det kan ju bero på en massa andra saker. Vi får helt enkelt hoppas att jag överdriver! att jag bara inbillar mig.. 
 
Haha hindret ser sååå litet ut, framhoppning.
 
Det kommer fler bilder senare i ett ensamt inlägg, nu ska jag ut till stallet. Har varit på sharpman idag också föresten, gissa vad jag köpte ;)
 
 
 
 
 


dagens pass på sammy

Skrivet 2012-08-08 Klockan 21:14:48

gick bra kan jag väl säga. I början när jag tog tyglarna var han seg som sirap ungefär , tur att jag känner ponnyn utan och innan och efter 10 minuter var han så mjuk och kvick för skänkeln att ja kunde börja med programmet.
dock måste ja säga att travdelen var bättre än galoppdelen idag! orkar inte skriva något närmre men han gick bra, inte super bra men bra liksom. 


SCHOCKEMÖHLE HÖST 2012

Skrivet 2012-08-08 Klockan 15:24:30

Nu har schockemöhle höstkollektion 2012 kommit ut! Finns en hel del fina saker. Men tycker nog att de andra schockemöhle schabraken är snyggare... 
Vad tycker ni? Hiss eller en Diss?


Ingen medalj åt sverige...

Skrivet 2012-08-08 Klockan 14:49:09

varken Henrik von Eckermann (delad 23) eller Jens Fredricson (delad 27) kom vidare till nästa finalomgång... Av 37 ekipage var det bara 6 helt felfria! Visar vilken svår bana det var.. Blir ju lite besviken men fortfarande det var fina rundor båda gjorde.
Fortfarande tråkigt att inte Rolf fick vara med och visa hur  duktig han är!
men men vi får väl ta revanch nästa os helt enkelt! ;)
 
 


Rolf-Göran bengtsson intervju, förklaring till varför han inte är med...

Skrivet 2012-08-08 Klockan 13:49:04

http://www.svt.se/os/casall-struken
 
Kan inte tänka mig hur det skulle kännas att inte kunna vara med när man laddat och verkligen tänkt vinna osv. Så besviken man skulle vara.. Men så är det med ridsporten och det är väl det som är det roligaste, man är ett team och både häst och ryttare behöver vara i form. Men det gör det ju också lite oförutsägbart, det räker ju med att hästen tappar en sko på framhoppningen eller ett litet sår för att man inte kan var med...
 
Tycker endå att rolf-görans val var det rätta. Alltid hästen före!
 


OS!

Skrivet 2012-08-08 Klockan 13:00:34

Heja sverige nu! 
 
Tycker dock att det är så synd att Rolf-Göran Bengtsson och Casall inte kommer vara med... Men endå respekt till Rolf-Göran som sätter hästen före, säger mycket om honom tycker jag.
 
 Scanpix


Planering till lördag

Skrivet 2012-08-08 Klockan 12:30:40

Vilket inte är långt kvar haha.. 

Onsdag: (idag) : Kommer jag rida ett lösgörande pass på banan med fokus på att han ska va jämn på båda tyglarna och få fram ett fint men LAGOM steg avsluta med att rida igenom programmen.

Torsdag: Imorgon tänker jag att han fortfarande kommer vara mjuk efter dagens pass och kommer då lägga mer fokus på de olika delarna i programmet och sen rida båda hela programmen. Syster följer med här och kollar när ja rider dom :) Sen måste hon klippa hans man hehe (a)

Fredag: Tänker jag bara värma upp han och endast rida igenom programmen och sen nöja mig där. Kanske skritta ut en liten bit efter. Därefter badar jag honom och putsar all utrustning osv. 

Lördag: TÄVLING , LC och LB. 
det är inte sant!!!!!!!!

Skrivet 2012-08-08 Klockan 11:46:57

 
Kom igen nu jens och henke då...
 


regnar....

Skrivet 2012-08-08 Klockan 09:11:28

Har rast på jobbet och tittar ut.... regnet bara vräker ner! Vilken sommar vi har -.- men iafl det är nu man är glad över att man la på Uno ett täcke innan man åkte till jobbet :)
Idag kanske jag och mamma ska åka till sharpman, men det beror på vill ju inte missa OS hoppningen idag :) ska hoppa med min egna häst också, blir mig mycket stärkande idag tex studs osv.


