Falsterbo Horse Show Collection

Skrivet 2012-06-30 Klockan 15:46:00

är nu släppt! Finns att köpa på Ginatricot's hemsida och även på Falsterbo!

Mina favoriter:


Rappestad

Skrivet 2012-06-30 Klockan 09:45:37

Jag ska nu bege mig mot Rappestads Ponnymeeting och kolla på några klubb kompisar och fota lite. 
Gillar att befinna mig på tävlingsplatser utan att tävla också, vissa blir helt galna av att dom själva också vill tävla då, men jag tycker det är mysigt :)

Känner ni någon som ska vara med eller ska ni själva kanske vara med? :)*


Har ni något förslag ?

Skrivet 2012-06-29 Klockan 18:04:07

Imorgon tänkte jag göra någon styrkande övning med Sam på banan. Bommar/småhinder!
Har ni något bra tips på en kul övning som styrker hästarna?  Kan vara både trav eller galopp övning! :)

Sen på söndag blir det uteritt och sen kör vi på måndag igen! 
sam bockar, sötnos!

Skrivet 2012-06-29 Klockan 17:28:00Nu ska jag rida!

Skrivet 2012-06-29 Klockan 17:03:08

Idag ska jag rida barbacka hade jag tänkt, så himla mysigt! ska jag bara rida ut men har lite brottom för vi ska ha gäster ikväll så måste rusa!
 


HAHA

Skrivet 2012-06-29 Klockan 14:00:00

Dessa bilder kom upp när jag sökte på mitt namn på google:
 
 
Ja ni kan ju ignorera mig... Men ser ni va min föredetta c-ponny kan hoppa! Han var verkligen som en gumiboll så olik att rida gemfört med Uno, det är liksom inte samma sak att rida ponny som storhäst..
Eller va tycker ni? Är det samma sak?


hos manda

Skrivet 2012-06-29 Klockan 13:29:18

Är hos manda just nu, vi ska snart dra till stan. Men tänkte berätta vad jag gjorde igår med Uno, igår red jag på stora banan och använde mig av lite småhinder för att mjuka upp honom. Han är lite stel och tråkig i början men efter ett tag slapnar han av (som hos typ alla hästar, haha) men det positiva är att det tog kortare tid i går för att få honom mjuk än va det gjorde i förgår så det känns som om han börjar bli van vid tanken att vara ridhäst igen, haha. 
 
Och idag hade jag bara tänkt att rida lite lungt då det blir dressyr på schemat! Här kommer ett klipp som jag hede glömt bort ifrån förra gången jag red för Marita, ett gansa kort klipp dock men endå  ;)
 
 
 


Del 2 - Sam lös på banan

Skrivet 2012-06-29 Klockan 12:28:00


tävlingsnerver

Skrivet 2012-06-29 Klockan 09:29:32

Jag är verkligen ingen person som är ko lugn innan start. Jag kissar typ fem gånger innan varje start och innan jag går in är ja typ vit i ansiktet och pratar inget, om någon säger något så nickar jag typ bara. 
Och vi har verkligen fått några bilder där man ser mitt ''oroliga'' face. Jag tänker mycket syns de iaf, på allt som kan gå fel. Bra pepp metod för sig själv va?
Gårdagens ridpass-Filmen

Skrivet 2012-06-28 Klockan 23:31:31

Sorry för att det tagit ett tag men nu så funkar det! La ihop alla filmer till ett filmklipp så det skulle bli lättare att titta på (manda tipsa om det, smart! haha) men iafl först kommer lite trav, första travklippet från början och andra från slutet ser ni skillnaden? Sen lite galopp också. 
Som sagt inte helt nöjd över detta ridpass men tycker det är viktigt att ni får se detta också så ni kan se när det går bra sen :)
 
 


Del 1 - ''uppställnings'' bilder!

