Skoningen idag

Skrivet 2012-07-31 Klockan 22:38:36

Idag skulle ju Uno skos, en Camara och Moa skulle även värkas :)
 
Vi började med Moa, hon var jätte snäll stod mest bara och tittade på annat. Tanken var att hon bara skulle värkas men hon hade trampat in en massa grus i hovarna och eftersom hon ska börjas ridas in ordentligt nu fick hon därför skor fram så hon inte ska ömma så mycket. 
Snygging
 

Sen var det Camaras tur, hon behövde lite mer övertalning och mutning med lite hö för att hon skulle stå stilla men efter en stund gav hon sig och då stod hon nästan och sov
 
Sen var det Unos tur.... Och nu kom jag på att jag inte berättat att vi haft en "knotknackare" ute till Uno eftersom han inte riktigt har varit sig själv.. Och mycket riktigt Helmut som han hette hittade för några dagar sen när han var här en låsning i hans kors som påverkade hans högra framben och hans vänstra bakben. Han har antagligen fått låsningen i hagen när han busat eller nåt, men iafl låsningen är det som orsakat att jag tyckt att han varit lite stel och inte velat ge efter hela vägen liksom. Det var ju länge sedan jag fått en riktig wow kännsla efter ett ridpass... 
Men nu ska låsningen vara borta och jag märker en jätte stor skillnad när jag rider och det är superkul! 
Men iafl till sak, låsningen har gjort så det har gjort ont att lyfta benen så högt som man behöver göra när man skor, benen är liksom låsta. Och som ni vet är ju inte min häst det största beundran av hovslagaren sen innan men grejen är ju den att han aldrig gjort något! Men nu om han antagligen har haft ont när man lyft h fram och v bak de senaste skoningarna är det som om han förknippar hovslagaren med smärta nu... Det han gör är att han frustar en massa och vill liksom där ifrån, men han är fortfarande jätte snäll och låter mig bestämma vart han ska stå även om han inte vill vara nära honom, sen gör han aldrig något dumt mot hovslageren utan han vägrar mest att lyfta på fötterna och då menar jag vägrar inte äns jag får honom att ta upp hoven! Och om vi lyckas få upp hoven tar det 10 sek sen inser han vad som håller på att hända och då lägger han all sin tyngd på det benet och det är bara att släppa och hoppas på att man inte har en fot i vägen typ, haha, 650 kg som vill ner stoppar man liksom inte så lätt.
 
Men iafl så idag när hovslagaren kom hit och vi konstaterade att det GICK inte så fick vi ringa våran veteriär och så fick han ge honom lungnande så hovslagaren kunde sko... förhoppningsvis så är det bara att Uno ska lära sig att det inte gör ont när hovslageren böjer på benen och att han nu kan slappna av sen.
 
Ni får ställa frågor om ni undrar något eller o det är något ni inte förstår! :)
Han släpper honnom liksom aldrig med blicken, och när han kommer nära spånner han upp sig och frustar så där oroligt.
en väldigt trött häst<3
 


Idag blev det en tur i skogen

Skrivet 2012-07-31 Klockan 19:24:27

På min fina häst. Tog det dock lungt eftersom han idag har fått lungnande... Mer om det senare för nu ska jag äta och sen duscha och sen se på en film tror jag är helt slut!
Camara blev bara ompysslad idag, tog hand om hennes sår och mugg...
 


Bildbomb från igår då jag red Camara

Skrivet 2012-07-31 Klockan 18:21:57Igår..

Skrivet 2012-07-31 Klockan 18:20:28

Igår skulle Cornelia och felic rida på Caramell. Caramell är en dart moore ponny och ett 5 årigt sto som lärt sig att det går att bocka av "småbarnen"... När Felic och Conelia försöker galoppera gör hon såhär:
 
Och när hon börjar göra så tappar dom lite självförtroende och det går inte så bra, caramell vinner kan man säga. Så då fick jag hoppa upp och varannat galoppsprång eller nåt försökte hon bocka! Men jag drev bara på och höll upp huvudet och så fort hon försökte bocka small det med spöt... Efter en stund av diskutioner slutade hon väl ganska skapligt att bocka det var som om hon gav upp, jag vann. Men hon höll endå på lite gran så därför ska jag nu rida henne varje dag (korta stunder) en period och se om hon lägger av.
 
Haha förbannad b-ponny som inte får som hon vill.
Men hon skötte sig riktigt bra i slutet faktiskt!
Jag tyckte iafl att det var skitkul! haha rida liten ponny igen liksom
 
Så idag körde jag och Cornelia igen. Gick MYCKET bättre idag, började med att cornelia red fram och sen skulle jag ta galoppen där hon bockar som mest. Och när jag satte upp och gav galoppskänkeln började hon precis som igår och ville inte alls! Men idag tog det inte alls lika lång tid att få henne att sluta utan hon gav upp ganska snabbt och sen galopperade Cornelia på henne också och hon skötte sig hyfsat några små bockningar men mycket bättre än igår! Men vårat mål är nu att rida henne varje dag och se till så hon blir bock fri :)
 
Tyckte denna bild var så härlig!
Haha tycker ni att jag ser stor ut?? Känner mig inte jätte stor men stor endå, Caramell är ju ganska grov i typen så det funkar riktigt bra faktiskt hon verkar ju inte tycka att jag är tung iafl för hon bockar och galopperar runt med mig utan problem! Men rider ju förstås inte så länge.


Igår red jag på Camara igen

Skrivet 2012-07-31 Klockan 12:31:18

Och i slutet skrittade och travade jag själv! Märks nu att hon börjar fatta vad det går ut på för nu är hon inte lika seg och tar hjälperna mycket bättre :) Det gäller bara att få henne att gå framåt hela tiden så hon inte tappar fokus och hittar på något annat, haha. Men måste säga att jag tycker att hon sköter sig super för att vara fjärde gången jag sitter på henne! Får väl se sen när jag åker av, haha men det hör ju lite till när man rider unghäst ;)
 
 
Kan inte ladda upp fler bilder! Suck jag som har en massa fina från igår... Men det verkar gå bättre idag så ska försöka ladda upp dem medans jag går ut till stallet. Uno ska ju skos idag, vi får se hur det går.... Tar med kameran också, förstås ;)
 


Blir galen!

Skrivet 2012-07-30 Klockan 23:48:05

På nya blogg.se!! Försöker ladda upp bilder men der GÅR inte fick upp EN sen kastas jag typ bara ut när jag försöker ladda up fler :(
 
Därför får ni nöja er med detta som smakprov och så får jag försöka igen imorgon, då kommer ju hovslagaren också  så Uno kan få nya skooor :) Uno har iafl stått idag så jag har haft fullt upp med annat som ni får läsa om imorgon istället... Sen gjorde det inget att han stogdå det var länge sedan ;)
 
haha på bilder är det felic som nästan blir avkastad av lilla caramell. Slutade med att jag fick hoppa upp hahahah, bilderna på när jag sitter upp får ni se imorgon! (förhoppningsvis.....)


Idag

Skrivet 2012-07-30 Klockan 18:07:02

Har det varit FULL fart i stallet! Men hinner inte skriva om det nu för nu ska jag till mormor och morfar, men kan lova fina bilder senare!
 


Duktiga Camara

Skrivet 2012-07-30 Klockan 00:07:35

Idag har jag ridit på Camara igen, travade och försökte styra lite själv. I slutet började hon nog fatta iafl lite gran av vad vi ville men fort går det inte vi får mana på henne nästan hela tiden men det verkar som hon liksom inte bryr sig, haha. Nej hon är hur lungn som helst nästan lite för lugn... Men jobbar just nu med att få henne att förstå vad som betyder framåt och vad som betyder stanna, och småt börjat försöka styra. 
Håller dock inte på så länge, kanske runt 10 min max sen räcker det så hon inte ska tröttna.
 
Haha nuu svänger vi, camara bara "va??" haha pappa fick hjälpa till lite. Men snart så kommer hon nog fatta vad vi menar :)
 
Vi har dock flyttat henne från det stora somarbetet idag för när jag kom ut idag stog hon såhär...
Heeelt själv stackarn, henner enda kompis verkar ha stallats in igen så nu var hon helt mobbad :(
Sen upptäckte jag även ett sår på hennes högra bakben, så bara bra om jag kan hålla henne lite under uppsikt.
 
Men iafl så idag har hon släpts ihop med våran 3 åriga c-ponny Moa och en liten dartmore ponny vid namn caramelle. Så nu får vi se om hon lyckas få några kompisar :) med det tror jag inte blir några problem då moa och Camara har gåt tillsammans förut.
 
"Heeeej"
Vad tycker ni om vårat 3 åriga c-ponny sto Moa då ;) haha läcker bild tycker jag, dock inte samma hals när hon inte "drar" ut den, haha.
Nej nu måste jag sova ska jobba imorgon -.- ska dock försöka bli bättre på att göra innläggen på dan!
 
 
 


Dagens ridpass

Skrivet 2012-07-29 Klockan 23:26:24

Idag red jag bara ut tillsammans med Emilie. Var mysigt och vi diskuterade vilt om våra åsikter om tyra på darios. se, haha var riktigt roligt! 
Men iafl fick bara bli en skritt tur idag både för att han reds så hårt igår och för att han har tappat en sko -.- Men hovslageren kommer på tisdag så det är lungt :)
 
 
Imorgon blir det dock ett kontitions pass på stora banan eftersom den är mjuk så gör det inget om han saknar en sko så det kör vi på! 
 


säljes!!

Skrivet 2012-07-29 Klockan 19:53:09

Lamicell schabrak, mörkblått med rosa passpoal. Stenarna runt loggan sitter kvar! Två små som lossnat men inget som syns och dom glittrar mer i verkligheten än på bilden. Ligger still på hästen osv. stl full
250 kronor + frakt!!
 
Grönt schabrak i stl full. Svårt att fånga rätt färg på bild! Ljusgrön väldigt nära lime grön :) lite slitet vid sadelstropparna men som ni ser på bilden är det inget som syns. 
150 kr + frakt!
 
 
MEJLA MIG PÅ AMANDA_CARLSSON4@HOTMAIL.COM!!
 


Red på Camara idag igen

Skrivet 2012-07-29 Klockan 01:07:02

Och travade för första gången! Funkade super, Camara sköter sig jättebra. Så nu har jag börjat använda lite skänklar, ledande tygeltag osv samtidigt som pappa styr så hon ska börja fatta vad det går ut på, sakta men säkert :)
Hon har även fått en flughuva nu så hon slipper vara så irriterad av flugorna
 
Henner mugg börjar också försvinna, nu är den bara kvar på det benet det var som värst. Men tycker att det blir mindre och mindre för varje dag, så skönt!


Skaffat ny kamera!