Dagen

Skrivet 2012-08-07 Klockan 20:28:55

Idag var jag bara ute och gick med Uno, var sälskap åt Cornelia och Caramell. Uno skulle ju endå gå lugnt idag så då passade det perfekt med en proenad så matte också fick röra på sig ;) Provade ju försås de nya skydden och de passade perfekt! Så nu ska jag och mamma snart åka till sharpman så jag kan köpa ett par bakskydd också, då kommer han vara jätte snygg till tävlingen i nykyrka :) Juste nästa tävling är i nykyrka, ska hoppa 1 m och 110 cm går det bra kanske jag efteranmäler mig till nästa dagen också och hoppar 110 cm och 120 cm, men det får vi se helt hur det känns osv. Annars har jag många fler tävlingar jag spanat in ;)
 
 
Red även min unghäst Camara idag, hade tänkt försöka få lite bilder men det ska ju försås regna just när jag ska rida -.- Hon var iafl på hugget idag, började fint med att vi skrittade och travade runt fyrkanten, inga problem jätte fin. Men sen någonstans i mitten ville hon inte riktigt vara med längre, haha, så hon bockade till lite ena stunden och vägrade att röra sig andra.. Unghästar.. Men pappa hjälpte mig och det var inga problem, tyckte mest det var roligt när hon började hoppa runt för det var så halvhjärtat hon var inte alls ute efter att få av mig utan hon var mest förbannad för att hon inte fick gå dit hon ville, haha. Men det redde ut sig så i slutet skrittade jag och travade runt ridbanan utan problem och hon var helt avspänd.
 
Ja ni ser ju själva, stressad häst? svar nej, haha
Hästar är verkligen snygga när de gäspar.... haha sötnos
tror mycket på denna häst<3
 


Veredus

Skrivet 2012-08-07 Klockan 15:21:29

Det var ju såklart veredus skydden jag skulle hämta! Och de var superfina såg nästan helt nya ut förutam några småsmå repor på insidan men där lär de ju slitas iafl så det gör ju ingenring! Sen luktar de till och med nya! haha. Så nu ska jag dra på mig stallkläder och gå ut och prova förstås, bilder på hur de satt kommer senare :D
 
Bara bakskydden kvar sen har jag runt om! 
Föresten så verkar min dator vija lägga upp bilder igen (happyface) så senare kommer nog en bildbomb på bilderna jag inte lyckats lägga upp :)


Gissa vad jag ska hämta nu!

Skrivet 2012-08-07 Klockan 14:16:13

Det här låg i brevlådan när jag gick ut, undra vad det kan vara. ;)


Gårdagens ridpass

Skrivet 2012-08-07 Klockan 12:59:05

Igår regnade det ju en massa när jag red så mina planer att rida på galoppslingan fick jag tänka om. Så istället red jag i ridhuset, men fokuserade mest på galoppen. 
Gjorde mycket tempoväxlingar för att känna att han lyssnade och svarade ordentligt och det var inga problem, tempoväxlingar är nog lite utav hans starkaste sidor då han är så lyhörd och tänker inte äns tanken att liksom "dra" iväg. Sen jobbade vi lite på volten också, mycket öka  minska volten för att riktigt få under hans bakben! 
Och sen förstås hans högergalopp så han stärker den.
 
Jag var super nöjd med honom igår! Gjorde allt jag begärde och var riktigt villig att jobba. Blev iafl ett ganska långt pass igår eftersom jag ville galoppträna honom fast det fick bli i ridhuset, haha, så jag red i ca 1 och en halv timme. Hans kondition tycker jag blir bättre och bättre men är långt ifrån nöjd! Han måste bli starkare och uthåligare så han kommer orka hoppa banorna sen! :) 
 
 


Ut i regnet

Skrivet 2012-08-06 Klockan 18:49:12

Ska ut och rida nu, hade hoppats på att regnet skulle ge sig men det verkar inte som så.. Så det blir en tur i ridhuset istället ;)
 


em jo besviken

Skrivet 2012-08-06 Klockan 18:32:25

Jens Fredrikssons runda var super fin, mycket bättre än de förra tycker jag så bra jobbat av honom!
 