Skrivet 2012-06-28 Klockan 22:14:22

Imorgon kommer bilder upp från när han var lös på banan :)

Vi tog runt 200 bilder och detta var dom som blev okej! Han var omöjlig att fota idag och hade knappt öronen framåt vad jag och cassandra än gjorde, knäppa häst.. svårflörtad! Men visst är han ändå fin i kroppen? 
Han är 18 år och är så fin han kan vara just nu, smalare går inte få han men under ryttare finns inte magen. 
Sista bilden är min favorit av dessa, ni ska få se bilderna imorn när han springer på banan, Där har jag inte ens bestämt favorit bild än ;) 

smakprov

Skrivet 2012-06-28 Klockan 17:39:04just sayin

Skrivet 2012-06-28 Klockan 16:42:00

Winners aren't people who never fail,
but winners are people who never quits.lååååång promenad

Skrivet 2012-06-28 Klockan 10:38:25

med hundarna har jag precis varit ute på, Den enda som uppskatta den promenaden var väl Neo, jag och jaffa hade lätt kunnat sova en timme istället ;) Nu ska jag lägga mig i solen och steka till cassandra kommer och vi ska fota Porträtt bilder på sam!  Dagens ridpass

Skrivet 2012-06-27 Klockan 23:53:42

Gick helt ok, inte super bra men absolut inte dåligt! Han kändes bara lite ofocuserad och stel. Men det kändes som om han var mycket stelare än vad han såg ut sen på filmen, så det var ju bara bra. Måste ju tänka på att han inte ridits ordentligt på ett tag så det tar ju ett tag att hitta tillbacka helt.
Men på lördag ska Marita hjälpa mig och det kommer nog bli superbra för han blir alltid så fin efter att hon har ridit, hon kommer liksom åt honom mycket bättre än jag gör så hon får igenom honom mycket bättre och verkligten mjukar upp honom! Underbart! 
 
Filmerna kommer imorgon för dom har inte laddats upp än men då hade jag iafl tänkt visa filmer från när Marita har hjälpt mig så kan ni se skillnaden själva på hans form och min ridning! (för man rider faktiskt MYCKET bättre om någon skriker åt en vad man ska göra, haha )
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


longerade idag

Skrivet 2012-06-27 Klockan 23:09:40

istället för dressyrsadeln, hade tänkt göra de i veckan och idag hade jag hundarna med så kunde lika gärna ta de idag :) 
JAg är ju inte någon mästare på longering, men idag var sam verkligen på g så gjorde massor övergångar och travade även över bommarna som låg framme, övade där på att komma på bommarna och sen breve bommarna, bra för sams uppmärksamhet och bra träning för mig att kunna reglera så!
Han var superfin och släppte verkligen loss, ryggen höjdes och en nacke jag inte visste sam hade kom fram. 
Jag är så peppad till att rida imorgon!!Sam tycker vi hoppar för lågt

Skrivet 2012-06-27 Klockan 20:54:04Smakprov!

Skrivet 2012-06-27 Klockan 16:23:12

Snällaste lillkusin både fotade och filmade idag när jag red! Men hinner tyvärr inte göra ett "ordentligt" innläg just nu för ska snart till rappestad och kolla på min lillebror och lillkusin när jag rider (får låna en systemis då för att kunna fota och filma=lycklig!), men här kommer iafl ett smaprov! Resten skriver jag senare.
 
 


önskeinlägg - bilder från frankrike

Skrivet 2012-06-27 Klockan 15:30:00

ALLA bilder är fotade av mig ( MANDA ) och får EJ kopieras!!

 


nu ska..