Skrivet 2012-07-29 Klockan 00:56:08

Haha jag börjar bli duktig på att göra sena inlägg.. men har nästan aldrig tid att skriva på dan :)
 
Det är iafl en Nicon D3100 och är överlycklig! nu kommer bloggen prydas med fina bilder och videos :D
 
Testade den iafl lite nu på dan (ofc!) så jag fotade fölungen och Nicara när dom gick i trähagen. Är ju inte världsbäst på det här med inställningar osv än men det kommer!
Här kommer några resten kommer imorgon
Favoriten!
 
Nyfiken på kameran? svar ja, haha
 


Dagens ridpass

Skrivet 2012-07-28 Klockan 17:23:00

Idag var det hoppning på schemat! Det var ett tag sen sist nu så det känndes bra att få hoppa igen!
Idag fick jag hoppa en bana på 8 hinder, därav 2 kombinationer. 
det roligaste med dagens träning var att jag för en gångs skull inte tyckte att de långa avstånden var svårast, utan de långa anridningarna gick riktigt bra! Kände att jag fick tag i honom och fick honom att bjuda hindret UTAN att bli lång, som han annars så lätt blir... Nej jaag hade en riktigt bra känsla över hur det skulle kännas och det funkade super.
Så idag fick vi fokusera lite mer på kombinationerna... Det var ju 2 kombinationer därav en med 2 galoppsprång och den anrda med ett galoppsprång, den med ett galoppsprång bestod av ett räcke in och en oxer ut oxern var ganska stor låg runt 115 och var väldigt bred och den andra kombinationen var 2 mindre räcken runt 1 m båda två. Vilken tror ni jag hade mest problem med?? Jo självklart den med 2 lite mindre räcken. Den kombinationen med den stora oxern i var inga problem för där får jag mer respekt för hindret och rider på ordentligt! Men när det blir 2 små räcken känner jag liksom bara "ok då hoppar vi", problemet är dock inte det första hindret utan det är det som kommer efter för emellan hindrerna tar jag inte tillbacka honom på samma sätt som jag gör när det är en stor oxer! När jag landar och ska hoppa den stora oxern tar jag tillbacka honnom och driver på honom så han får under backbenen och kan hoppa upp sig. Men när jag hoppar räckena blir det inte alls samma "shit en oxer måste samla" utan jag slarvar och då får min fina häst rädda oss genom att ta i allt han kan typ. 
Så fick hoppa den där lilla kombinationen 4 ggr innan jag lyckades få till den ordentligt, men känslan när man gjorde det var superhärlig! 
Så jag är nöjd över dagens pass och ska snart anmäla till nästa tävling, spännande saknar tävlandet så mycket har ju inte blivit något nu när han varit skadad, men nu är det full fart igen :)
 
Favorit i repris ;) 


anmäld

Skrivet 2012-07-28 Klockan 15:30:46

till tävlingen i Nyckelby nu, Janne är så underbart snäll och skjutsar mig! Lyx för mig känns det som, sjukt snäll iaf och jag är så tacksam! 
Ridpasset gick bra idag, går bättre och bättre för varje gång, blir mer samspelta hela tiden


 


Var nere i sommarhagen

Skrivet 2012-07-28 Klockan 15:10:40

Och tittade till Arizona och Ellen, Arizona blir bara större och större för varje dag som går!
 
Var iafl nere för att fylla på vatten och spruta flugmedel på dom, annars såg dom ut att ha det toppen!
Jag och min bror fyller på med vatten, vi hämtar vattnet från ån och fyller i ett badkar. Dom har kunnar gå i och drika själva en gång i tiden men så fastnade en häst för några år sen så brandkåren fick komma och dra upp den, haha, så sen dess får dom inte längre dricka själva.'


OS

Skrivet 2012-07-28 Klockan 01:06:18

Har precis sett Rolf göran bengtsson gå in med svenska flaggan, coolt att en ryttare fick göra det tycker jag!
Ska se till att se hans ritter så man kan sitta och hålla tummarna, tycker han rider så himla bra och harmoniskt, när han rider en bana ser det alltid så lätt ut!
Tycker det är så coolt att när min pappa tävlade (för mååånga år sen) har sett honom komma ut från en klass gråtandes och sagt att han aldrig mer skulle rida och nu är han rankad som bäst i världen! Så vill man bli bäst får man kämpa på i både med och motvind..
'
Hästen han ska tävla med i OS, Casall La Silla.
 
Godnatt


Fina Camara

Skrivet 2012-07-27 Klockan 19:54:45

Idag har (förutom att tagit hand om hennes mugg) hängt på Camara och SUTTIT på henne, hon skötte sig super! Det var pappas idee nu när det är så varmt ute är dom ju så trötta rent allmänt så då är det ju super att borja rida in unghästar, inte så mycket motstånd haha. Så imorgon ska jag sitta på henne igen, och igen och igen och om några år blir det Falsterbo, globen och skandinavium, haha drömma får man ju ;) Men tror mycket på denna häst så vi får se vad det blir av henne i framtiden.
 


Snart

Skrivet 2012-07-27 Klockan 08:56:13

Blev ingen uppdatering igår för internett ville inte samarbeta.... Men nu verkar det funka!
 
Nu ska vi iafl snart åka till veterinären igen och insiminera Nicara, igår insiminerade vi henne också så nu får vi hoppas på att hon tar sig!
Ska uppdatera bättre idag iafl, samt berätta om vad som hände igår :)


dagens

Skrivet 2012-07-26 Klockan 22:28:00

idag gick sam intervaller och efter det skulle jag skölja av honom men då körde jag på med schampoo och allting då de va behövligt. Pälsen blir så fettig av all flugspray och man och svans blir också fettiga av oljan jag har i mot att han ska klia. Så körde på med allting idag och imorgon får han nya skor!

Nu ska jag fixa med lite saker jag ska sälja! Ni får hålla koll här imorn på vad som kommer ut. Jag sparar till en ny telefon och jag kan nog få ihop ett par hundra på några grejjer jag säljer sen plus lönen som rullar in!

//Manda


Tips

Skrivet 2012-07-26 Klockan 16:45:00

Medans ni putsar tränsen lägg bettet i en hink llr liknande i varmt vatten så lossnar all smuts så slipper man stå och försöka skrapa av de som fastnar. Sen när du putsat klart sköljer du av bettet och så äre rent :) 

 


innan 2013 är slut...

Skrivet 2012-07-26 Klockan 13:44:00

så skulle jag vilja ha startat en LA:1 i dressyr över 60 %. Det var egentligen målet för detta år men med tanke på att ja NU när halva året gått börjat rida i dressyrsadlen är de mkt som måste komma i sin ordning : Min sits och sams fasoner inne på dressyrbanan = rädd för staketet och om det är stora blommhållare.. 
Därför tänker jag detta året försöka komma ut på så mycket LC:1 och LB:1 or som möjligt. För rutin och lite känsla. Tror ni detta skulle va möjligt för mig och Sam ? 


hatar rubriker!

Skrivet 2012-07-25 Klockan 23:28:40

Idag har det varit sjukt varmt så jag red bara ut, red den vanliga rundan men han löddrade av svett, då kanske ni förstur varför jag inte red på banan och hur varmt det var i luften fast solen inte sken. Sen efter det släppte jag ut alla hästar, dom har stått inne på dan och alla gick rakt ut och rullade sig och hade jätteskönt! Så nöjda så :) Sam fick även en dusch innan han gick ut så han kunde inte vara nöjdare! :) 


Idag

Skrivet 2012-07-25 Klockan 23:05:51

Idag fångade vi ju in lillen och Nicara, och det gick superbra! Fölis var inte alls likaskygg så fick tag på honom på första försöket! Sen lastade och åkte till veterinären Bitte och det gick också utan problem. Sen kollade vi Nicara och hon var tyvärr inte dräktig :( Men hon hade ett väldigt stort ägg som kan släppa när som så vi ska dit imorgon igen halv 10 och insiminera. Fölis friskförklarades också utan anmärkningar så nu kan vi ge honom en ordentlig försäkring!

Sen fick Uno vila idag, kände att det var så hila varmt och han har ju inte stått något den här veckan så det passade bra. Tog dock in honom och sprutade flugmedel, smorde in svansen, borstade och satte på en flughuva på honom så nu kommer jhan förhoppningsvis inte vara så irriterad.
 
Camara fick bara va idag hon med, ska ta in henne imorgon igen för att smörja hennes mugg osv.
 
Här kommer lite bilde på Camara som jag inte kunnat ladda upp förut! 
Och såhär såg hennes mugg (på det värsta benet) ut igår... Innan jag tvättat:
Efter jag tvättat:
Och här har jag smort med salvan:
Och så en bild på Uno också förstås, haha
 
 


Favorit väggen i mitt rum

Skrivet 2012-07-25 Klockan 13:50:00


Har aldrig i hela mitt liv trott ja skulle få en blågul rosett. Det har liksom aldrig varit något nära mål men underbara ponnyn som jag rider har gett mig tre stycken. Trots att de ligger så mycket blod svett och tårar bakom dom, för tro mig Sam och jag har slitit som tusan så är lyckan att ha fått dessa tre enorm!
Hämta lillen

Skrivet 2012-07-25 Klockan 09:00:54

Nu ska pappa mamma och jag gå och hämta nicara och fölis, får se hur det går ;)
Så får vi se om NIcara är dräktig också!


Dagens ridpass

Skrivet 2012-07-24 Klockan 23:52:58

Idag red jag bara ut i skogen, myste lite :) Men såhär såg min häst ut i svansen när jag hämtade in honom....
Nej men han kliar inte alls, ååå blir så frustrerad :( Men jag tvättade den sen och fixade med den och då såg jag att det inte var så farligt, men endå han har ju knappt någon svans så då behöver han väl inte klia av det lilla han har?! haha om man bara kunde säga det till dom..
Som ny typ :)
 


Slangen

Skrivet 2012-07-24 Klockan 23:24:40

Idag tog jag in Camara för att smörja hennes mugg osv, och då upptäckte jag att hon börjat få på båda framhovarna också... suck.. Så nu har jag 4 ben att tvätta och smörja, haha.
 
Men hade faktiskt lite slagträning med henne idag också, spolade av alla hennes ben och hovar och sen har jag tvättat hennes svans. Hon skötte sig super! Har alltid haft proble när man ska spola henne för hon har varit så rädd för slangen (trott det var en orm eller nåt, haha) men idag rörde hon knappt en fena och hon såg faktiskt ut att tillochmed njuta.  Ennu ett täcken på att min lilla häst börjar växa upp! 
Sen redde jag iafl ut svansen och smörjde hennes hovar och så borstade jag ju förstås på henne :) Så hon såg nästan ren ut, haha, hela hon skulle behöva ett regält bad igentligen men det är ju ingen idee så länge hon går på bete..


Bildbomb - dressyr!