-Prestationsmässigt känns det grymt bra. Det var en väldigt stor bana i dag. Jag hade självklart velat vara felfri, men jag hoppas att det räcker en bit, säger Jens Fredricson.
-Det var utmanande från start till mål, jättestora hinder. Avstånden stämmer inte någonstans. Men ridningen satt super.Fredricson om rivningen:
Från--->http://www.corren.se/sport/sverige-borta-fran-medalj-6112676-artikel.aspx
 
Men sen då, vad hände där? Lisen Bratt Fredricson hade 12 fel och det kanske är förståligt eftersom hon var tejpad och hade väldigt ont efter sin krasch..
 Scanpix
Men Henrik von Eckermann tyckte jag var en stor besvikelse.. Jag skrek bara "Nej!" när han red mot hindret, det syntes ju långa vägar att han inte skulle klara det... Hästen var aldeles för lång och han fick inte upp den ordentligt och ja ett nerslag.. Efter det kom dom ju lite ur rytm och det slutade på 16 fel! – Jag kom in helt fel i ett hinder och rev. Då blev hästen spänd och tappade all rytm, säger Henrik von Eckermann om sina 16 fel.--->http://www.aftonbladet.se/sportbladet/os2012/article15221263.ab
 
Men Rolf göran benngtsson då?? 8 fel där.. Har ju sett så fint ut alla andra rundor så det är klart att det är lite utav en besvikelse att han slutade på 8 fel.. Men han är fortfarande favoriten! När han kommer bra och det flyter på ser det riktigt lätt ut! Scanpix
Nej men den som säger att sverige gjorde bra ifrån sig, nja säger jag då.. Vi sattsade ju på medalj och var väl inte direkt i närheten.. Men fortfarande bra att vi kom så nära genom att ta oss till final, men fortfarande "nära skjuter ingen hare...".
 
Så det blev alltså ingen medalj till sverige i lag hoppningen. Men tyckte att det var lite roligt att det var storbritanien som van på hemma plan och allt, när det var klart att de skulle vinna ställde sig nästan alla på läktaren och heja, måste vara ganska mäktigt för till och med hästen blev lite orolig, haha. Men roligast hade ju varit med ett svenskt guld ;) 

Men det är ju inte kört än, det är ju fortfarande individuella kvar där Jens Fredriksson, Rolf göran benngtsson och Men Henrik von Eckermann ska slåss om guldet, haha. 
 


OS

Skrivet 2012-08-06 Klockan 15:30:23

Missa inte finalen nu på kunskapskanalen! Svår bana så väldigt interesant att se. Kom ingen nu SVERIGE!


Bettet som bestraffning

Skrivet 2012-08-06 Klockan 14:56:46

okej om man håller på att ramla av och man rycker hästen i munnen av misstag men att använda bettet som en bestraffning och rycka och rycka i munnen för att tex hästen stannar är ju helt oacceptabelt! Skulle alldrig rycka min häst i munnen men mening, det är bara hämskt att se att folk rycker hästen i munnen för att den stannar eller liknande som en bestraffning.
Man brukar ju säga sätet före handen, och det är väl så jag försöker rida, så lite med händerna som möjligt. Man vill ju ha en lydig häst, en häst som är uppmärksam och reagerar på minsta lilla hjälp så man inte ska behöva ge så stora hjälper och då inte behöva ta den i munnen så mycket. 
Det tycker jag tex är konstigt i dressyren... Där måste man rida med ett kandar när man kommer upp i klasserna, och jag undrar bara varför? Varför ska man behöva ett så starkt bett på en häst som ska vara så lyhörd att den följer minsta hjälp. Borde inte en duktigt dressyrhäst kunna göra programet utan ett kandar då hela poängen med dressyren är att man knapt ska behöva använda hjälper överhuvudtaget? Sen är det dethär med att oj vilket starkt bett och oj oj, men en dålig oerfaren ryttare kan göra mer skada med ett vanligt tredelat bett än vad en duktig erfaren ryttare gör med ett väldigt starkt bett. Det är ju sättet man rider och använder bettet på som avgör vilken effekt det kommer ha på hästen. Menar vissa hästan funkar bra på ett visst bett och andra på ett annat bett de är ju trots allt individer! Men jag tycker att man ska sträva efter att kunna ha ett så "snällt" bett i hästens mun om möjligt det är ju trots allt inte hästen som bettt oss att sitta på deras ryggar, måste komma ihåg att varje gång vi sätter oss på en hästrygg är vi gäster. 
Jag själv tycker tex att det proffsigt ut om en ryttare kommer in och hoppar en perfekt bana med ett vanligt tex tredelat bett för det visar på något sett att dom kan rida och inte bara trycka ihop hästen och få den att hoppa... 
Men vill inte dömma er därute som kanske har ett starkare bett på sina hästar, hästar är ju individer och vissa kanske behöver ett starkare. Men jag tycke att man är fel ute när man betslar upp en häst bara för att, man behöver ha en ordentlig orsak och man måste också själv känna att man kan rida på det bettet utan att hästen far illa. 
 Denna video visar (iafl i början) hur bettet används som bestraffning... Vad tycker ni är det ok att bestraffa hästen genom att rycka den i munnen?


