Första klassen

Skrivet 2012-09-30 Klockan 21:25:00

 
 
 
Har inte så mycket mer att säga igentligen mer än att jag tror att om Uno nu håller och inte lyckas skada sig igen kommer vi ha mycket roligt tillsammans! Detta är klart den bästa tävlingen hitills
 
Här kommer blandade bilder ifrån både första och andra klassen, tagna från filmerna därav kvalliten..
 
 
 
 
 
 
hehe... Kommer mot sista hindret i omhoppningen och orkar inte riktigt hålla kvar honom och han bara flyger iväg lite väl tidigt... haha men han klara det!
 
trött ryttare och häst efter sista klassen
Jaaa höjden är ju inte direkt något problem iafl ;)
Totalt


Tävlingen igår!

Skrivet 2012-09-30 Klockan 16:02:00

Kan bara säga att jag är skit nöjd! dubbelnolla och placerad i båda! Jag red målmedvetet och uno var på topp, han käns så fräsch nu. 
 
Har inte lyckats ladda upp första klassen men den kommer så fort som möjligt! skriver om den då. (Blev youtube eftersom videofy me inte ville samarbeta)
 
andra klassen: 
 
Han kändes väldigt fin och det finns inget stopp i honom, själv missade jag 2 av omhoppningssvängarna men fick till den svåraste, haha. Blir lite korsgalopp och så ibland så inget är perfekt men det kommer :)
 
Denna tävling red jag mer bestämt och gav mig f*an på att rida till varje hinder så efter båda klasserna var jag helt slut! Orkade knappt gasa in i mål, haha! fick tillockmed beröm från folk i läktaren som tyckte att jag red bra, inte varje dag man hör det och blir förstås skitglad! Uno fick med beröm några sa att han såg väldigt kvick ut för att vara så stor :)
 
Detta käns väldigt bra inför KM på tisdag och tävlingen nästa helg, nu kör vi!
Senare kommer bilder från filmen men nu ska jag ut till stallet och sen plugga så får se när det blir..
 
 


Blogg lusten ligger inte på topp...

Skrivet 2012-09-27 Klockan 16:02:17

Men iafl, i förgår hoppade jag på uno. Han skötte sig bra så det käns bra inför tävlingen på lördag! Hoppade det som jag haft svårast  med, haha. Kombination räcke räcke och tripelbarr. Enda stoppet jag någonsin fått på Uno är på en trippelbarr! 
Hoppade som sagt kombinationen och vi har ju tränat på det ett tag nu eftersom han är så stor måste man få tillbacka honom snabbt för att han inte ska bli lång till b hindret... Men det är INGA problem längre, så superskönt. Dock den där trippelbarren.. Hoppade inte så högt och då blir ju min häst lite nonchalant och hoppar gärna 1 till 2 galoppsprång innan hindret, och det är inte så bra när det är ett ganska långt hinder, hehe. Men efter många språng så fick vi till det någolunda.. Vet iafl hur jag ska hantera om det kommer en nu och sen om det kommer en på tävlingen så lär det ju vara lite större så då har han nog lite mer respekt för hindret :)
Pappa berömde iafl att han tycker att Uno ser jätte fräsch ut nu! Superroligt att det inte bara känns så utan det syns även :)
 
Sen igår red jag och pappa ut, jag tog ellen och pappa tog uno, inga problem där heller skrittade bara och båda hästarna skötte sig trots bilar och regn..
 
Och idag ska Marita hjälpa mig med Uno, ska bli jätte roligt är skit taggad! Men inte lika taggad som jag är inför tävlingen på lördag ;)
 


Idag

Skrivet 2012-09-24 Klockan 22:18:25

Myste jag med min häst i skogen <3 hoppade över grenar, buskar, stockar ja typ allt som gick att hoppa över på mini nivå haha och han låg på som bara den och tyckte det var skitkul! Klättrade även i lite bakckar upp och ner. Så vet inte riktigt hur jag ska samanfatta dagens ridpass? Det var mer ett myspass, haha saknat min häst över helgen!
Imorgon blir det iafl seriösare för då är det hoppning! Ska ju tävla på lördag så ska hoppa igen imorogon (hoppade i torsdags)
Sen ser veckan ut såhär för Uno:
Onsdag- ta det lite lungt efter hoppningen, jogga runt lite i ridhuset kanske
Torsdag- värsta dressyrpasset på g! Så han är riktigt mjuk inför tävlningen
Fredag- ladda upp krafterna, skrittas en lång stund sen badas så man är fin inför tävlingen
Lördag- TÄVLING, behöver nog inte äns säga att jag är taggad ;)
Söndag- skrittas/vila
 