Skrivet 2012-07-24 Klockan 15:25:22

detta är från förra veckan någongång tror jag. Har massa fina så delar upp de till två. 
Här kommer skritt och trav bilder :) galopp får ni senare! 
Men visst syns det att jag tänkt mycket på mina händer sista tiden? Dom är ju såklart inte ihop och tummen upp under hela passet men dom äre faktiskt på många bilder! kul att se att de gjort nytta :)

Vad tycker ni om Sams biffiga hals förresten? Jag ÄLSKAR den!! svag för kraftiga, musklade halsar :)

( han har haft ett sår i huvet, därför ingen nosgrimma )
Kommentera!


hjälp?

Skrivet 2012-07-24 Klockan 12:44:51

Tänkte kolla om de finns nån läsare här som vet var man kan köpa billiga lindor!

Det jag vill ha är :
Helt i Fleece, inte intresserad av att köpa till paddar nämligen..
Inget som helst märke, struntar i det på lindor ^^
Och sen gärna där man kan välja mellan flera färger :)

Jag har tittat runt och de jag hittar ligger på runt 150 sen kommer Eskadron och alla dom för 300-400 vilket jag inte känner jag vill betala för ett par lindor :) 


Har insett att jag har 2 ljus blå 4-pack och 4 mörkblå sen ett par svarta. :)


Skulle även vilja ha ett marinblått dressyrschabrak med röd kant. Då kan man ha både mörka lindor och röda till de :) Jag har ju faktiskt bara tre dressyrschabrak varav ett är tävlingsschabrak :)
 
 
 
 
 


Idag

Skrivet 2012-07-24 Klockan 11:45:44

Tänkte gå ut till stallet snart, ska nog rida på banan idag.. Men inte säker, han gck ju ganska hårt igår.
 
Sen blir dagens övning att fånga in den lilla svarta.. haha får se hur det går! Vi ska nämligen imorgon åka och dräktighetskolla Nicara och få ett friskhetsintyg på den lilla eftersom han inte blir försäkrad annars pga att veterinären var tvungen att kolla till honom när han hade fötts. 
Grejen är bara det att vi har fått 2 helt motsattser till fölungar iår! Den ena är hur frammot som hälst och vill alltid vara med och busar hela tiden, medans den andra trivs bäst brevid mamma och inte alls lika frammot nästan skygg och har nästan aldrig sett honom bocka till eller nått, haha. 
Arizona, full fart!
Lungna skygga svarta, som inte fått ett namn än! Inte bra... Min mamma vill att han ska heta Alcatraz men jag känner bara "det är ju ett fängelse...." men mamma tycker det skulle vara coolt med både A och Z i båda fölungarna, men jag vet inte. Vi får se :)
Ni får höra hur det gick med att fånga in honom senare


Sam vill ha

Skrivet 2012-07-24 Klockan 11:11:57

det här pannbandet skulle sam vara så himla fin i!! Eftersom han inte har några tecken i huvet, llr överhuvudtaget haha men om han hade haft en bläs llr liknande tror ja inte detta hade varit lika snyggt tuan blivit lite rörigt. Men det här ska sam få så fort plånboken tillåter!! :)
 


Camaras mugg

Skrivet 2012-07-23 Klockan 20:46:05

Eftersoom jag inte lyckas ladda upp några bilder (?) får ni en bättre uppdatering om den imorgon med bilder, men annars kan jag säga att det inte direkt nogon skillnad. Mätte henne idag också, hon är 160 i manken och 161 vid rumpan, haha lilla tjejen är lite överbyggd men det fixar nog till sig snart. Hoppas på att hon blir runt 163-165.
Dock tycker jag att jag har världens snällaste 3 åring som står helt stilla när man tvättar osv fast man ser på henne att hon tycker att det gör ont! Hade jag frsökt göra det jag gör nu med henne för några månader sen hade hon flugit i tacket! Hon har verkligen lungnat ner sig och mognat vilket jag tycker är jätte roligt!
 
 


Dagens ridpass

Skrivet 2012-07-23 Klockan 20:36:30

Idag var Uno riktigt taggad ooch det var riktigt roligt att rida honnom! Vi busade mest idag eftersom han var på ett sådant bra humör och så vi gick bort till klätterbackarna och slängde oss upp för dom i full galopp och Uno riktigt njöt! Så himla härligt var det så sen när jag red hem så hade jag ett stort leende på läpparna, fina häst
 
Har även börjat smörja hans hovar dagligen för dom har börjat spricka lite, och han har ju inte bästa hovkvaliten direkt.. Men förhoppningsvis ska dom bli bättre nu :)
 
Och eftersom jag inte kan ladda upp bilder får ni nöja er med en gamal
 


Dagens ridpass

Skrivet 2012-07-23 Klockan 20:36:21

Idag var Uno riktigt taggad ooch det var riktigt roligt att rida honnom! Vi busade mest idag eftersom han var på ett sådant bra humör och så vi gick bort till klätterbackarna och slängde oss upp för dom i full galopp och Uno riktigt njöt! Så himla härligt var det så sen när jag red hem så hade jag ett stort leende på läpparna, fina häst
 
Har även börjat smörja hans hovar dagligen för dom har börjat spricka lite, och han har ju inte bästa hovkvaliten direkt.. Men förhoppningsvis ska dom bli bättre nu :)
 
Och eftersom jag inte kan ladda upp bilder får ni nöja er med en gamal
 


lite funderingar

Skrivet 2012-07-23 Klockan 16:57:45

Dagens pass var ett riktigt dressyrpass och jag vet inte riktigt om jag är nöjd llr inte. Känner verkligen inte att de gick dåligt men känner ändå inte heller att jag är nöjd på nåt sätt. 
I traven är han riktigt svår just nu, Känns som jag inte kmr åt honom och han ålar sig litegrann, plöjer även på så fort han får chansen. Alltså har jag riktigt svårt att få ihop en samlad trav.

I Galoppen så är han fin så länge jag håller om ordentligt och är tydlig med vad jag vill. 

Jag red delar ur LB programmet idag, och våran svagheter är ju helt klart ökningarna! I traven orkar han inte riktigt länga hela snett igenom utan tappar powern nånstans i mitten och i galopp ökningarna vill han bara dra iväg och sen blir det korsgalopp.  Men galopp ombyten har ju vart i centrum av vår träning hur länge som helst så att han vill ju byta är ju inget fel egentligen, bara det att han är inte lika lätt att stoppa nu. 


Har hittat en i Nyckelby där jag skulle vilja starta LC och LB bara för att känna på de och se vart vi ligger. jämföra med gamla resultat osv. Men däremot har jag ingen skjuts dit.. Tänkte kolla med syster också men misstänker att hon jobbar..  

 


Mugg...

Skrivet 2012-07-23 Klockan 10:57:44

Tog ju in Camara igår för att kolla på henne men jag hittade inget sår någonstans, därimot hittade jag världens mugg på hennes ena bakben och lite mindre på det andra... Inget fram iafl men det är ju antagligen för att hon har svarta framben. 
 
Såhär såg hon ut när jag tvättat rent henne:
 
Som ni ser är hon ganska röd men hon var supersnäll när jag tvättade rent det! Inte direkt vad jag väntade mig av henne så det visar att hon mognat.
 
Men som sagt jag tvättade det och sen hade jag på karledslva och jag ska ta in henne idag igen för att tvätta rent och smörja igen. 
 
Förklaring vad mugg är och hurjag behandlar den. 

Mugg är ett annat ord för inflammation i karleden och orsakas av en allergisk reaktion av något slag. I hästars miljö finns det mkt olika bakterier som kan framkalla och orsaka svårläkta sår hos din häst.

Hästar med vita ben är känsligare och drabbas oftare av mugg än vad hästar med mörka ben gör. Camara har ju 2 svarta och 2 vita och det är dom vita som drabbats tex.  Vanligast är att hästarna får mugg när det är blött och kallt ute, men en del hästar får också mugg som en slags "solallergi" på sommarn.

Det säkraste tecknet på mugg är sårskorpor i karleden. Ibland uppstår värme, ömhet och svullnad. På opigmenterade vita ben kan man också ibland se en rodnad i huden.

Detta gjorde jag igår:

 

  • Tvättade med en mild parfymfri tvål, jag använde till exempel Lactacyd, för att mjuka upp sårskorporna så att de trillar av. Eftersom bakterierna sitter under skorpan är det viktigt att skorporna trillar bort så att man kan tvätta under. Sen var jag noga med att skölja bort all tvål.

 

  • Sen torkade jag försiktigt men noggrant rent med en handduk.

 

  • Sen smörjde jag in den torra karleden med en mjukgörande salva, jag använde karledssalva. Vanlig matolja fungerar också bra! Eller Helosan och Idominsalva.

Undvik att tvätta i onödan. Vatten är muggens bästa vän och det är bättre att smörja med en fet salva än att tvätta. Leriga hagar är därför inte nyttigt för hästen, men ibland speciellt vintertid  svårt att undvika. Tvättar man för mkt så försvinner kroppens naturliga försvar mot infektioner.

Hoppas ni fattade annars är det bara att fråga! :)Camara

Skrivet 2012-07-22 Klockan 14:18:33

Fick ett tips från denna tjej http://victoriamariajohansson.blogg.se/ att hon sett när Camara blivit sparkad i hagen på ett bakben så det börjat blöda. Så därför ska jag nu gå ut till stallet och ta in min lilla tjej och se så allt står rätt till. Efterso det är rötmånad just nu är ju chansen för infektioner stor så ska tvätta rent det ordentligt så det inte blir som med Unos sår...
 


Hejhej

Skrivet 2012-07-22 Klockan 13:30:35

Idag är det hoppning på schemat! Om pappa kan hjälpa mig förstås annars hade jag tänkt att klättra med honom :)
Annars är det lite utav en bloggtårka här på bloggen... haha som ni kanske märkt, men jag ska bättra mig!
Den 25 får jag även min lön och då ska jag köpa en systemkamera så då kommer det bli fullt med fina bilder!
 
Här kommer lite bilder från kolmården igår!


dagens planer

Skrivet 2012-07-21 Klockan 12:25:28

är att ja cyklar ut till stallet idag. Hinner inte springa idag så de får bli att lämna moppen och cykla ut! 
Sen ska jag skrubba rent hans box, sommarstädning! Sen tror jag att jag rider ett dressyrpass i dressyrsadeln, men jag vet inte. Har inte bestämt mig än men de kanske blir de llr uteritt. Kolmården!

Skrivet 2012-07-21 Klockan 11:29:10

Snart ska jag och min familj åka till kolmården! Haha, så idag lir det dålig uppdatering:)
 


Igår

Skrivet 2012-07-20 Klockan 11:56:44

orkade jag inte uppdatera satte mig först vid datorn vid 10 och då var jag så trött så somna nästan med den i knät, haha. 
 
Men iafl igår kom ju josefine hit och red på Uno, haha det var roligt och Uno skötte sig utmärkt!
mobiilbilder suger... Men visst är dom fina,  haha
 

Och sen när josefine hade åkt hem gick jag ut för att mocka ur Unos bäd, det tog 1 och en halv timme innan jag var klar! Men riktigt skönt när det var klart.
 
