Idag hos veterinären

Skrivet 2012-08-20 Klockan 21:58:21

kom fram till veterinären idag runt halv 9 och det började med att hon som skulle göra hältutredningen på Uno kände igenom honom. Sen fick jag springa fram och tillbacka på löpargången och efter det fick jag longera honom i deras ridhus.
Då visade han tydligast en mindre hälta i vänster varv på böjt spår precis som innan och även i höger varv. Men det är ju ingen större hälta direkt. 
 
Sen berättade jag om att jag misstänkte en senskada men det trodde hon inte att det var (yes! då det oftast innebär runt 6 veckors boxvila) men hon kunde inte heller säga säkert vad det var. 
Så vi fortsatte med göra böjprov på alla ben men det gav inte så mycket så vi fortsatte med att bedöva höger kota för att se om hältan "flytta" på sig, de är ju duktiga på att avlasta  för att inte visa hälta de små hästarna... Och då visade det sig att han även är halt på vänster fram. Han är alltså ganska jämn halt på båda fram och det sitter långt ner. Då bedövade hon vänster kota också för att se om han skulle bli ren då.
Fick longra honm igen och OJ vilken trav han fick, mycket bättre svung och steg! Men hältan var kvar... 
Då bedövade hon "bort" hela höger framben och så longrade vi igen men det var inte någon större skillnad då heller.
 
Då fick vi röntga. Vi rönkade båda fram och då röntgade vi falangerna och kotorna. Men det gav inte direkt något det heller, mer än att han var lite sliten men inget konstigt för en häst som at så stor som han är. Han ska dock få sulor fram för att förhindra att han sliter onödigt mycket, då han är stor och går lite "stampigt" är det bara bra. Men som sagt det var mer en försiktighetsåtgärd så han inte ska få problem i framtiden..
 
Så vad kom hon fram till? Jo typ bara att han avlastar höger fram och är jämt halt. Vad det beror på vet vi inte, men veterinären sa att det räcker med att en sådan stor häst går och överbelastar ett ben lite länge för att det ska bli problem. Så igentligen när han hade såret på vänster fram kan han avlastad det benet och lastat mer på höger så sen när höger blivit bra har vänster blivit dåligt så då har han börjat lasta mer på höger. Detta ger ju oftast en ganska jämt hälta, vilket han har. Men som sagt inget är säkert. 
 
Han blev iafl sprutad i båda fram kotorna och i höger hovled (eftersom han är mest halt i höger) och han äter metacam. Han ska också stå i box i 24 timmar men efter det får han gå i hagen med kompisen batte och om några dar ska jag börja skritta på honom i ca 20 min per dag. Och efter ca 2 veckor ska vi tillbacka och då är det väl bara att hålla tummarna att han är bra för då är det bara att börja rida igen. Annars får man fortsätta hältutredningen.
 
Jag är glad över att det inte var senan! Men det är fortfarande jobbigt att inte riktigt veta vad det är.. Men fortfarande hoppfullt om han kanske kan börja ridas ordentligt bara efter 2 veckor! (ska förstårs sättas igång osv...) Men jag hade ju liksom tänkt månader innan jag kunde rida honom igen. Men nu får vi se hur det är om 2 veckor, bra förhoppningsvis! Annars får vi gå till botten med det här.
 
Finaste killen precis nybehandlad<3
 


Kommentarer
Postat av: erika

Skrivet 2012-08-21 Klockan 09:08:58
hoppas han blir bra snabbt!

Svar: hoppas jag med!
ryyttarduon.blogg.se


URL: http://www.erikajoyisabella.blogg.se

Postat av: Victoria

Skrivet 2012-08-21 Klockan 21:52:57
Hoppas han blir bra snart! :)

Svar: hoppas jag med! :)
ryyttarduon.blogg.se


URL: http://victoriamariajohansson.blogg.se

Postat av: Amanda

Skrivet 2012-08-25 Klockan 20:53:34
uch verkar som du har super otur ibland när han får både sår och blir halt...... :( hoppas han blir bra :D

Svar: joo det känns som det :/ hoppas jag med! :)
ryyttarduon.blogg.se


URL: http://amandaseamountain.blogg.se


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se