Såhär såg övningen jag gjorde ut i torsdags. Man hoppar först det lilla räcket i mitten sen går man ut som i en åtta, känns det bra tar man oxern annars vänder man inanför och tar räcket igen. Hade en mindre oxer (den bruna) som låg på ca 110 och den andra oxern låg på ca 130 men det var inga problem med ngn utav oxrarna, hoppar gör han! Det ända blir att han blir lång och hoppar inte upp ordentligt när jag rider för mycket med handen och för lite med benen. Men jag jobbar på det och jag tycker det blir bättre hela tiden :)
 


Förlåt för uppehållet från min sida

Skrivet 2012-09-24 Klockan 16:12:00

men har varit i göteborg hela helgen. Nu är jag iafl tillbacka och nu ska jag ut och rida på fina hästar!


En fråga

Skrivet 2012-09-20 Klockan 11:26:20

Angående vatten till hästarna tänkte jag fråga er.

Har ni vatten koppar eller vanliga hinkar?

Sam (och dom andra i stallet) har vanliga hinkar och det tycker jag faktiskt är det bästa. Vissa klagar på att det är jobbigt men de är inte så jobbigt att bära en vattenhink om dagen;) men det jag gillar med hink är att jag har koll på hur mycket Sam dricker. Och det betyder mycket för mig att känna ja har koll på att han dricker ordentligt!Idag

Skrivet 2012-09-19 Klockan 22:02:30

Gick all min kärlek till min prins<3 Unghästarna fick vila idag medans Uno fick ett dressyr/uteritts pass. Red först ut med en i stallet sedan gick jag in i ridhuset och  galopperade lite osv, förväntade mig att han skulle vara stel och tråkig.. Men nej! Han var superfin, eftergiven och jobbade på ordentligt från första början. 
Imorgon är det hoppning på schemmat! Ska bli roligt är så taggad inför tävlingen nästa helg!
 


Gullig?

Skrivet 2012-09-19 Klockan 16:53:01Haha, nu blir det stallet för min del :)


Stallet idag

Skrivet 2012-09-18 Klockan 22:01:47

Idag har jag ridit på Ellen och Camara :) 
 
Ellen var först ut idag, borstade och fixade. Provade även min presige sadel på henne då den andra "unghästsadeln" inte passar henne + att hon är ju en ridhäst nu ;) Och den passade perfekt! Sen började jag idag med att longera henne vilket funkade superbra tills jag skulle ta galoppen.. Haha hon sprang runt som en tok och bockade och for runtruntrunt, haha.. Tror lite av hennes uppspeldhet beror på att hon är brunstig just nu, så gav upp galoppen i longeringen ganska snabbt. Sen fick jag gå några varv runt på ridbanan så hon skulle få lungna ner sig vilket hon gjorde väldigt fort. 
Sen hoppade jag upp och skritta och travade, idag provade jag mycket halter och jag behöver knapt ta i munnen för att hon ska göra halt det räcker med att jag blir tung och proar åt henne så stannar hon i både skritt och trav :) Sen gav jag mig, hade ju longerat och allt så det fick räcka för idag. 
 
Mamma stod för korten idag.. därav kvaliten, men tänkte att det var bättre än inget.. Skulle gärna vilja ha föräldrar som tyckte det var roligta att fota och filma, haha
 


Med Camara red jag också i padocken, i skritt, trav och galopp. Övade också halter med henne idag och det gick också bra! Hela hon var mycket stadigare idag än vad hon brukar vara, jag slapp liksom passa henne varje steg så hon inte svängde utan hon var mycket mera framåt idag och som sagt stadigare. Men det försås hon blir stadigare och stadigare för varje gång jag rider henne tycker jag :) Sen älskar jag fortfarande hennes galopp! Jag kommer liksom i otakt varje gång i början när jag ska galoppera för den är så STOR och luftig, superhärlig!
 

 
Sen efter jag ridit båda unghästarna hjälpte mamma mig att lyfta hovarna på Arizona och Alfonz (ja nu heter han det då ingen annan kom på något bättre ;) ) Arizona var väl sådär nöjd men efter några tillsägerser lyfte hon snält. Grejen med Arizona är att hon är så stor så hennes sparkar mot att det är obehagligt att man håller i hvarna gör ont.. medans Alfonz hovar kan man liksom hålla kvar trotts att det rycker lite i benen, haha plutte.
Borstade och kliade även på dem och de njöt! Fölungar är ju så söta när de ska klia tilbacka, haha
 