Nu ska jag duscha och sen ska jag åka till manda och så ska vi åka och spela minigolf, haha :D
Hoppas ni får ha en bra fredag! Och så kommer mer uppdatering senare :)
 


kul!

Skrivet 2012-07-19 Klockan 21:37:24

red ett lösgörande pass idag, mkt åttvolter, serpentiner, stora och små volter och många övergångar. Sam kändes super och charlie sa även hon tyckte han såg jättefin ut! Så då blev jag väldigt glad! Klart det är kul att höra när folk tkr hästen ser härlig ut men när ägaren själv säger det blir man överlycklig haha :)!!
 Lindade hans ben idag med och jag tkr det är så snyggt att rida med lindor, jag dör va fint nästan.. :)

 
såhär fin har hans svans blivit förresten av oljan! HAr ju ingen före bild men ja, den var helt avkliad!Idag

Skrivet 2012-07-19 Klockan 14:54:22

Snart kommer en kompis ut som inte är "hästtjej" och så ska hon få rida på Uno, haha kommer bli roligt :) Men tror vi får rida i ridhuset då det spöregnar ute... älskar det härliga sommarvädret

Sen ikväll ska jag mocka ut Unos box för imorgon är det stalltvätt på g! 
Det var nog allt just nu, skriver mer senare!
<3


UNO-Presentation

Skrivet 2012-07-19 Klockan 14:18:39

Jag köpte Uno den 27 februari 2012 så jag har inte haft honom så länge men det har endå hänt mycket på den korta tid jag haft honom. 
 
Uno är född 2001 efter Navarone och är en import från holland. Uno är 173 cm hög men käns inte alls så stor att rida då han har mycket manke. 
 
 
Målet med Uno är att han och jag ska bli ett riktigt team på tävlingsbanorna. Främst i hoppning men även i dressyren. Han har med förra ryttaren placeringar upp till 130 cm vilket gör honom till en perfekt läromästare till mig på väg upp i klasserna. En så länge hoppar jag 110-120 på honom men det kommer ta ett tag inan vi är så samspelta att vi klarar 130 men det är definitivt ett mål! 
Sen har jag också ett "dröm"mål och det är att kunna vara med i falsterbo tour of amateurs nästa år, kvalen går i 120-125 klasser så nästa år ska jag försöka kvala in för då har jag hunnit rida honom längre osv så då ska nog inte klasserna vara något problem iafl.
 
 
Uno är en stor och väldigt snäll häst, han är väldigt personlig och positiv blir glad när man kommer. Älskar morötter och äplen men äter inte knäckebröd, haha ingen som lärt honom så jag håller på att försöka. Annars har han som ett hjärta av guld och har räddat mig ur många knepiga situationer på tävlingsbanan där andra hästar kanske hade stannat istället. Gör verkligen allt men är endå tillräckligt smart för att stanna om det verkligen inte går.
 
 
Innan jag köpte Uno stod han i granstallet ca 600 m från där jag bor så det första han gjorde när vi köpt honom var att hoppa ur hagen (dels för att en annan häst jagade honom i hagen) och springa ner till det stallet och ställa sig utanför sin gamla box, haha vanedjur? Men iafl det resulterade i att han fick ett sticksår ca 4 cm in i benet så de första 4 veckorna jag hade honom gick jag bara med honom, men det gjorde inget för då fick man lära känna honom ordentligt innan man börjar rida. Nu är han iafl helt återstäld. 
 
Det enda negativa jag kan säga om min häst är hans svans! haha, men ni får inte mobba honom för den jag kan lova er att jag gör nästan allt för att den ska växa ut! Annars är han helt perfekt!
 


Rolf Göran om OS

Skrivet 2012-07-19 Klockan 12:01:25

 
 


intervaller

Skrivet 2012-07-18 Klockan 20:38:17


idag fick sam gå intervaller. 2 min galopp - 1.30 min skritt gånger 6. Alltså tre i varje varv. Han blev inte helt slut så när ja kört detta några gånger tror ja att jag kan gå över till 8 intervaller! Men kommer ju inte gå för fort fram :)
 
bloggar mer sen, neo ser sjukt uttråkad ut så ja tror ja tar med mig honom ut och springer. Han jagar just nu flugor vilket ser sjukt kul ut :)Ut till stallet nu

Skrivet 2012-07-18 Klockan 17:31:36

Har vart i stan med bästa manda idag hela efermiddagen :D men nu ska jag gå ut till stallet och rida!
 
sööt tunga, haha


Första ridturen sen skadan, avklarad!

Skrivet 2012-07-17 Klockan 19:50:48

Uno var väldigt pigg, haha sprttla runt för en massa grejer och ville mest öka hela tiden. Men hade honom endå under kontroll och vi skrittade och travade i skogen, var riktigt mysigt har verligen saknat att rida!
 
tog en sån här bild:
Och sen såg jag denna bild när jag gick in på fb och jaa det stämmer verkligen haha:
 
Såhär såg min häst ut idag:
 
Sen när jag ridit klart och allt släppte jag ut honom i hagen igen för han och batte går inte in förens vid 9 och gissa om batte blev glad ver att se honom, haha kompisar:
 
 
 
 


Nu ska jag ut till stallet!

Skrivet 2012-07-17 Klockan 17:14:21

Och rida för först gången på en vecka! :D Dock blir det bara en uteritt men bättre det än iget!
 


Snart dra

Skrivet 2012-07-17 Klockan 13:46:43

Ska snart iväg till ngn årlig familje fika med typ hela släkten..
 
Men iafl Igår var Unos sista dag på penicilinet så idag ska jag rida! :D 
Men en liten oroväckande grej har hänt idag när hovslagaren var här för att slå på en tappsko, mer får ni veta senare när jag kommer hem.
 
Men iafl är väldigt sugen på att köpa ett svart schabrak då jag inte har ett helsvart och det funkar ju lite till allt möjligt. Detta är ju väldigt snyggt! Men tycker det är lite dyrt... Kostar 849 kr.. Har dock vartit och känt på det, hehe och det känns som om det är världens kvalite, men va tycker ni, var går gränsen för hur mycket ett schabrak får kosta??


snabbt inlägg

Skrivet 2012-07-16 Klockan 22:58:38

idag red jag sam över upphöjda bommar och han kändes kanonfin, jobbar mkt i traven med att ha jämn kontakt på båda tyglarna hela tiden och ha koll på bogarna osv. Bakbenen fick han igång ordentligt idag och galoppen kändes så hög och kraftfull på nåt vis, hälrig känsla. skuttade även över en studs två gånger /varvet. Va fler på banan så blev lite för trångt. nu ska ja se på lost sen sova, imorn äre jobb hela dan som gäller!
 


Camara

Skrivet 2012-07-16 Klockan 11:43:41

Igår tog jag in Camara från sommarbetet för jag och mamma skulle åka med henne till veterinären och se om hon var dräktig. Och det var hon! :D Så nu får vi se vad det blir fr någon föunge nästa år! 
Men Jag borstade iafl på henne osv och jag har lyckats uppfostra henne bra, hon stod bara och njöt. Dock dumma hon sig lite när jag skulle göra rent hovarna med en svamp och vatten, men det kan man ju förstå hon är ju trotts allt bara 3 år. Men jag tror mycket på denna häst och vill kunna tävla henne nu, haha. 
Men mamma och jag passade iafl på att ta någon form av uppställningsbilder på henne för att kunna se hur hon utväcklas senare sen när hon ska börjas rida lite mer ordentligt osv :)
 
Men det näst bästa med igår förutom att hon var dräktig var att hon nästan gick rakt in i transporten! Behövde bara en liten övertygelse och sen så gick hon in! Hon har ju varit ganska dum att lasta och rest sig osv men det verkar som hon mognat l´till lite och fattat att det bara finns en utväg och det är att gå in i transporten. Jätte skönt att hon fattat det då det jobbigaste som finns måste vara att ha en häst som inte går att lasta. 
 
Det var en trött häst jag hämtade in från hagen
Gäsp, haha
 

ni får tänka bort den enorma magen.. Men hon går ju faktiskt på sommarbete!


trött

Skrivet 2012-07-15 Klockan 23:19:28

efter en lång dag, red först wiffy som fick uteritt, sen joggade jag porris på banan och sen blev det lite kondis med Sammy! Alla skötte sig finfint och jag fick erbjudandet om att rida en fjärde men tre räckte gott och väl tkr ja ;)Såå hoppsugen!

Skrivet 2012-07-15 Klockan 15:53:02

Vill hoppträna! Vill rida överhuvudtaget! Men imorgon är sista dagen på penicilinet så på tisdag kan jag förhoppningsvis sätta igång honom :)
 
Bilden var från när jag tränade för Ted, vill gärna träna för honom igen då han har väldigt bra övningar och i slutet får man nästan alltid hoppa högt, hehe.


Putsat!

Skrivet 2012-07-15 Klockan 15:14:28

Idag har jag varit duktig och putsat en massa! Putsade Unos båda träns, hans sadel, sadelgjord och hans förbygel. Så nu kommer jag rida i rena grejer nästa gång jag rider :) Sen putsade jag även dressyrsadeln (ja jag har en dressyrsadel men den passar tyvärr inte på Uno annars skulle jag använda den) och pappas gamla hoppsadel som han inte kan slänga för att det har gått nationellt MSV med honom, haha, men den funkar jätte bra att använda på unghästarna då den inte är värd så mycket, dock väldigt obekväm...
Satte mg iafl i solen och putssade tränsen, superskönt för jag satt på ett ställe där det nästan inte blåste och försökte få lite färg även om det verkar vara hopplöst för mig..
 
Var extra noga med tränsen och plockade isär dom för att verkligen kunna putsa ordentligt
Älskar mitt panband, haha
Sadelgjorden blev också ren, skulle vilja ha en vanlig sadelgjord så jag skulle kunna byta. Nu rider jag ju alltid med hoppgjorden.
Till vänster är pappas gamla passire sadel och till höger är min hoppsadel jag använder på Uno. Man ser att det hänt en del med sadlarna under tidens gång!
 
 
 


Tävling..

Skrivet 2012-07-15 Klockan 11:36:41

Avanmälde mig just till Kindas sommartävling.. Den var nästa helg och även om det verkar som om Uno blir frisk så är det endå en karens på 14 dagar pga penicilinet.. Tråkigt för är så himla tävlingssugen! Men det är bara att se till så att han blir helt frisk nu så jag kan anmäla till nästa istället :)
 


ut mot stallet

Skrivet 2012-07-15 Klockan 11:13:25

ska alldeles strax ut mot stallet, har 2 eventuellt 3 hästar att rida. Bäst att köra igång då?


NEW

Skrivet 2012-07-14 Klockan 21:28:31

Idag var jag och mamma på sharpman, och vem stöter jag på? Jo Stewballs nuvarande ägare! Haha jag som precis hade skrivit ett innläg om Stewie och så möter vi dom, världen är liten? Nej men dom berättade iafl att det var bra med honom och att dom hade vunnit en L:A förra helgen, skit roligt!
 