Skrivet 2012-06-27 Klockan 12:27:31

jag bege mig till stallet, tror att jag kommer slänga på dressyrsadeln idag bara för att se om min sits blir bättre i den, dressyrsadeln vi har är väldigt liksom, du sitter där du sitter typ haha! nä men i den får man automatisk bättre sits så worth a try ?Hemma från jobbet

Skrivet 2012-06-27 Klockan 12:21:25

Och eftersom manda inte kunde vara social för hon är hos sam så tänkte jag att jag också går ut till stallet. Hade tänkt rida lite markarbete för på lördag ska jag rida lektion för Marita (hon som brukar hjälpa mig med Uno). Börjar mer och mer tänka på att starta en dressyrtävling! Jag är ju hoppryttare och kallar dressyr ryttare för "fyrkants ryttare" haha, sen gillar jag inte att det är en bedömningssport.... Men iafl så förstår jag ju vikten i dressyren! Och ser absolut inte ner på dressyr ryttare det är bara det att jag tycker hoppning är roligare. Men det skulle vara roligt att ha som mål att liksom starta typ 2 dressyrtävlingar om året bara för att göra något annat också. 
Sen i eftermiddag ska jag åka och kolla på när min lillkusin och lillebror har privat hopplektion på rappestad ridskola, det ska bli roligt och jag kanske även filmar en snutt så ni får se hoppning på nybörjar nivå, haha.


Vill ha!

Skrivet 2012-06-27 Klockan 09:02:00

 
Jag är antagligen och jobbar just nu... Men för pengarna jag tjänar ska jag köpa detta täcke! Tänkt på det länge nu och det är ju helt perfekt i transporten osv efter träning/tävling då det värmer över ryggen men annars är det tunt så han behöver inte bli onödigt varm. Sen är det ju riktigt snyggt också! Ni hittar täcket här--> http://www.charlies.nu/hast/tacken/flugtacke-ciba-john-whitaker.html


sams ridpass idag

Skrivet 2012-06-26 Klockan 22:37:33

gick sådär. Som sagt i förra inlägget behöver ja verkligen en tränare som kan ge mig råd och tips. 
Det började katastrofalt så skrittade några varv och lugnade ner mig sen skritta jag i en kvart ungefär på serpentiner och åttvolter. Fortsatte sen där i traven för att vara så lugn som möjligt.. Sen travade jag över några bommar jag lagt ut, han gick jättefint över dom förutom att i höger varv drog han åt höger men det har ju med hans skadade bak muskel att göra, han drar ju åt höger även på hinder. 
Sen galopperade jag ganska enkelt, friskt tempo, stora volter varvat med små. Lite förvänd och sen gick jag tillbaka till traven där jag gjorde skänkelvikningar och öppnor. Han blir lite svår i travene efter galoppen för han plöjer gärna på och då blir det ostadigt osv.. Men som sagt, måste iväg på träning för instruktör!

Det slutade iaf bra med tanke på hur de började. Skritt pausen behövdes för mig själv.

Sen spolade jag av honom och myste lite innan han gick ut och rullade sig i hagen <3Dagens ridpass

Skrivet 2012-06-26 Klockan 22:36:13

Idag red jag bara ut i skogen en sväng, eftersom jag red ganska hårt igår för att han har stått i en vecka. Men han var iafl pigg och glad! Väldigt frammåt och verkade inte trött alls från gårdagens ridpass. Imorgon ska jag rida i ridhuset igen och på torsdag ska jag nog hoppa, det blir roligt! Nu ska jag iafl sova för jag ska jobba imorgon, och anledningen till att jag inte skrivit så mycket idag är för att mitt internett inte vill samarbeta! Ena stunden har jag jätte bra och nästa har jag inget... Men förhoppningsvis blir det bättre snart.
 
 


fy på mig själv

Skrivet 2012-06-26 Klockan 16:41:16

Jag ska snart prata med min hopptränare om att rida en markarbetslektion för henne för satan vad jag behöver det!
Jag har ju inte ridit för instruktör på ett år ( förutom hopplektioner ) och satan vad jag har tappat i min sits...
I höger är den väl okej men i vänster så drar jag tillbaka innerhanden och vänder hela mig inåt vilket gör att jag sitter helt snett i sadeln och jag kan inte räta upp mig. Och det är just överlivet jag behöver få koll på, mina skänklar är jag nöjda med !