 
Det var nog allt jag gjort i stallet idag :) Imorgon kommer hovslagaren också och då ska uno få nya skor så imorgon ska jag rida på min lilla prins och inte bara borsta på honom ;)


Tävlingsplanen nu

Skrivet 2012-09-18 Klockan 18:22:23

Det är bara två tävlingar kvar i år nu som jag vill åka på.( Inte kollat datum med föräldrar än)
och det är : 

20/10 Åtvidabergs ridklubb , LB:1 
3/11 Mjölby Ridklubb, LB:1
 
Kommer bara rida ett program dessa tävlingar och det är LB:1. LC tycker jag vi fått bevisat att vi kan det liksom och vi sparar istället energi och kör ett program för i LB:n vill jag komma upp i procenten rätt rejält innan ja kan känna mig nöjd. 


Mitt mål för 2012 var ju från början att kunna starta en LA:1 över 60%  men det låter jag vara. Det är ju ett jättehopp från LB till LA och därför känner ja mig inte redo att starta en LA förns jag hittat en dressyrtränare. 
I LA ska ju hästen gå i en betydligt högre form, de bedömms mer på lösgjordhet osv. Alltså blir det ganska höga krav där direkt. Tänker inte starta en LA om ja inte känner mig nöjd i LB, kanske ni förstår? 

Det har egentligen varit mitt dröm mål någonsin liksom men med tanke på hur det gått dessa tävlingar känner ja ändå inte att hoppet är helt ute ? 
4starter och 3 placeringar. En vinst och två andraplatser. Jag är inget annat än nöjd  och stolt över min lilla prins :)

 


ett bra inlägg

Skrivet 2012-09-18 Klockan 13:04:19

jag tycker ni alla ska läsa. Det är skrivet av Linn på Dressyrmupparna.

Klicka här! Värt att tänkas på  innan ni bantar ner era hästar.
 


Ridit Ellen!

Skrivet 2012-09-17 Klockan 20:56:04

Camara och Uno blev idag bara ompysslade men de verkade inte klaga ;) haha
 
Men istället red jag Ellen idag för första gången sedan hon ställdes av för att hon var dräktig! Gick superbra varken mamma eller föl var sådär jätte beskymrade av att de inte var hos varandra utan det funkade bra. Elllen sadlade jag osv och hoppade upp utan vidare och hon sa ingenting. Sen gick vi ut till banan, skritta och travade lite i båda varven och sen var det bra. Men Ellen var såå stadig jämförelse med Camara, haha. Ellen är ju riden mer också men jag satt och red vägarna och gjorde halt osv utan problem, superroligt :) Dock så är hon lite segare än Camara så får driva lite mer annars är hon jätte fin.
 
Är så taggad inför att börja utbilda denna häst och kunna börja tävla! Det är nu det blir som roligast med att ha unghäst, haha
 


 
 
 

sååå trött

Skrivet 2012-09-17 Klockan 17:30:47

Satt i skolan från kl 1 till 20 över 4 idag och pluggade... Helt slut nu. Ska iafl gå ut till stallet snart och rida på min lilla bushäst Camara, men först ska jag berätta om igår. 
 
Började ju med att pappa och jag skulle rida ut, men när jag tog in Uno för att borsta honom upptäckte jag att han hade tappat vänster baksko.... trött jag blir.. Men hovslagaren kommer på onsdag, tur det. 
Iafl så då bestämde vi oss för att gå ner till ridhuset istället med bara Camara :)
Kom ner till ridhuset och det var dressyrträning bara en häst dock och man får faktiskt rida där endå så vi sa att vi hade en unghäst och att vi inte skulle  vara här så länge, allt var ok osv. 
Jag börja rida och allt går bra tills den där idioten som red lektion galopperade förbi oss med kanske 2 m avstånd i full fart trots att tränaren sagt åt henne att hålla sig på volten så att vi kunde bli klara! Camara blir väldigt stressad och jag försöker lungna henne men sen kommer ryttaren igen och rider förbi i galopp utan någon hänsyn till att jag har unghäst trots att hon viste det! Då blir tränaren skit sur vilket jag tyckte var bra för! men det blir liksom för mycket för Camara och jag bestämmer mig för att gå ut trotts att hon lovade att inte rida så nära igen (detta var en vuxen persson). Så fort pappa öppnar ridhusdörren flyger Camara ut och börjar galoppera och alla ben flyger åt alla håll hemåt, men jag sitter bara lungn och sansad och tänker jaha nu då typ, haha. Men jag lyckas mest med rösten och mitt lung att lugna ner henne så vi kommer kanske bara 15 m från ridhuset innan jag får stopp på henne. Mitt lilla sto är helt fövirrad och jag fortsätter att prata med henne och sen sätter jag igång henne och skrittar runt lite tills hon slappnar av. Sen går vi upp till våran ridbana och så rider vi i skritt och trav där, hon var ganska spänd i början men inte så kanstigt tyckte jag och efter en stund slapnar hon av. 
 