Men iafl när vi var på sharpan hade dom lager ränsning så hittade jag ett skit snyggt classic panband för halva priset:
 
Det kostade då 600 kr (eller ja 594 kr) vilket jag tyckte var ett bra pris med tanke på vad det hade kostat och sen att classic är ett bra märke så förhoppningsvis ska det inte vara några problem med att stenarna ramlar bort, vågar ju knapt andvända mitt gröna då jag är rädd för att stenarna ska lossna, haha. 
Gillar att det var svarta stenar då hela hans träns är svart kommer det smälta in perfekt och inte synas fast det kommer synas. Diskret men snyggt, haha.
 
Så sen när jag gick ut i stallet var jag ju förstås tvungen att prova det ;) 
 
Satt perfekt, även om Uno inte var så glad åt ideen att bli fotad idag.. Haha han blunda på massa kort så inget blev specielt bra, för antingen så blunda han eller så blev dom suddiga.. Vill ha en systemkamera!
 
 
Sen tog jag hand om hans sår och idag såg det ut såhär:
 
Känns som han blir bättre och bättre för varje dag! :) Så var även ute och gick en liten sväng med honom idag. Då lyckades jag fånga honom lite bättre på bild!
 
Väldigt nöjd över mitt köp idag, det kommer andvändas på Camara också hade jag tänkt när det börjar bli dax att rida henne :)


hellu

Skrivet 2012-07-14 Klockan 13:00:02

hej bloggen, var ett tag sen.. haha. Jag tänkte åka ut snart till stallet, llr om en timme kanske. Idag står uteritt på schemat och när jag är klar tar jag in de andra hästarna. Kommer komma upp en bildbombs inlägg på mig och sam i dressyrsadeln, kika in snart igen!Länge sedan..

Skrivet 2012-07-14 Klockan 12:39:53

Sakanar min c-ponny stewball lite smått... Hittade bilder på Mig och min c-ponny som vi sålde för att jag blev för stor, lite nostalgisk blev jag allt, haha. Vi hade så roligt ihop! När vi köpte honom var han 6 år och stannade på ALLT han såg, haha men jag blev förälskad i hans galopp så vi köpte honom och sedan klättrade vi upp i klasserna och när jag sålde honom hade jag hoppat några L:A på honom. Super fin är han! Hans nya ryttare älskar honom lika mycket som jag gjorde och just nu hoppar dom L:A för fullt!
Jag tycker det är coolt att jag liksom var den som utbildade honom i hoppningen, la grunderna liksom så sen när vi sålde honom var han en riktig hoppehäst :)
 
 
Här är en bild på honom och hans nuvarande ägare, visst är han fin!


Uno

Skrivet 2012-07-14 Klockan 11:29:08

Först såg hans ben ut såhär:
 
Men iförgårr såg det ut såhär:
 
Stora svulnaden över knät är nästan helt borta! Han är ju inte helt bra än men det går ju iafl åt rätt hål :) Bara hålla tummarna att det fortsätter åt rätt håll för jag är så himla ridsugen!
 


Liseberg!

Skrivet 2012-07-14 Klockan 10:56:44

Igår var ryyttarduon på liseberg! Hoppas ni inte saknade oss aldeles för mycket ;) Roligt var det iafl! 
 
 
 
 


Nu ska jag duscha

Skrivet 2012-07-12 Klockan 11:16:41

Fick sluta tidigare på jobbet idag :D så nu ska jag duscha och sen ska jag gå ut till Uno, hur han såg ut igår kommer i ett innläg innan jag går ut till stallet, men kan iafl säga att han såg mycket bättre ut.
 
Hehe


Hemma efter jobbet

Skrivet 2012-07-11 Klockan 12:21:51

Igår hade jag inget internett så därför ingen uppdatering från min sida, gav iafl Uno hans medicin igår, han var jätte duktig! Även när jag satte in kanylen så reagerade han typ inte, och så tog kort på svulnaden för att kuna se om den gått ner.. 
 
Unos medicin:
 
Och såhär såg hans sår ut igår!
 
I förgår såg det ut såhär:
 
Tycker den gått ner lite över knät igår men sen tyckte jag att han börjat bli lite tjock på benet istället? Så vi får se idag hur han ser ut för nu måste jag rusa ska jobba i stan snart!
 


blö

Skrivet 2012-07-11 Klockan 11:19:49

ingen lust alls till att blogga


biltema

Skrivet 2012-07-10 Klockan 16:07:32

har börjat sälja hästgrejer, kolla in! www.biltema.se


Manen

Skrivet 2012-07-09 Klockan 19:00:00

Tröttnade på Unos man häromdagen... Så klipte av den lite så han inte ser ut som en vild häst längre ;)
 
Vad tycker ni? Ska hästar ha lång man eller kort man?
 
Jag tycker att det beror helt på ras, ponny/storhäst och hur hästen ser ut extriöst. Men om vi säger en tävlingshäst i hoppning, ska de ha lång man eller kort man?
Jag tycker själv att det ser mycket mer vårdat ut med en kortare man för då kommer halsen fram också :)
 
 Före:
 
Efter:
 
 


Veterinären sa..

Skrivet 2012-07-09 Klockan 18:57:29

Att det var en inflamation. Så nu ska Uno få gå i en sjukhage i en vecka och äta penicillin och metacam (smärtlindrande och antiinflamatoriskt). Och om en vecka om svullnaden har gått ska jag skritta igång honom, men förhoppningsvis ska svullnaden brja gå ner redan imorgon om den inte går ner ska vi åka tillbacka. Men hon trodde inte att det var något annat som var skadat iafl utan det är bara det att han antagligen fått in smuts i såret och så har det blivit en inflamation. Men förhoppningsvis ska detta gå smidigt så jag kan brja rida igen! 
 
Såhär såg det ut när jag kom till stallet:
 
Ja ni ser ju själva hur svullet det är...
 
Hos veterinären:
Rakade dom benet så dom skulle se bättre, först sa han det kan ni glöma när dom tog fram rakmaskinen men sen fick han lungnande så då sa han inte så mycket ;)
Trött kille håller på att vakna upp efter han fått lungnande<3
 
Nu är det bara att hålla tummarna så det inte blir något mer och att det har blir bra snabbt!
 


underbart!

Skrivet 2012-07-09 Klockan 14:46:17

Var dagens pass på sam, red i dressyrsadeln :)
Till en början var min plan att jobba med traven, min sits, samma kontakt med båda tyglarna osv. Men jag hade inga helskodda ridbyxor på mig så kunde inte sitta i traven haha.. Han blir så springig och bara plöjer på och då studsar jag typ av haha! så istället blev det galoppjobb där han var så GALET FIN! helt lyrisk är ja :)

Jobbade med galopp ökningar och samlingar, fattningar, enkla byten och serpentinbågar i förvänd galopp vilket han gjorde super bra! Red även utan spö för att känna jag kan få fram han utan det, man får ju inte ha de på dressyrtävling nämligen och han dör litegrann på dressyrbanan men fick fram han fick ja :) 

kmr leva på detta pass länge, De var inget långt pass men vad jag fick ut av det! hitta massa knappar för hur jag ska rida honom i dressyrsadeln och sen red jag några varv på den känslan innan jag gav mig. Nu ska jag leta dressyrtävlingar!!

 
 
 


Oturen fortsätter...

Skrivet 2012-07-09 Klockan 12:31:33

Mamma ringde mig när jag var på jobbet och sa att hon bokat en tid hos kleniken till Uno för han är tydligen jätte halt på höger framben och jätte svullen över knät :( 
 
Och eftersom jag inte han skriva något gårdagens ridpass vet ju ni inte, men igår hittade jag nämligen ett sår just på knät höger fram... Men det verkade bara vara ett lite djupare skrapsår och eftersom jag bara skulle skritta igår red jag ut en sväng, men tvättade ju förstås såret osv ordentligt och då verkade det inte alls så farligt, men nu är han som sagt tydligen jätte svullen... Har inte sätt honom men är påväg ut till stallet nu..
 
Såhär såg såret ut igår:
Bilden är innan jag hade tvättat det och haft blåsprey på det.. 
 


Aldrig varit så rädd i hela mitt liv.

Skrivet 2012-07-08 Klockan 21:05:36

Idag hände det som inte får hända. 
 
Jag och mamma skulle gå och hämta Nicara och fölis för att åka till seminstation, allt var som vanligt. Men när jag skulle få tag i fölungen så hoppade han till av en okänd andledning och så sprang han rakt genom den stängda grinden fick då lite panik eftersom han fastnad. Men det var inte allt när han kom loss tänkte vi skönt han traslade inte in sig men så fortsatte han rakt in i nästa hage! Han försökte hoppa över staketet till ungstohagens somarbete men han fastna med bogarna så han föl rakt ner på nosen, då tänkte jag att när han låg ner så kunde jag få tag i honom men nej han kom upp aldeles för snabbt och då kom paniken på riktigt!
 
Han var då alltså i den STORA somarbetshagen med dessa:
Unghästar och älder ston.
 
Och otur som vi redan haft fick vi mer av för dom hörde honom när han började gnägga efter mamma, och då kom dom i FULL galopp! Och i mitt huvud fantiserade jag om avsparkade ben och en död fölunge.. Så jag börjar springa mot honom men dom kommer aldeles för fort och han travar typ runt i en cirkel av förvirring då försöker jag vända mig om och mota bort dom, men att få ca 15 hästar att låta en liten fölunge vara kunde jag ju bara glömma så dom sprang inprincip bara förbi mig. 
 
Fick då en sådan läskig känsla, jag kände mig verkligen förtvivlad och helt hjälplös skrek åt mamma att hämta hjälp men hon kunde inte göra mer än försöka ropa på hjälp samtidig som hon försökte hindra Nicara från att springa in i hagen även fast hon verkade ganska lugn det verkade liksom som att hon inte riktigt fattat att han var borta... Då fick jag världens aderenalinkick och en sådan beskyddande känsla över fölungen som jag inte riktigt kan beskriva det enda som gick i mitt huvud vara att han inte fick bli skadad..
Så sen när dom börjar flokas runt fölungen för att nosa på honom fick jag panik och bara kastade mig in mellan alla stona och jag lyckades faktiskt komma fram till honom så jag lyckades lägga handen runt halsen på honom. Då lunganade jag ner mig lite för då viste jag iafl var jag hade honom och det fanns ingen risk för att han skulle börja skena runt eller något annat dumt och så kommer jag ihåg att jag sa till honom typ "nu har jag dig gubben bara lugn". Så med ena armen runt fölungen tog jag grimskaftet med den andra för att få dom att låta honom vara. 
 