Ser ni skillnaden på hans form? 
( jag rider lätt på översta bilden och sitter ner på andra )


vänster varv!


Höger varv

Rätt svar

Skrivet 2012-06-26 Klockan 11:27:00

 
Bra http://thinkandsmile.blogg.se/ som var första att gissa rätt! :)
 


shoppingsugna?

Skrivet 2012-06-26 Klockan 11:26:36

Hööks har 50 % på massor varor, gå in på www.hooks.se !
today

Skrivet 2012-06-26 Klockan 10:55:49

idag regnar det inte ( tack gud ) så idag rider jag eftersom det inte blev något igår, tisdag är egentligen hans vilodag men nu blir de ju typ att ja byter på måndag och tisdag bara :) banan lär vara dyng sur men vattnet brukar rinna av rätt snabbt så jag hoppas på det idag också! Är den okej att rida på kommer jag kasta ut lite bommar.


här ser ni hur blöt banan kan vara men den ändå är ridbar för att man inte sjunker ner en millimeter, bästa underlaget!


Resten av bilderna!

Skrivet 2012-06-25 Klockan 23:14:27Dagens ridpass

Skrivet 2012-06-25 Klockan 23:07:39

Eftersom det har regnat hela dagen (och jag har lyxen att ha ett ridhus nära där jag bor) red jag mark arbete i ridhuset idag. Och han var jätte fin! Han var nästan så fin som han var innan han fick problem i munnen. 
Så den viloveckan han har haft har nog bara varit bra för honom, han har fått vila huvudet lite och såren i munnen har fått läka ordentligt. 
Så jag var jätte glad över att han nästan (han var ju lite stel förstås då han ståt i en vecka) kändes som när han var som bäst. Så nu är det bara att tagla på! och jag har till och med börjat tänka på om man kanske skulle starta en liten dressyr tävling, men vi får se haha. Fast lite roligt skulle det nog va och nyttigt. Men som sagt vi får se..
känner ni igen bilden? haha. Gillar denna för han var jätte fin det ridpasset
Bjuder på lite gamla bilder i brist på nya..


jag har gjort mina inforutor!

Skrivet 2012-06-25 Klockan 15:19:42

så klicka på manda eller sam på sidan så kan ni läsa om oss! :D


regnet öser ner

Skrivet 2012-06-25 Klockan 13:14:49

så jag var ute i stallet förut och mockade plus gjorde hans mat. Regnet öser ner här och vissa vägar är tillochmed under vatten. Blir det uppehåll rider jag ikväll annars får han vila idag helt enkelt. 


Seg dator...

Skrivet 2012-06-25 Klockan 11:20:35


 
 Min dator är jätte seg och konstig så kan inte ladda upp fler bilder... trött man blir -.- så ni får se resten så fort jag lyckas ladda upp dom. Nu ska jag iafl gå ut till stallet i regnet, tycker vii kan ha lite sol nu.. Man får ju inga sommarkänslor direkt.
 
 


ej häst inlägg. Michael Jackson

Skrivet 2012-06-25 Klockan 10:34:39

Tre år sen idag, hoppas du sover gott, det förtjänar du. Love lives forever


 


hahaha dör

Skrivet 2012-06-24 Klockan 21:02:24Första ridturen

Skrivet 2012-06-24 Klockan 20:21:00

Sedan jag åkte till frankrike var härlig! Red bara ut en sväng men han kändes väldigt mjuk och fin det lilla jag kände på honom. Så det ska blir roligt att rida lite mer ordentligt imorgon!
 
Det var dock en väldigt lerig och almänt ovårdad häst jag hämtade i hagen... Såg mer ut som en vildhäst, haha. Så imorgon blir det stor frisering på gång! Ska bada honom osv för att få honom riktigt ren så man kan  rida ner till ridhuset utan att skämmas, haha.
 