Jag är övertygad om att om ryttaren inte ridit så nära hade det inte blivit några problem, men å andra sidan måste de ju lära sig det med. Jag är bara nöjd över att hon inte gjorde något dumt för att vara "dum" utan av missförstånd och av att hon blev lite överrumplad. Sen lungnade hon sig fint så det var bra :) 

Inte lätt att vara liten<3
 
 
 
 


kanske inhandlas snart

Skrivet 2012-09-17 Klockan 15:50:07

sen ja kom tvåa i boxholm ha rja funderat över vad jag ska köpa för dom två hundra kronor jag fick på sharpman. 

Och samtidigt är jag i heov av ett nytt tävlingschabrak då de ja har nu är trasigt vid sadelstropparna och de är även typ 3 år gammalt nu.. 
Såklart finns de inget för 200 men man kan ju se de som att ja får 200 kronor rabatt på de ja väljer och det är ju inte så pjåkigt :) 

Dessa står det mellan nu och jag tror ja gillar det andra mest!just för kanten är silvrig/grå. Det tror jag blir fint på sam nämligen.båda är av märket schöckemöhle. Vad tycker ni?
 
båda kostar cirka 500.
 
 


I skolan

Skrivet 2012-09-17 Klockan 09:29:21

Och passar på att blogga lite, nästa lektion är om tre kvart så ja har tid liksom.. Känner mig lite ned stämd utan att riktigt veta varför, så antingen myser ja bara med Sam idag eller så rider ja ut. Känner inte för banan... Får se ikväll. Igår red jag ut och dan innan det ett pass på banan. Gick varken bra eller dåligt. Alltså Sam var underbar och gjorde allt jag bad om men ja gjorde inte saker till 100 riktigt så blev lite tråkigt pass liksom. Men Sam gjorde vad jag bad om så klagar verkligen inte på honom!


//manda
(Sam glad över att gå med dayyan igen )Skriver senare

Skrivet 2012-09-16 Klockan 18:22:44

För just nu väntar jag på att manda ska komma :)


Bild från idag
 


En blandad dag

Skrivet 2012-09-16 Klockan 00:10:39

Det blev ändrade planer idag så uteritten blev uppskjuten tills imorgon, lite tråkigt då jag sett fram emot det men pappa fick förhinder så vad ska man göra ;)
Red istället ett litet hårdare pass på Uno. I början av passet hade jag ingen motivation alls...! Inte så att det var tråkigt att rida men idag hade jag noll ideer på vad jag skulle göra (brukar alltid ha en "plan" över vad jag sa göra med varje ridpass då jag tycker man får ut mer av dem då :) )! Först hade jag tänkt att rida ut iafl men så kände jag att jag skulle vilja rida lite på banan om jag skulle rida ut imorgon men när jag väl var på banan ville jag rida ut och jag kände mig trött och viste inte riktigt vad jag ville göra.. Men så gick jag till stora banan och där stod det små ca 30-50 cm hinder på banan så jag skuttade över de några ggr, och sen började jag galoppa och jobbade med ökningar och minskningar och någonstans när jag började hoppa så kom motivationen tillbacka och jag hittade kraften till att hålla om honom ordentligt och han kändes fin, inte superfin men fin :) Han var lite ofockuserad men det tror jag berodde på att jag velade så mycket i början av ridpasset -.-
Vad lär man sig av detta då? Jo att planera i förtid!
 
Glömde lägga på täcket på Uno idag också och självklart så rullar han sig... Som tur vad så var det ju bra väder idag, men... Såhär såg min häst ut när jag skulle hämta honom  hagen... suck
 
Sen efter jag hade ridit så städade jag i sadelkammaren, tog dock inga förebilder :( Men såhär ser det ut i min sadelkammare :

 
 
 
 
 
Ordning och reda
 
Och efter jag städat i sadelkammaren hjälpte några till i stallet med att fixa hagarna (vi ska göra en hage större då vi ska ta hem våran hingst, Julius, snart) det resulterade i nyfikna hästar..

Snygging
 
alla kollar in stolparna, haha

Tycker Moa ser läskig ut på denna bild... :s Moa kolla vad de nya stolparna smaka, haha så typiskt moa på ngt sätt...
 