Kommer inte ihåg direkt hur länge jag lyckades hålla hästarna undan men till slut kom Jana och Johanna (2 vi känner) och joggar förbi , rent slumpmässigt, och ser mig och kommer för att hjälpa! Och när dom kom så höll Jana borta stona medans jag och Johanna lyckades ta fölungen enda bort till grinden där mamma stog med Nicara. Kommer knapt ihåg hur vi fick ut honom allt gick så fort..
Usch sen när vi kom ut ur hagen och fölungen var i säkerhet kunde jag knapt stå upp var helt skakis...
Kommer fortfarande ihåg skräcken när jag ser ALLA hästarna bara springa rakt mot honom! Och visst även om dom inte hade gett sig på honom kunde han fått en spark av "misstag" som inte igentligen var riktad mot honom. Och då kunde det ha varit slut sen liksom..
Sen hade vi väl på något sett tur att Nicara inte upptäckte/fattade att han var borta eller i fara  tills vi nästan var vi grinden för tänk om hon hade på allvar försökt ge sig in i hagen efter honom för att skydda honom då hade det gått riktigt illa, vill inte äns tänka på det.
 
Nej den här upplevelsen hade jag helst velat slippa. Men vi hade väl tur i oturen mycket mer kunde hänt, det var ju världens tur att Jana och Johanna kom! Vad hade hänt annars liksom om ingen kommit... Och sen sa pappa att det kunde lika gärna kunde varit jag som fått en spark av misstag.. Och om jag skulle sett situationen på håll hade nog inte gett mig in hos alla stona sådär men det var liksom paniken som fick mig att bara göra utan att direkt tänka, mitt enda mål var att få tag i fölungen så att han inte skulle komma till skada. Men igentligen när jag tog tag i honom fick jag nästan samma risk som honom att bli sparkad, och det är nog lite av ett under att vi inte blev det för det var en häst som gick omkull nästan precis brevid oss, våran egna häst Camara, i all uppstådelse halka hon på det blöta gräset. Men annars kommer jag nästan inte ihåg någonting förutom att jag slog och skrek på dom allt vad jag hade för att hålla dom på avståd så jag har ont i halsen nu...
Detta var något av det hemskaste jag varit med om, att bara känna hjälplösheten.. Nej usch! Vi får vara glada för att det trots allt gick bra! Men skönt att få skriva av sig lite en chans att smälta det lite...
 
Olyksfågeln, föddes svag och nu detta.. Va ska det bli av dig gubben?<3


dagen

Skrivet 2012-07-08 Klockan 21:01:49

gjorde som cassandra och gjorde en ny kategori som döptes till Sams träning.
Idag var jag så sjukt trött så jag red bara ut, galopp tränade lite. Galoppera i ett friskt tempo i en kvart, han blev inte ens trött! Jag brukar göra så att ja ger en ordentlig framskrittning sen fattar galopp direkt och galopperar han mjuk sen travar jag i slutet, funkar så mycket bättre på Sam!
Tänkte fota sam i hagen med nya objektivet men det rengnade så blev inget. Var visserligen inte mkt regn men tänker verkligen inte riskera varken kamera eller objektiv ;) 

Lisa städade sina skåp idag så jag fick två lindor också, ett par ljusblå och ett par mörkblå :) tack lisa!Bildbomb-Bad bilder!

Skrivet 2012-07-08 Klockan 15:46:19

Haha titta och njut ;) Dessa är från igår när jag spolade honom efter hoppningen!
 
Skööönt
 
 
 
 
 
 
haha
Blöt..

Som ni kanske ser har min häst inga problem med vatten direkt utan han tycker mest det är roligt, haha knäppis 


Ny kategori!

Skrivet 2012-07-08 Klockan 15:19:27

Eftersom jag nästan varje dag skriver om "dagens ridpss" har jag nu gjort en kategori som heter just Dagens ridpass (Uno). Detta gör jag för att det ska vara lättare för mig och er att gå tillbacka och kolla vad jag gjort med Uno utan att behöva kolla alla andra innlägg också :)
 


not one hour is a waste of time if it's spent in the saddle

Skrivet 2012-07-08 Klockan 10:24:28

 
Nu åker jag till stan med manda snart så ni får klara er utan uppdatering ett tag :)


bränna pengar

Skrivet 2012-07-08 Klockan 10:10:18

ska ta och göra mig iordning för stan nu, Cassandra och jag ska in. Ska bland annat köpa ett nytt objektiv, överlycklig!! Och sen pälsglans och saltsten åt sammy :) 

Bloggtips!

Skrivet 2012-07-07 Klockan 22:22:22

Tänkte ge lite tips på mina favoritbloggar i detta inlägg, de flesta är dressyrbloggar men följer faktiskt fler såna än hoppryttares bloggar. Kan väl kanske kalla mig allround ryttare ? ;) Here we go!

* Frida Hallgren . Frida är dressyrryttare och rider två otroligt fina hästar! Danny och Esco. Helt förälskad i Danny!
Hon skriver så inspirerande och man blir peppad till sina egna pass på Sam :) *Matilda Holmström . En tjej jag följt riktigt länge! även dressyrryttare som har en ruskigt snygg häst vid namn Wanda. Håller alltid humöret uppe och skriver som det är, har hon ett mindre bra pass skriver hon det och kommer igen nästa pass! Ger inte upp och har en riktig kämparglöd ! :)* Tess Klintestam . En hoppryttare! ;) En till tjej jag följt otroligt länge, En tjej som jag tycker rider förjä*la bra och även hos henne är kämparglöden fantastisk!  Har två hästar som hon tävlar, har haft turen att se henne på tävling en gång också! Fotade henne då :) Riktigt fin är hennes Gustav.Film

Skrivet 2012-07-07 Klockan 18:04:02

Från dagens ridpass!
 
 
 


Dagens ridpass

Skrivet 2012-07-07 Klockan 17:41:08

Idag hoppade jag ju som jag nämde förut att jag skulle göra :)
 
Idag har jag tränat på att hoppa lågt, för det är faktiskt svårare att hoppa lågt än högt. När det blir högre tar oftast hästarna tag i det mer och står emot lite så då är det lättare att rida frammåt. När det blir lågt slutar man oftast att rida framåt och då blir bara hästen lång och hoppar inte ordentligt...
Men det pappa ville få fram genom träningen var att jag skulle få en känsla för hur mycket jag ska rida framåt för att få det stöd jag vill ha så han hoppar ordentligt. För en av mina svagheter inom ridningen är just att ibland rider jag inte tillräkligt mycket framåt och då måste Uno rädda upp mig genom att ta i så himla mycket när vi hoppar. 
Så idag har jag verkligen fått rida framåt! Och man känner verkligen skillnaden när man rider framåt eller inte när han hoppar, har man ridit hela vägen in så han har ett bra grundtempo och han går framåt blir det jätte fina språng och om man inte rider ordentligt blir det inte alls lika fina språng... 
Detta tränade vi på på korta och långa avstånd och i slutet hoppade jag en liten bana. 
Väldigt nöjd över att jag rättade mig så fort när pappa sa vad jag gjorde fel. Dock inte lika nöjd med markarbetet idag, han var ganska hård och ville inte alls... Hoppas bara att han inte var på humör idag, sen brukar han ju stissa upp sig lite när han ser hindrerna, hehe. 
 
Såhär kan det tex se ut om jag inte får fram honom ordentligt... 
 
filmen kommer senare!
 


Hoppning på g

Skrivet 2012-07-07 Klockan 14:08:01

Nu ska jag gå ut och tjata lite på min pappa så vi kan gå ner och hoppa! Hörs senare :)
 
Haha vet att jag är snål som inte köpt bilden men jaja
 


Liten häst, stort gips

Skrivet 2012-07-07 Klockan 13:58:06

Skar till i hjärtat när jag gick ut en snabbis i stallet och såg det här:
 
 
Våran föredetta b-ponny bianca har antagligen fått en spricka i benet när hon varit på sommarbetet... Dom ska tillbacka snart och kolla hur alvarligt det är (det syntes inget på röntgen när dom var där igår för det gå oftast inte att se ordenligt första dagarna när dom har en sprika). Men usch så tråkigt nu får vi bara vänta och se hur det går... :(


Ice-vibe

Skrivet 2012-07-07 Klockan 13:01:24

 
ICE-VIBE is set at the optimum settings for different treatments. Vs  
 
Vad jag förstår enligt denna sida http://www.horseware.com/ice-vibe/ ska dessa ganska nya skydd ha samma funktion som back om track skydden som jag har. Fast med kyla istället. Jag tycker att mina back on track skydd är superbra! Efter att han hade varit skadad var han alltid lite gallig i höger bak men när jag köpte mina back on track skydd försvan det efter bara några dagar och han var superfin i benet! Nu använder jag hans back on track skydd efter jag har ridit hårt för att förhindra skador, då känner man ju att hans ben är varmt sen när man ska ta av dom. 
Men med Ice-vibe menar dom att man får samma förebyggande efekt fast med kyla och vibration. Så min fråga till er är om någon har erfarenhet av Ice-vibe som kan säga om det har hjälpt era hästar? Bara nyfiken :)
 
 
 


restaurang

Skrivet 2012-07-07 Klockan 11:52:36

ja ska iväg med familjen nu och har inte en aning om när ja kmr hem! men vi hörs ikväll, cassandra får underhålla er idag ;)

/ MAnda


Gårdagens och förgårdagens ridpass

Skrivet 2012-07-07 Klockan 11:51:07

Mitt internett kommer och går lite som det vill så därför kunde jag inte skriva något mer igår... Men iafl tänkte skriva om igår och i förrgår för ligger lite efter.
 
Börjar med torsdagen. Då red jag i ridhuset, jobbade massor med höger galopp! Började med att värma upp honom ordentligt i traven, stälde i olika riktningar osv. Sen när jag var nöjd började jag med höger galopp, började lite lätt med tempo växlingar ,trav till galopp osv, och lite olika ridvägar. Sen efter en stund började jag kräva mer av honom och man kände verkligen hur han stod emot så jag fick lirka lite och göra olika saker hela tiden så han inte skulle komma undan. Men efter en stund började han ge med sig och det flöt på, då höjde jag ribban ett snäpp till och började jobba med små små volter för då tvingas han verkligen (om jag håller koll ordentligt på yttersidan) att trampa under sig med bakbenen. När jag jobbade med detta släppte mycket och han fick en mycket finare galopp! 
Dock höll jag inte på så länge med detta pga att han inte är så stark så ville inte köra helt slut på honom och riskera att han snubblar eller något annar dumt... 
Sen var det roliga att när jag sedan började jobba lite i vänster galopp så var han hur fin som helst! Så man kände verkligen att jag hade fått tag i honom i höger galoppen för han gick verkligen skit fint i vänster, så det var ett lyckat ridpass!
 