Sams aktivering

Skrivet 2012-08-06 Klockan 12:02:18

I lördags red jag ut, enligt skyltar osv blev det runt 4-5 km, mestadels skritt men även lite trav och galopp. Plaskade även lite i vattnet, gick i så han fick vatten till magen ungefär.

Igår red jag på banan, kanske red i en halvtimme endast? Han var superfin redan från start och jag tror jag fastställt hur jag ska rida fram osv på tävlingen.  Han var i vilket fall hur fin som helst, gjorde allt jag bad om och bara gick :) 

Idag ska jag fortsätta där jag slutade igår, funkar det bra idag med rider jag igenom programmen några gånger :)

 


Patrik Kittel Rollkur?

Skrivet 2012-08-05 Klockan 14:46:12

Efter patrik kittels start i dressyren blev han anklagad för att ha användit sig av ''metoden'' rollkur. Vilket menas att hästen går med mulen alldeles intill sin bringa, alltså en otroligt hård form och när dom går så täpps även luftvägarna igen. Det läckte bilder från hans framridning där det visar hur hästen går i form, patrik menar på att scandic var pigg och hoppade runt och dessa bilder är tagna precis när han tar tillbaka honom för att få slut på hans skutt osv.
Men att dom fick över 10 såna här bilder känns inte som en slump ? 

Han har ju redan innan blivit anklagad för detta då han blev filmad under en framridning där scandic hänger ut tungan som visar färgen blå. 
filmen: http://www.youtube.com/watch?v=8hIXGiV4N4k ( går inte lägga in klippet)
Jag tror inte det är en slump detta, jag tror han använder sig av den metoden och det är så fruktansvärt pinsamt! 
Han ska vara världsetta i dressyr? Näe fy. Skiter i om han rider för sverige heller , stäng av honom!


 
 


Lag hoppning på TV

Skrivet 2012-08-05 Klockan 13:09:28

Tittar på hoppningen på tv! Blir så tävlings sugen, även om nivån på tv inte direkt är den jag är på haha. 
Men roligt är det och lärorikt! alltid bra att se andra ryttare som rider.


suck

Skrivet 2012-08-05 Klockan 12:19:19

Försöker ladda upp filmen från igår men det går typ inte.. MItt internett är värre än vanligt, haha. Men vi får se förhoppningsvis funkar det snart!
 
Idag ska Marita hjälpa mig lite till, försöka få Uno att lossna lite till. Ska bli roligt älskar att se när någon annan rider honom för då ser man honom från ett annat perspektiv, haha. Och sen när det är in tur att rida är han lösgjord så då kan jag få en känsla över hur det ska kännas när han är riktigt fin och sen hjälper Marita mig med lite tips osv. 
 
Sen efter hon och jag har ridit Uno ska pappa rida honom, haha, för så ska jag rida på camara och så ska vi skritta ut en sväng, får se hur det går  men jag tror inte det kommer vara några problem :)
 
Har ni sett att Camara är lite orange längst ut i manen, när vi köpte henne som föl så var nästan hela manen och svansen i den färgen! Tror dock inte att jag har ngn bra bild på det men ska kolla, coolt var det iafl haha. 


Idag

Skrivet 2012-08-05 Klockan 00:09:55

Idag på morgonen har jag ridit dressyr för Marita, gick super. Är så glad över att han känns så fräsch igen! Film kommer imorgon, håll ut!
 