Detta var väl det jag haft för mig idag, hoppas ni med har haft en bra dag idag :)


filmen från senaste tävlingen! LC:1 , 66 %

Skrivet 2012-09-15 Klockan 20:31:29

 


Stallet

Skrivet 2012-09-15 Klockan 09:15:19

Tar med mig kameran och går ut till stallet snart. Idag ska pappa rida Uno och jag rida Camara och så ska vi rida ut! Efter det ska jag rida Uno lite hårdare på banan, funderar på att använda lite bommar idag :)
 


bushäst

Skrivet 2012-09-14 Klockan 19:36:39

haha såhär kan det gå när man ska försöka fatta galopp...  ;) 
 


Ingen ridning idag

Skrivet 2012-09-14 Klockan 19:22:22

Bestämde mig för att låta Uno och Camara vila idag. Välförtjänt av båda tycker jag :) Imorgon planerar jag och pappa att rida ut med Uno och Camara, gör vi det så blir det första uteturen med camara utan ledare, spänande, haha. 
 
Men tänkte att jag skulle bjuda på en liten snutt ifrån när jag red Uno i tisdags, fina manda filma :)
 


Ut till stallet

Skrivet 2012-09-14 Klockan 16:10:59

Dax för att ta in hästarna nu. Sen när de ätit och torkat ska det ridas :) 
 


Visste ni att?

Skrivet 2012-09-14 Klockan 09:00:38

1: Sam går aldrig mer än två pass på banan irad?

2: Sam alltid kastar iväg rykt väskan när jag går in i sadel kammaren?

3: när man borstar Sam på ryggen så böjer han sig som en banan och drar ena bakbenet rakt ut bakåt?

4: sam kan hoven?

5: jag i år har ridit sam i hela fem år!!!!!?Studs

Skrivet 2012-09-13 Klockan 22:00:09

Idag hoppade jag Uno för första gången sedan skadan! och vi hoppade studs för första ggn tillsammans ;)

Först red jag ut en sväng i väntan på pappa, men det passade bra för våran bana är lite liten för en så stor häst som uno att värma upp på så det passade bättre att göra det ute :) Hade iafl byggt upp lite studs på banan innan jag red ut så när jag kom tillbaka och pappa kom hjälpte han mig.
Studsen bestod av 4 räcken som jag hoppade kanske 7-8 ggr totalt, alltså var det bara lite lätt gymnastikhoppning idag.
Mamma var också och kollade och hon sa att Uno såg fräsch ut och det var roligt att höra då jag tycker att han är fräsch :) Dock fick jag inte henne att fota så blev inga bilder :(Camara

Skrivet 2012-09-13 Klockan 21:45:29

Första turen på 2 veckor idag! Pappa var lite smått orolig haha men jag kände mig hur säker som helst har ju hanterat henne och kännde liksom bara på mig att hon inte skulle dumma sig, vilket hon inte gjorde heller :)
Man säger ju att vila är lika viktigt som träning och ja det är verkligen sant! Det var en mycket lungn och väldigt styrbar treåring jag satt på idag ;) Nej men hon skötte sig super travade och skrittade i båda varven och så galopperade jag i höger (hennes lätta varv) innan jag tyckte att det räckte.
Visst blir vi lite osams ibland och styrningen är ju långt ifrån perfekt, men det kommer. Det som var roligt idag var att hon var så lungn och gav sig mycket fortare än vad hon gjort förut hon var mer tillfreds helt enkelt och då var det mycket lättare att visa henne vad man skulle göra. Så ett bra ridpass va det idag :)
 
Fick tillockmed pappa att fota lite (därav kvaliten.. men bättre än inget!)

Min svarta snygging!fin!

Skrivet 2012-09-13 Klockan 21:14:17

idag var sam lika fin som föregående dagar, GALET !  Ville inte rida han svett så red mest igenom alla gångarter och gjorde lite övergånger, kändes galet fin och jag är så nöjd! inget mer att säga haha :) han trampar på bra genom hela kroppen och de enda ja önskar är snäppet högre grund tempo i galoppen, blir lite tom och stampig!
MEn de tror ja kommer med styrkan :)
Nu

Skrivet 2012-09-13 Klockan 15:48:31

Ska jag gå ut till stallet, ska ta in hästarna och sen ska jag rida Uno. Efter det ska jag rida Camara :) och efter det ska jag göra något med Ellen!
Ikväll kommer det även komma en film från när jag red i ridhuset i tisdags, så håll utkik ;)
 

det är dags

Skrivet 2012-09-12 Klockan 17:15:48

tid för mig och uppdatera va?