Uno före ridpasset:
Uno efter, trött och svettig!
haha gäsp!
Tröööt kille<3
 
 
Igår var jag ju ute och sprang med min häst, haha lekte hund. Och först tyckte Uno att jag var väldigt konstig som skulle springa han tänkte säkert "är du dum eller" , haha så han försökte sakta av flera gånger.. Men då blev jag tillslut lite sur på honom och då va det som om han gav upp och bara "ok matte jag springer väl då.." och då gick det riktigt bra faktiskt!'
Förutom att när vi var påväg hem så kom det världens regnskur med största vattendropparna på länge så det blev typ att springa allt va vi hade tillbacka till stallet. Vilket Uno tyckte var super roligt så han började galoppera, haha men vi blev endå genomblöta... Och sen fick vi skritta av genom att gå runt runt i stallet vilket Uno tyckete var skit tråkigt... Haha men det var iafl roligt att springa med sällskap det blev som en dragningskraft att orka mer! Så kan rekomendera att leka "hund" med era hästar, haha.
 
(dålig bilder men bateriet i kameran tog slut...) Blöt häst efter springturen!
 


Något jag är stolt över - min hoppsits

Skrivet 2012-07-06 Klockan 20:53:24

Jag tycker jag har en bra hoppsits som jag är nöjd med. Bra skänkelläge, eftergift utan att slänga fram tyglarna och kastar inte fram överlivet men följer ändå med. En lätt sits och fast jag sitter ner i anridningar till hindren så är jag lätt i sadeln så att ifall han hoppar stort hänger jag med i språnget :)Hur ska det här gå?

Skrivet 2012-07-06 Klockan 18:21:36

Hade tänkt att jag skulle försöka motionera mig själv och hästen samtidigt, haha. Hade tänkt leka "hund" med uno så ska han få springa brevid när jag springer i skogen, vi får se hur detta kommer gå... Om det inte går alls så får jag väl går istället haha.
 
Fortsättning följer! (bilden från igår!)
 


I'm holding you closer than most, 'Cause you are my heaven.

Skrivet 2012-07-06 Klockan 13:37:12

Den lyckan du ger mig när du möter mig i hagen, när du bockar av glädje i skogen, när du lägger ditt huvud i min famn, när du gnäggar när jag kommer är obeskrivlig och jag får ett sånt lyckorus i hela kroppen. Ingen kommer gå att jämföra med dig, du får mig att stå ut med vad som helst, Jag struntar i om vi vägrar ut oss på tävling eller kommer hem med en blågul, det är inte det som spelar roll. Bara att jag fått uppleva dessa 4.5 år med dig och förhoppningsvis några år till gör mig helt varm inombords. älskade lilla ponny <3 Hemma för stunden

Skrivet 2012-07-06 Klockan 12:06:48

Fick sluta lite tidigare idag pga att jag blev klar med det jag skulle göra så nu ska jag göra mig iordning för att åka till stan och jobba där. 
 
Men först ett innlägg förstås! Har massa bra inlägg i huvudet men har ingen tid att skriva dem! Så i helgen ska det skrivas, haha.
Jag och mamma hade kanske tänkt att åka till Falsterbo i veckan som kommer och eftersom vi bara ska vara där en dag vill jag så gärna gå på onsdagen för då är "tour of amatures" finalen! 
Tycker det ju förstås skulle vara roligt att se roffe och alla dom men eftersom jag har ett dröm mål att lyckas kval in till Tuor of amatures nästa år skulle jag så gärna vilja se finalen, bli lite inspererad och sporrad liksom! Ett mål är ju alltid bra med träningen och delmål förstås. Mitt delmål just nu är att få honom superstark i höger galopp och bli stadiga i 120 cm. Sen får vi se hur det går, bra förhoppningsvis! ;)
 
(Alla bilder från google) Bild från amature klassen förra året.
 
Vad har ni för mål med era hästar?
 
 


insläpp

Skrivet 2012-07-06 Klockan 10:07:39

Sitter och bestämmer med charlie om vem som ska göra vad i stallet nu, Vi har stallet i våra händer i typ två veckor så jag har insläpp nästan varje dag :) ska åka ut och ta in dom ikväll men rider inte något idag så har ni något önskeinlägg får ni gärna kommentera så fixar jag det.!

Sova

Skrivet 2012-07-05 Klockan 23:40:21

Ja det enda jag gör just nu käns det som är att: sova, äta, jobba och förstås rida.. Men i helgen hade jag tänkt försöka ha både sovmorgon och vara social för då jobbar jag inte! 
Men är iafl aldeles för trött för att skriva om dagens ridpass så får väl göra det imorgon på morgonen innan jobbet eller något, kan iafl säga att det gick bra och att jag red i ridhuset. Får bjuda på en bild sålänge så får ni se resten imorgon!
 
 


Så trött...

Skrivet 2012-07-05 Klockan 20:29:18

Kom hem nu skulle kunna gå och lägga mig och sova en dag eller nått, helt slut. Men det får vänta för nu ska jag ut till stallet!
Och grattis till pappa som fyller år idag :) haha
 


tråkigt..

Skrivet 2012-07-05 Klockan 19:44:46

jag tycker det är rätt tråkigt att blogga just nu..har haft massa bra ideer på inlägg osv och när vi har den statistiken vi har undrar jag var är kommentarerna? Så tråkigt att inte få någon respons från er..badade med sam idag

Skrivet 2012-07-05 Klockan 17:48:10

red ut idag, va så fint väder och vart så hårt igår så hade noll motivation för ett till pass på banan. Red till Sixtorp och när jag travade ville han inte rikigt ta ut steget vilket ja tror var lite träningsvärk från igår. Men det släppte efter ett tag och han var galen som vanligt vid uteritt. Hoppade i luften för en brevlåda, för en fläck på marken och för saker han hittade på var läskiga.. Jag har lärt mig sitta kvar nu haha.. När jag fatta galopp studsade han bara på stället och när ja drev framåt ville han bara dra.. så halva turen gick ut på att hitta en bra galopp där både han och jag var nöjda ;) Sen när jag kom fram till Sixtorp där vattnet är hälsade jag på Emma som var där och bada! :) jättekul att se henne igen! Pratade lite med henne innan jag fortsatte. På hemvägen galopperade jag på en raksträcka och han låg på som satan på bettet så jag tänkte okej, spring då! Och satan, tror aldrig vi galopperat så fort!! Sen skrittade vi hem, Sam var mer än nöjd kan ja säga!!
fina hingstnamn!

Skrivet 2012-07-05 Klockan 13:27:21

Jag har två namn som jag tycker är så fina på hingstar! även valacker :)


Winnigmood och Braveheart, 

Det är så sjukt fina namn! Jag skulle lätt vilja ha en såtlig maffig hingst med något av dessa namn!
däremot har jag inga sto namn ja tycker är så fina, llr asså fina finns ju men inga såna här ''dröm''namn!

Luciana Diniz fina Winningmood. Så maffig häst, med perfekt namn!Har ni några favoritnamn? :)
Snabbt snabbt

Skrivet 2012-07-05 Klockan 12:37:04

Ska hoppa in i duschen nu lite snabbt och sen ska jag till stan, först jobba lite och sen ska jag och pappa gå på en körkurs så jag får börja övningsköra! 
 
Så kommer bli lite dåligt med updatering idag också... Ingen lust att jobba igentligen, men får väl tänka på alla fina grejer jag kan köpa till Uno för pengarna jag tjänar, haha får mig alltid på bättre humör ;)
 
 
Ha en bra dag alla!


Jobb jobb och mera jobb....

Skrivet 2012-07-04 Klockan 23:55:34

Usch käns som om det ända jag gör är att jobba just nu.. Går upp kl 7 för att åka till ett hönseri där jobbar jag fram till kl 12 sen fort hem äta, duscha och åka in till stan för att jobba på ett tryckeri från ca 2 till 6.. Och sen hem och rida. Idag red jag inte förens klockan var halv 10 för det var en massa annat jag var tvungen att göra innnan osv. Men men man kan inte ha en tävlingshäst som går halvdant bara för att man jobbar ;)
 
Idag var det iafl hoppning på shemat! Fick några riktigt fina språng, det kändes att det var ett tag sen jag hoppade ordentligt för Uno blev jätte glad och tog verkligen tag i hindrerna! 
Idag var det iafl mycket teknik övningar och en liten bana på slutet.Två övningar var att hoppa på en U och C båge. Och jag är faktiskt förvånad över hur bra det gick! Först när pappa sa att jag skulle hoppa ett plank-u sväng-till en kombination på ca 120 tänkte jag "kommer aldrig få honom svänga så fort utan att han blir lång" men var noga med att få med honom på yttersidan och sen var det bara att svänga och det gick hur bra som helst. 
Sen hoppde jag en bana på ca 110-120 cm, och han kändes väldigt fräsch och framåt på många språng var han en bra bit över hindrerna, men det var inte höjden som var fokus idag. 
 
Det enda som blir ibland är när jag känner att han kommer hoppa för nära eller för tidigt så vill jag gärna "korigera" det åt honom och då går det åt skogen... Han hoppar ju men det blir liksom inget flyt i det. Pappa säger då en sak som jag tycker är väldigt bra- Du bestämmer bara tempot och riktningen, hoppa måste han lära sig att sköta själv. Och det stämmer ju att om jag bara sitter stilla i sadeln och reglerar tempot löser han det liksom själv. Det är bara när det är lite väl lågt då tycker Uno att det är för lätt och hoppar gärna ett galoppsprång innan, haha.
 
Har iafl nog spanat in nästa tävling, så taggad!
 


gymnastikhoppning

Skrivet 2012-07-04 Klockan 23:10:10

blev nästan studs som jag sa tidigare, hade istället 4 räcken på medelllinjen på kanske 50 cm där de skulle vara ett språng emellan. Hade cirka 5.50 m imellan dom. Värmde först upp han genom att strunta i formen och bara rida mjukgörande och tempoväxlingar, gör man detta lägger han sig automatiskt i den form han vill arbeta i. Förövrigt var han knäpp under ''framridningen'' , hoppade åt sidan, brallade och hade sig. Han kanske fyller baklänges? han har blivit riktigt het vissa pass. 
Sen kom jag på räckena iaf och satan han bara drog åt sig tyglarna och hoppade typ två meter ifrån och stönade och stånkade när det då blev trångt till dom andra tre , skyll dig själv! ;) 
Men fick till flera superbra serier över de och varje gång ja tvekade och började plocka var det som att sam skaka på huvet som ''sluta'' jag sköter de här ! och så kom vi perfekt på ''hindren''.. 
Han är fantastik! :)


såhär såg frambenen ut första räcket, så blire när man hoppar alldeles för stort ;)
stekt

Skrivet 2012-07-04 Klockan 17:37:48

hela dagen i solen och även simmat några längder vilket var väldigt skönt, dock hade ja lite panik med håret, det är ju blonderat nu och klorvatten gör blonderat hår grönt ;) så fick lite ont i nacken för ja höll huvet så högt över ytan haha!
Menmen, nu så väntar jag på att min ipod ska få lite batteri i sig så att jag kan åka ut till stallet. 
Hade tänkt ställa fram några studs idag!


Sammy älskar studs! och små hinder överhuvudtaget ;) tänk på de innan du öser på med ponnysparkar,sporrar och spö!