Sen har jag även ridit Camara idag, gjorde snett igenom i trav helt själv! Och hon bockade till lite för första gången men inget allvarligt, tyckte bara det var roligt att hon visade att det var lite liv i henne :D Imorgon ska jag och pappa rida ut med Uno och Camara, pappa sitter på Uno och jag sitter på Camara. Tänkte gå en kort sträcka, får ju inte göra henne trött men tanken är att hon ska komma av banan lite. Och eftersom Uno är så lungn blir han perfekta kompisen att ha med :)
 
Bild fårn första gången jag satt på henne!
 
Har hjälpt Cornelia med Caramell också... Igår fick hon följa med mig när jag skrittade ut och det märktes kan jag säga på att caramell att hon inte gjorde så mycket igår.. För hon bockade av Cornelia så fort hon ville galoppera typ, så då fick jag hoppa upp och jäklar vilken fart det var på henne! haha. Men grejen är den att jag behöver bara säga till henne några ggr sen slutar hon och är snäll som ett lam! 
Men imorgon ska vi longera innan vi hoppar upp för att se hu pigg hon är och sen ska jag rida lite för att se om hon är på bock humör, sen ska Cornelia rida. Vårat mål är att hon ska bli så bockfri som bara möjligt och jag tycker faktiskt att hon blivit bättre, hon ger sig liksom fortare nu. Men vi får se hur det går, bra för hoppningsvis :)
 
Sen har jag även hjälpt felicia med Moa. Skrittade och travade i padocken och övade på start och stopp. Idag gick det sådär eftersom hästarna fortfarande var ute i hagarna när vi höll på hade hon mer fokus på dem en på oss.. Haha men annrs skötte hon sig fint!
 
Det var väl det jag gjort idag, kan inte ladda upp bilder eftersom blogg.se inte sammarbetar+att mitt internett är väldigt segt.. Men bilderna jag tog idag får ni se imorgon!
 


nytt

Skrivet 2012-08-04 Klockan 19:33:45

eftersom man inte får tävla dressyr med pullarnosgrimma så stog ju ett nytt träns på schemat.. Fick med mig ett finfint pannband också! provade bara de idag och han va så fin :) Har fettat in det typ två gånger nu och gör mer sen men oerhört  fint läder redan från början faktiskt :) otroligt mjukt! 


Bilder från hagen

Skrivet 2012-08-04 Klockan 14:07:00

Gick ut med min kamera igår i hagen och fotade lite, här är sesultatet:
 
 
 
 
Smutsig häst...
 
Kompizar
 
Haha fråga mig inte vad han gör...


Lag/individuell hoppningen

Skrivet 2012-08-04 Klockan 13:10:04

Sitter och kollar på hoppningen på kunskapskanalen! Roffe startar som numer 67. Har varit många felfria än så länge, bland annat svensken Jens Fredricsson. Heja sverige! haha
 
 
 
 
 
 


Nu är de på väg!

Skrivet 2012-08-03 Klockan 21:17:14

Hoppas de kommer snaaart! Ska beställa bakskydden också och förhoppningsvis har jag alla skydden till nästa tävling :)
Bilden är från idag, har massa mer bilder som kommer komma upp senare!


Dressyr schabrak

Skrivet 2012-08-03 Klockan 19:04:59

Red ut i skogen idag, bara skritt så inte så mycket att skriva om. Men han kändes iafl super fin det lilla jag krävde av honom. Känns helt underbart och imorgon kommer han nog vara superfin för då ska marita hjälpa mig! azum!
 
Tänkte ha ett dressyrschabrak då eller tror ni att det ser larvigt ut med hoppsadel och sen ett dressyrschabrak?
 Resten av bilderna från gårdagens hoppning

Skrivet 2012-08-03 Klockan 14:07:04

Hammna lite efter i språnget, men bättre lite efter än före ;)
Efter vi ridit klart var det bara att spola för min lilla häst var väldigt svettig. Sen så fick han stå inne i natt med sina back on track skydd :) Det var några fler bilder men mitt internett är så seg så ni får se dom med tiden ;)
 


väntar på att tiden ska gå...