förra veckan så vilade sam från söndagen till i måndags. alltså en vecka då jag först var sjuk, ( man är sjuk om man inte ens kan rida) och sen i fredags åkte jag till syster i uppsala. 
Så i måndags var ja väl itne sådär supertaggad, tänkte att ja skulle ha en super seg häst, seg för skänkeln och stel och hård liksom. MEN ICKE! Det var nog ett av våra bästa pass under hela våran tid tillomed! ÅTERIGEN har sam bevisat att han vilar sig i form. Blev ett riktigt svettigt dressyrpass men fy fan va bra de gick, otroligt på riktigt! 
Kanske ska lägga in lite små vilor då och då till han ? Tror både han och jag behöver det då och då :)


I tisdags vilket egentligen är vilodag åkte jag ut ändå, just för han stått i en vecka, och då red vi på banan igen och skutta två små hinder på 50 cm. Det var kul!

Idag red jag ut och vi var ute i nästan två timmar, mestadels skritt också men de lilla jag jobbade honom var han superfin. Mys uteritt, gick ner i vattnet i sixtorp och plaska lite och myste sen runt på olika stigar i skogen.

Imorgon tänkte jag köra på ett dressyrpass igen och sen vilar han fredag :)

Har även två tävlingar ja vill åka på innan säsongen är slut och nästa bli troligtvis i MArs nästa år. Så sorgligt egentligen haha! 

Ett blåmärke

Skrivet 2012-09-12 Klockan 15:14:26

Ja det var det hältan och svulnaden berodde på, haha. Super skönt dock men klumpig häst jag har dock! hon måste slagit sig själv ordentligt för att hon skulle vara så hallt som hon var!
Först longerade vi henne i ridhuset, och hon skötte sig super det var som aldrig gjort ngt annat än blivit longerad! Till och med veterinären tyckte hon var duktig, haha :)
Sen ultraljudade vi senan och veterinären var skit bra för hon tog tid och förklarade för mig vad man såg på skärmen, så man fattade lite iafl av allt det svartvita, haha. Och då kom hon fram till att hon hade en blodutjutelse, alltså ett blåmärke, precis där hon var svullen. Veterinären tyckte dock att det var bra att vi åkte för hon misstänkte en senskada i början, så skönt att det inte var det :)
 
På väg
Framme
En rakad sena inför ultraljudet..

 
Men eftersom vi nu kom fram till (eller ja vi har alltid vetat) att hon är så klumpig åkte vi till sharpman för att köpa ett par cob skydd. Eftersom Full är förstora och ponny är för små -.- hon har lite korta ben haha. Men iafl så hittade vi inga skydd i cob som var mitt i mellan liksom, förutom veredusskydden.. De var perfekta..! Men snällaste mamman jag har så köpte hon dem iafl, hon tyckte att hon behövde ett par ordentliga skydd. Men vi delade på priset så jag fick också bidra, kändes bättre så :)
Provade dem förstås så fort vi kom hem, hehe och ja de passade perfekt!
 
Sen fick en trött Camara gå ut i hagen, till kompisarna :)
 


Frukost sen stallet

Skrivet 2012-09-12 Klockan 07:43:05

Äta nu sen ska jag släpa ut hästarna och efter det ska jag förbereda Camara inför veterinären. Ska lasta henne själv så vi får se hur det går, hehe...
 

Camara fixad inför imorgon

Skrivet 2012-09-11 Klockan 22:39:40Veterinären imorgon, håll tummarna nu!


Nu ligger hon på annons!

Skrivet 2012-09-11 Klockan 10:52:40idag

Skrivet 2012-09-11 Klockan 08:53:00

Nu ska jag städa mitt rum (behövs!+att mamma tjatar på mig hela tiden, hehe) sen ska jag gå ut till stallet, kanske rida får se annars gör jag det i kväll för vid 12 kommer manda hit så ska vi plugga, duktiga va? ;)
Sen ikväll ska jag iafl tvätta Camara och frisera henne lite gran, ska ju till vet imorgon och då måste man ju vara fin!
 


Dagens ridpass

Skrivet 2012-09-10 Klockan 19:47:59

Idag skrittade jag ut en sväng och sen travade jag lite i ridhuset, sen räckte det. Så tog det bara lungt idag men eftersom det har varit så himla varmt idag (?!) så blev han svettig haha. 
Friserade dock manen idag lite så här kommer före och efterbilder:

Före:
Efter: 


Stallet

Skrivet 2012-09-10 Klockan 14:30:39

Nu ska jag gå ut till stallet! Ska mocka och rida osv. Ska bara rida ut en sväng idag inte så hårt alls mest jogga honom lite. Imorgon hade jag dock tänkt försöka dra med mamma och filma när jag rider så ni kan få se hur fin han är, haha :)
 
Föresten detta står på min önskelista just nu, hehe, kan dock inte bestämma mig om jag vill ha ett vitt eller ett svart.. snyggt är det iafl!
 


haha

Skrivet 2012-09-10 Klockan 13:53:00Känslan som uppstår...