Skrivet 2012-07-04 Klockan 16:23:00

Det finns inga lata hästar, bara omotiverade 
Ny regel!!

Skrivet 2012-07-04 Klockan 10:57:24

*Att använda spö för att driva på hästar blir förbjudet. Spö blir bara tillåtet för att ”korrigera hästen för att undvika olyckor”.


Självklart tycker jag att detta är en bra regel som verkligen kan behövas på tävlingar. Jag skulle aldrig använda spöt för att få sam att gå fram, en häst ska gå fram för skänkeln och gör den inte det, va gör man då på en tävlingsplats ? 
 
Dock känns det som att denna regel kommer bli otroligt svår att följa i praktiken. Vad som anses som en korrigering till hästen kan ju vara helt olika från domare till domare. Alla som tävlat vet ju att inga domare dömer lika! Definitivt är den bra, men vad anses då vara en korrigering kan jag undra.
Ändrade planer

Skrivet 2012-07-03 Klockan 17:54:21

Hoppningen blir imorgon istället eftersom pappa ska åka och hämta en balvagn som han har köpt. Därför ska jag bara rida ut idag så vi kan hoppa morgon istället.Lite surt för jag var taggad på hoppning men vad ska man göra? Nu blir det imorgon istället :) 
 


Ridsugen!

Skrivet 2012-07-03 Klockan 16:02:41

Vill rida! Sitter och väntar på att pappa ska komma hem så ska han hjälpa mig att hoppa :D Var ett tag sen jag hoppade ordentligt och idag så blir det nog ganska mycket styrke övningar, super kul! Sen är min lillkusin här så om jag ber snält kanske fotar/filmar hon, men vi får se lovar inget. 
Hade iafl tänkt fördriva tiden genom att skriva min och Unos inforutor, manda har ju redan gjort sina så ligger lite efter, haha. Så håll utkik!
Gamal bild


Kingslands nya sommarkollektion

Skrivet 2012-07-03 Klockan 14:13:00

tycker inte jag var något fint.. Såg ingenting ja tänkte åh vilken fin. Näe usch, och kavajen?!?!
 


tips till er som har hästar med soleksem

Skrivet 2012-07-03 Klockan 10:16:00

Vilket faktiskt är väldigt många hästar och ponnys som har, de behöver inte heller vara allvarlig eksem mena tt dom helt enkelt kliar nu när det blir varmt. I Sams hage finns det en PERFEKT sten till att klia både man och svans... 
Och jag har testat de mesta som går att prova men inget har funkat förns jag testade ProB Olja!
Jag ''häller'' litegrann i svansroten där han kliar och sen borstar ut de med borsten och voila, Han kliar inte!
Likadant i manen ! :)

På flaskan står det: Effetkiv mot klåda,irritation,skabb,svamp,mugg och karledsproblem osv!
Låter inte helt fel va?
Finns att köpa i de flesta affärer! :)
kikat lite

Skrivet 2012-07-03 Klockan 07:53:00

på LA programmet i dressyr efter gårdagens ridpass och måste säga att med lite träning till så sätter vi nog detta program. Det jag är lite orolig för är tio metersvolterna, både i trav och galopp. I små volter blir han lite låg, tappar baken och powern i steget så det vet jag kmr vara våran svaghet och det måste vi få upp!! Förvända galoppen är han super i och skänkelvikningarna tror ja vi åtminstone ligger på 5-6 poäng. 

Vad vi ska träna på i dressyrsadeln: ( Han släpper ju inte hundra när jag rider i den men det vet jag ju är för att ja inte tycker ja kommer åt honom så som ja gör i hoppsadeln, jag är ju trots allt hoppryttare.)

* Kunna träna upp ännu mer power i steget och orka jobba i uppförsbacke hela tiden. Han ska som sagt inte få tappa powern i små volter osv. Kommer under träningen såklart varva stora med små volter!

*Träna mer på skänkelvikningar, att sitta upp mer rakt och helt enkelt träna på hjälpen, så jag inte behöver göra sån överdriven skänkel för att få han att flytta.( Men det har blivit så mkt bättre, för två veckor sen kunde vi inte ens göra skänkelvikning i skritt!! , llr sam kan såklart men jag har tappat så mkt.)


*Jag själv ska träna på att sitta upp och rida med skänklarna och inte med händerna.Vilket också är på bättringsvägen!! 

Vi har ju trots allt blivit klubbmästare i dressyr och vinster i både LC och LB :)

( sam är inte fin i knoppar, därför han har utsläppt ;) ) 


snart så..

Skrivet 2012-07-02 Klockan 21:37:08

kmr ja kunna lägga ut lite bättre inlägg. Outfits osv. Mitt Photoshop funkar inte nu men ska få hjälp med det typ snart så då kmr lite roligare inlägg :)Nytt

Skrivet 2012-07-02 Klockan 19:12:11

Eftersom ingen lyckades svara rätt på vad jag köpt får jag väl säga, haha, jag fick min lön och nu har jag köpt whitaker täcket jag ville ha! :D
 
 
Såhär ser det ut på!
 
Älskar det redan och nästan rädd för att använda det, haha. Men jag är verkligen supernöjd över köpet kommer  ha stor användning för det! Sen är det ju snyggt också, eller vad tycker ni? Hiss eller diss? :)


Dagens ridpass

Skrivet 2012-07-02 Klockan 19:02:40

(igår gick jag bara en sväng med uno)
 
Idag har jag först ridit ett varv i skogen och man kände på honom att han inte gjorde så mycket igår... Flög runt överalt när man skulle galoppera, det var som om varje buske,sten, gren osv skulle äta upp honom... Haha knäppa häst. Så det blev inte så mycket jobbat i skogen så fick gå ner en sväng på stora banan också där vi jobbade mycket i galoppen men även i traven, i slutet var jag riktigt nöjd med honom! Svarade fint på mina hjälpen och var lätt i handen men endå ett stöd. Så turen i skogen var kanske bra för honom, han fick avreagera sig lite haha. 
Han var iafl ganska svettig efteråt så fick spola honom och sen släpte jag ut honom igen.
 
fina häst<3


en säck kläder

Skrivet 2012-07-02 Klockan 18:02:01


puh var tvungen att sätta mig ner. Är ju sjuk men red ändå imorse och de gjorde sitt, nu har jag städat rummet och rensat garderoben, kasta mer än hälften av alla kläder, men nu har jag bara kvar sånt jag vill ha så de är väl bra. Nu har jag dammsugning kvar men måste sitta ner en stund, helt slut! 

Förövrigt har jag flera bra inlägg på gång , världens blogglust. Kanske kommer upp nåt ikväll och resten imorgon när jag jobbar!

 
 


dagens stall tur

Skrivet 2012-07-02 Klockan 14:45:56

red i dressyrsadeln idag och det gick förvånansvärt bra!! Galoppen var liet ostadig först men sen kunde jag både samla och länga honom jättefint i en LA-form. Traven var lite sisodär, bra bitvis men han blev lite springig.
Efter det här passet känns det som vi kan komma tillbaka till dressyrbanorna snart! Ska kolla efter någon LC och LB sen är ju mitt mål 2012 att starta en LA med över 50 %. Och idag kändes det inte super långt bort, kunde ha han i högre form = formen som krävs för LA. Får inte riktigt upp han så bra i hoppsadeln! 

dagens outfit och dagens travbommar:
När jag tog in han var han så himla dammig i pälsen och pälsen har även blivit väldigt fettig eller hur man ska säga efter all flugspray osv, Så efter skulle jag spola av honom men då körde jag på med schampoo och allting så nu är han ren, för stunden iaf ;) 

Tips

Skrivet 2012-07-02 Klockan 11:19:27

Om jag hade lite extra pengar skulle jag lätt köpa mig två saker. Som skulle göra susen för ALLA ryttare, oavsett ridskole nivå eller grand prix ;) 

En ridbåge:

Den här ridbågen sätts på ryggen och ''krokar'' sen i armarna och gör att dina armar helt enkelt är där dom ska, dom hindrar dig från att få en felaktig sits men du kan ändå inverka på din häst ! 

En ''perfect shoulder'':


Den är till för att du ska kunna räta upp dig och ha axlar i rätt position, du kan inte heller vrida dig så som jag gör i vänster varv..  
Båda dessa kostar runt 600 konor, dock tror jag att det är VÄLDIGT värda pengar!

läs mer på perfectsit.se !Sommarbete!

Skrivet 2012-07-01 Klockan 17:11:02

Nu har vi släppt 2 av våra unghästar på bete, Camara och Moa! Glada tjejer ska jag säga, haha. Sprang lite i början och slog efter varnandra, haha, men sen lungnade dom ner sig så det var en ganska lungn ihoppsläppning med dom andra hästarna, skönt.
 
Fina moa
Fina camara
Flocken de kommer gå med resten av sommaren
Camara säger ifrån... Roligt endå att jag lyckades fånga det på blid!
 


Gårdagens ridpass

Skrivet 2012-07-01 Klockan 17:03:47

Igår red ju jag dressyr på min lilla häst. Och det gick jätte bra! Går så mycket bättre när man får hjälp. Nej men först red Marita lite för att mjuka upp honom och jag verkligen älskar att se henne rida honom för man får liksom se honom på ett annat sett än när man sitter på. Sen är han ju stor också så det ser så maffigt ut när marita får under bakbenen ordentligt på honom för då ser han så lätt ut.
Men iafl så jobbade jag extra mycket i höger varv då han är svagast där och i slutet tycker jag att det flöt på riktigt bra. Jobbade mycket med tempoväxlingar och att han skulle gå kvar i formen när man bytte gångart osv. Och det känns att han har blivit starkare för han har mycket lättare för allt nu. 
Sen berömde marita mig för min fina sitts dom tyckte att jag verkligen red genom sätet, och det känndes verkligen som det för jag behövde nästan inte ta någonting i munnen men endå så lyssnade han superbra på mina hjälper. Det är en sådan härlig känsla när man lyckas med det! Annars brukar jag oftast bli stark i handen och inte rida med sätet alls och då skjuter han bara ifrån benen och det blir inte bra alls, haha. 
Så jag var iafl jätte nöjd över passet, dock hade jag ingen som kunde fota eller filma då jag red på morgonen så nästan alla sov, haha.
 
Invigde också mina "dressyr" skydd! Han blev supersnygg!
 
 
 


Vad har jag köpt??

Skrivet 2012-07-01 Klockan 16:49:43

Den som gissar rätt vinner en länk!!
 


tillbacka

Skrivet 2012-07-01 Klockan 16:45:43

Mitt internett har inte funkat förens nu... Men nu ska jag skriva en massa inlägg till er så håll utkik!
 


dagens planer

Skrivet 2012-07-01 Klockan 12:20:31

*Rida ut på Sam
*mocka,göra hö osv.
*putsa all utrustning + tvätta benskydd

Hoppas jag orkar göra det här,är lite sjuk nämligen. näsan rinner och de känns som halsen blöder..

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se