Skrivet 2012-08-03 Klockan 09:27:20

Sitter på jobbet, vill bara hem. Men bara 2 och en halv timme kvar :) idag är det en skritt tur i skogen som gäller eftersom han gick så hårt igår, blir mysigt. Sen på lördag ska Marita hjälpa mig med markarbetet, blir kul om hon också känner skillnad på honom!
Men jag skriver mer när jag kommer hem, då ska ni få se resten av bilderna från igår också ;)


Vilken känsla!

Skrivet 2012-08-02 Klockan 23:43:14

Min häst är "tillbacka"! Han var så j*vla fin idag. Började trava och förväntade mig att han skulle börja streta emot, men NEJ för första gången på flera veckor gav han efter och började jobba från första början av passet! red runt hindrerna och bara var lycklig. Sen när jag fattade galopp kände man verkligen att bakbenen kom under och galoppen blev jätte bra från första början, körde även lite tempoväxlingar och han lyssnade helt klockrent saktade ner när jag sa till och ökade när jag sa till, han lyde minsta vink och jag kunde fokusera på att hålla tempot och vägen utan att behöva bråka. Så himla härligt, det verkar somom han fattat att det inte gör ont längre!
Själva hoppnigen gick också bra, långa anridningar är inga problem och jag börjar känna mig riktigt samspelt med min häst! MEN jag hatar kombinationer just nu! Får aldrig något riktigt bra flyt i dem... Grejen är den att jag inte får upp honom tillräckligt imellan så även om jag kommer superbra på A så "tappar" jag honom fram till B och då blir han framtung och han river.... Måste bli bättre på att komma tillbacka och få upp honom samtidigt som jag driver, om jag gör det hoppar han hur bra som helst! Men sista gången jag hoppade kombinationen så blev den riktigt bra så det går ju, behöver bara tränatränaträna, övning ger färdighet eller hur var det? :) 
Såg på alla bilderatt jag måste korta stiglädrerna! Kändes inte konstigt när jag red, men nu nöär jag ser bilderna ser jag att dom är för långa...
 
Har fler bilder men de kommer upp imorgon för nu ska jag sova, ska ju jobba imorgon.. 
 


Nu stallet

Skrivet 2012-08-02 Klockan 15:05:31

Ska rensa lite i sadelkamaren, eventuelt sälja saker så håll utkik! Sen ska jag och Cornelia rida caramell och sen ska jag hoppa på Uno :)
 


Caramell

Skrivet 2012-08-02 Klockan 15:01:01

Skötte sig jätte bra igår! Började galoppera och hon försökte inte bocka någonting, det var bara på en långsida då hon bocka till lite men det brydde jag mig nästan inte om eftersom hon gick så bra annars och an kan ju inte förvänta sig att hon ska sluta på en gång :) Men nu verkar det iafl som hon verkar fatta att det inte är ok att bocka så nu galopperar hon på med öronen framåt!
Så igår hoppade jag till och med lite på henne, om med lite menar jag LITE kanske 5 språng eller nåt mest för att se hur hon är när man hoppar så att min kusin Cornelia kunde hoppa sen. 
När Cornelia red bockade hon lite mer men fortfarande MYCKET mindre än förut vilket är super roligt! Och jag tror att Caramell tyckte att det var roligt att hoppa för hon tvekade inte äns och bara hoppade allt hon såg typ, haha. Cornelia rider henne väldigt bra också, mjukt men endå bestämt :)
 


HästNet

Skrivet 2012-08-02 Klockan 14:16:01

http://hastutrustning.hastnet.se är bäst!
Hittade dessa:
Annonsen kom ut idag och de är använda 2 ggr och kostar 800 kr, nya kostar dom ca 1400! 
 
Har ju varit ute efter ett par tävlingsskydd och detta blir super sparar ju ca 600 kr så då kommer backskydden "kosta" ca 500 kr om man drar bort det jag tjänar på att köpa framskydden begagnat :) Super glad över att jag kollade hästnet just idag (brukar typ aldrig kolla annars)! Nu kommer Uno bli fiiin<3
 


lite funderingar...