Skrivet 2012-09-09 Klockan 21:37:04

när det känns som om man kam han fattar att det inte gör ont längre och det är helt underbart. Det är som en helt ny häst :) Idag red jag först runt galoppslingan och konditionstränade honom och efter det red jag lite i ridhuset i en mer samlad form, och han är så fin.

Han är liksom mycket stadigare i formen i övergångarna och i ökningarna, han känns även mycket mjukare från början av ridpasset nu och han har mycket bättren rida i timmar för allt bara funkar och det är så j*vla roligt! Uno känns fräschare för varje dag som går, det är som o steg i frambenen!

Nej men efter dagens ridpass var jag som en sol! Jag fick liksom under ridpasset kolla klockan så jag inte skulle rida allt för länge (tar det ju lugnt nu första veckan) det var så härligt att rida och känna att allt funka skänkelvikningarna, övergångarna, ökningarna ja verkligen allt bara flöt på! Kunde ridit i evigheter.. haha. Och sen när jag kom tillbaka till stallet och hoppade av kändes det som om benen skulle ge vika, haha, de bara skaka och kändes verkligen som spagetti! Super härligt!Anmält till Åby!

Skrivet 2012-09-09 Klockan 14:52:07

Ska bli super roligt att få tävla igen! Är en bit bort också så vi hinner förbereda oss ordentligt :)
 
Bild från sist jag var där och tävlade. 4!

Skrivet 2012-09-08 Klockan 22:55:36

Arizona slutade som 4 i riksföl! Supernöjd :) Bilder och mer uppdatering kommer imorgon!
Upp tidigt imorgon

Skrivet 2012-09-07 Klockan 22:41:35

Imorgon är det rixföl! Det inebär putsning och tvättning av hästar tidigt imorgonbitti, men det ska bli super roligt så det är det värt!
 
Annars har Uno fått stå idag, min lillebror har fyllt år så har haft fullt upp hela dagen och jag kände att jag inte kunde rida vid halv 10 idag eftersom jag ska upp så tidigt imorgon.
Men igår red jag sent, var klar vid 20 över 9 men det var det värt! Han var 100 ggr finare än vad jag trodde att han skulle vara, trodde han skulle vara överladdad och bara springa runt typ haha.. Men det gjorde han inte utan han var lungn och väldigt mjuk faktiskt, men det som slog mig mest var frambenen! Han hade mycket större rörelser med frambenen, kändes tydligast i galoppen, han var liksom mer "luftig" i språnget :) Jag tror det beror på att han antagligen inte har ont längre, han kan ju liksom ha haft ont länge och då inte gjort mer än han behövt. Skulle vara helt underbart om min lilla olycksfågel kunde hålla sig hel nu så vi kan börja tävla igen! haha
 
Camara då? Jo vi har bokat tid på kliniken på onsdag, då ska det göras en hältutredning och hennes tänder ska kollas så får vi se hur det går.


ego boost

Skrivet 2012-09-06 Klockan 20:04:04

medans ja är hemma och är sjuk och inte kan rida. 

FRÅGESTUND

Skrivet 2012-09-06 Klockan 16:40:00

Tänkte ha en frågestund nu här på bloggen! Fråga vad ni vill så svarar jag i ett inlägg på söndag!

Just nu ska jag iafl börja städa och sen ska jag ut till stallet, tänkte rida i ridhuset idag så vi får se hur det går ;) Red ju ut går och ja.. han var som ett litet tåg.. haha så lycklig av att få galoppera, men stel som satan. Ska försöka mjuka honom lite idag kör lite lungt såhär nu när jag sätter igång honom :) Men har redan börjat kolla på tävlingar... haha.. men innan jag funderar på att tävla ska han kännas helt fräsch!
 


Unos nya skor!

Skrivet 2012-09-05 Klockan 17:57:05

Bra nyheter!

Skrivet 2012-09-04 Klockan 15:42:44

Uno är inte halt längre! Dock så är han inte helt ren avlastar fortfarande höger fram lite.. Men veterinären sa att vi skulle slå på rundskor fram och sen sätta igång honom och börja rida som vanligt. Så imorgon kommer våran hovslagare och ska slå på rundskor fram och sen är det bara att rida :D 
 
Såhär ser en rundsko ut, den ger hästen mer stabilitet eftersom "hela" hoven nu kommer hjälpa till att bära upp hans vikt.
 


Imorgon blir det veterinären!

Skrivet 2012-09-03 Klockan 22:19:58

Imorgon kl 9 ska vi vara med uno på kliniken, ser fram emot det enormt! Vill höra vad de kommer säga, även om det är bra eller dåligt... Så idag har han badats och fixats med så han är fin inför imorgon.
 
haha
 
Förövrigt så red jag Camara igår, gick super skrittar och travar själv nu utan problem :) Bara det att hon var halt... Tror hon halta på vänster fram men är inte helt hundra, kollade hennes ben lite extra och hon var litelite svullen på väster framben faktiskt, men hon var inte varm eller så.. Så vi ska ge det en stund nu så ska vi se om det går över annars får vi åka och kolla henne med... Känns lite som min tur just nu. 
Bild från i början av sommaren, ska ta snart nu så får man se skillnaden under sommaren, haha mer mage iafl ;)Dagens resultat

Skrivet 2012-09-02 Klockan 21:46:31

Fick en andra plats i lc:n på 66,3 procent vilket ja ändå ä nöjd över. En kommentar ja inte höll med om bara. I lb:n blev de kaos men ä ändå nöjd med hur jag och Sam löste de. Vi gjorde va vi kunde! Fick 200 kronor presentkort på sharpman , bra!!Ut och bygga hage

Skrivet 2012-09-02 Klockan 10:12:00

Nu ska jag och pappa gå ut och göra en av våra hagar större :) Nästa vecka är ju planen att ta hem Julius (våran 2 åriga hingst) och då ska han få gå med valakarna men då behöver de en lite större hage. Men vi hörs senare!


Veterinären på onsdag eller tisdag

Skrivet 2012-09-02 Klockan 00:16:58

Idag har jag ridit på Uno, fuskade lite och red i ca 40 min så vi kunde skritta ett varv runt skogen. Riktigt mysigt! Han känns helt fräsch just nu, men har ju inte jobbat honom på ngt sätt och jag har ju heller inte ridit på böjt spår.. Men annars när jag ridit har han varit pigg och framått :) Satt och fantiserade om hur veterinären skulle säga att det bara var att börja rida igen, haha, så nu får vi hålla tummarna för att de verkligen säger så också!
 
Såhär fin är han vid hovarna just nu efter där de rakade honom för att kunna spruta... En annan häst som blivit sprutad i stallet har fortfarande "fläckar" kvar efter 6-7 veckor! Min häst måste föresten skos snart igen, yeeyy....
 

Lite bättre

Skrivet 2012-09-01 Klockan 21:43:59

Hej igen ! Tänkte uppdatera er igen. Tog mig ut till stallet förut , mockade och blev halvt svett av de. Har ju feber och ni alla vet ju hur matt man blir i kroppen då. Slängde sen på Sam grejerna , och red ett kort kort pass på banan. Blev inte mer än 30 min , flytta lite för skänkeln på volten och lite standard grejer så, tycker ändå han gick bra! Med tanke på mitt skick. Fick väl inte fram han riktigt så mkt ja ville men äsch. Sen bada ja honom och fixa utrustningen, dock fixade ja allt de i typ 120 så hoppas ja inte glömt nåt llr missat o putsa något. Så de blir tävling imorn. Så länge jag inte blir värre. Har fått i mig lite nyponsoppa nu på kvällen men de ä de enda ja ätit idag , vågar inte äta då ja är så rädd för att kräkas. Hörs imorn //mandaSjuk?

Skrivet 2012-09-01 Klockan 16:18:46

Hej bloggen! Idag har jag inte mått bra alls, inatt kräktes jag klockan tre och sov ingenting.. Sen har ja haft ont i huvudet halsen och varit otroligt trött. Nu har ja tagit huvudvärks tablett och huvudvärken är borta! Fryser och svettas varannan sekund också men jag vilar till sex eller något så provar jag rida och bada och allting. Vill inte missa tävlingen imorn , no way!Seeg dag hitills

Skrivet 2012-09-01 Klockan 14:36:50

Har inte gjort mycket idag, än iafl men nu ska jag iafl dra på mig ridkläderna och så ska jag ut och mocka. Senare ska hästarna in och jag ska rida på Camara och Uno :) 
 
Har föresten sett att lilla svarta fölungen antagligen inte kommer vara så svart snart, har ni sett att det kommer fram en massa vita hårstrån överallt ;) Japp han blir en skimmel! Vilket är jätte roligt för just nu har vi bara fuxar och bruna hästar så ska bli roligt med lite variation, haha.
 
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se