Skrivet 2012-08-02 Klockan 12:51:53

Som jag berättat här är jag anmäld till Nyckelbys ponnydressyr den 11:e. Alltså om två veckor cirka. 
Jag är så galet nervös att jag dör, redan! Jag sätter sån press på mig själv att jag bara tänker, jag måste få en rosett, jag måste vinna, det är bara en LC/ LB. Kan jag rida när jag tänker så? Nej.
I söndags tänkte jag rida igenom programmen och bara få lite koll. Det slutade med att jag hade tårar i ögonen under halva passet, jag kände mig så otroligt sämst att jag bara ville ställa in han i boxen och åka hem. 

Dagen efter red jag ut, skrittade mest med NOLL krav. Dagen efter det fick han vila och igår provade jag igen, det gick bättre, vi kom igenom programmen HYFFSAT. Jag är långt i från nöjd. Men å andra sidan, sist jag startade dressyr i Nyrk cirka ett år sedan. Red jag LC:1 och det gick rent ut sagt skit! det fanns ingen känsla överhuvudtaget, jag var så arg efteråt. Då får jag resultatet: 66% och jag vann den klassen. 
Hur ska man se det? Att min dåliga känsla bara är jag som hittar på  ( filma inte ) eller var domaren bara snäll?

Jag hatar det med dressyr. Att det kan skilja så galet mycket beroende på domaren. Vissa dömmer skitsjysst och vissa är stenhårda och fast att man kan vara nöjdare med ett program än det förra så kanske domaren sänker en med 5%. 


Igår när jag red sa åtminstone marie att han trampade på fint med bakbenen precis under uppvärmningen av passet, det tog jag åt mig så av och det ska jag utnyttja. Jag ska försöka vara lite positiv åt mig själv. Har två veckor på mig att få mer känsla och manda: KÄNN INGEN PRESS EFTER ROSETT
 
 


Gårdagens ridpass, longering

Skrivet 2012-08-02 Klockan 12:47:40

Igår longerade jag Uno. Det gick sådär... inte nöjd! Han ville mest springa med huvudet i luften och streta emot, kollade mest på allt annat runt omkring -.- använde en chanbong igår för att liksom få honom att söka sig neråt men det funkade också sådär.. Men i slutet när han blev lite trött funkade det bättre för då tappade han fokus runtomkring och började jobba istället. Men detta longeringspass var inget gemfört med det förra, då var han så fin så jag hade inte behövst inspänningstyglar!
Men anledningen till att han är så stel tror jag beror på att jag inte kunnat rida honom ordentligt på länge då han varit skadad och sen haft ont... Och sen var det typ ÅR sen Maria red honom och jag brukar försöka få henne att rida ca 1 gång i veckan eftersom hon får ihop honnom så mycket bättre och då kan han stärka sig och bli riktigt lösgjord!
Här kommer iafl lite bilder:
Uppvärmning
I slutet då han gick som bäst, ser ni att han nu har ett öra riktat åt mig? Tack äntligen uppmärksam på mig typ, haha lilla gubben<3
Annars såg typ hella passet ut såhär, suck inte ett öra åt mig helt ofokuserad, haha.
 
Men ikväll blir det hoppning :D ska försöka få min lilla kusn att fota kanske filma också!
 


Bildbomb, Moa rids

Skrivet 2012-08-01 Klockan 12:19:54

Som ni vet så har vi ju ett 3 årigt ponny sto, moa. Hon håller också på att ridas in, men inte av mig utan av Felic. Men jag brukar hjälpa till lite ibland och så, och fota då haha. Så här kommer lite bilder på dom tsm från i förrgår :)
 
Efter detta får hon nu ha nosgrima i fortsättningen, haha
 
 


rast

Skrivet 2012-08-01 Klockan 09:26:40

Sitter och har rast på jobbet, tråkigt... men har räknat ut vad jag kommer att ha tjänat när jag är klar och jag säger bara att Uno kommer få en MASSA fina grejer, haha.
Men idag är det nog longering på schemat, det var länge sedan men vi får se annars ska jag rida på banan för hade tänkt hoppa imorgon :)
Sen idag ska jag och manda till skänninge marknad, haha. Men det kommer snart upp ett tidsinställt inlägg, erkän att jag blivit bättre att skriva på dan? Haha ;)


TÄVLING på G

Skrivet 2012-08-01 Klockan 09:00:00

Gissa var jag ska tävla nästa gång, den som gissar rätt vinner en länk!
 
Ledtråd: denna bild är tagen där.
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se