 
Lerig häst...
 


Regnväder

Skrivet 2012-06-24 Klockan 19:41:00

Har ju varit borta ett tag nu så har ju inte uppdaterat så mycket om fölungen. Han mår iafl bra! Men har fått höra av mamma att han blivit ett litet yrväder som flyger omkring när man ska hantera honom. Dock funkade det bra idag när jag skulle ta ut honom... haha. Han går just nu i trähagen som vi kallar det, så har kommer ett smakprov på några kort fotade för ca 20 min sen, resten kommer senare!
 
 


Provocering

Skrivet 2012-06-24 Klockan 17:16:00

Många bloggare använder sig av provocering för att väcka åsikter och få flera läsare osv. Men jag känner att jag aldrig har provocerat, iallafall inte medvetet. 
Därför vill jag veta! Tycker ni läsare att jag eller cassandra har provocerat er här på bloggen någon gång ?
Stallet

Skrivet 2012-06-24 Klockan 12:56:02

Nu ska jag gå ut till stallet. Var där en snabbis igår och pratade med min häst och så fick han ett äpple. Blev helt varm när jag kom in i stallet, saknat min lilla häst! Dock så blev det ingen ridning bara mys. Så nu ska jag gå ut tll stallet och RIDA!
Så skönt att vara hemma
 
Min älskling


en av våra bästa rundor

Skrivet 2012-06-24 Klockan 12:23:23

och ja jag åkte av i omhoppningen men ens bästa runda behöver inte vara felfri eller hur?
I denna runda hade jag så bra självförtroende och då får Sam det med, vi kom rätt på så gott som alla hinder och tvekade inte någonstans. Det är vad som spelar roll för mig! Känslan - inte resultatet!
premiär dopp

Skrivet 2012-06-23 Klockan 22:15:45

Som ja sa i ett inlägg innan var det mysritt på gång, det skönaste efter 30 timmar buss? ;)
Så vi drog iväg och så red vi till sixtorp hehe, så sam och jag gick i vattnet till knäna och det var hur kul som helst!
Sam plaskade med ena frambenet och sen tog han i hela mulen och röjde runt huvet så det skvätte överallt, han älskade det!! :) Sen blev det massa taktande,galopp, bocksprång osv, mkt skratt! mitt hjärta vad jag saknat dig !finally home

Skrivet 2012-06-23 Klockan 18:18:29

ryyttarduon är hemma igen! har haft de super och om någon önskar kan vi lägga upp bilder därifrån! :)
Nu ska jag ge mig ut och rida Sam, mys uteritt låter inte helt fel?
tror cassandra också är i stallet ;)Tips!!

Skrivet 2012-06-23 Klockan 10:00:00

Tänkte ge er ett tips idag och det är Pessoa selen som används vid Longering.
På den finns både inspänning och en del som fästs runt baken. 
Inspänningen är hur lätt som helst att reglera så man kan ha hästen både låg och hög.
Delen som fästs runt baken ger otroligt bra bakbens aktivitet, vissa hästar kan dock behövas vänjas vid den, då flera tycker det är lite obehaglig.
Jag gillar denna sele starkt då jag inte är så bra på longering ( endast gjort det ett fåtal gånger) men ändå kan jag få Sam att jobba på riktigt i den med bakben och han höjer ryggen. 
Den finns att köpa lite var som och Hööks har även en kopia på den men med helt likadana funktioner, den har vi!

 

 
Sam i den: 

 


Va tycker ni?

Skrivet 2012-06-22 Klockan 18:37:00

Nu:
Då:

 
Vet att bilderna är lite olika men försökte hitta några som var så lika varandra som möjligt (han är blöt och uttråkad på den nedersta bilden haha). Men om ni tittar på kroppen, va tycker ni har förbättras/blivit sämre? Skulle vara jätte roligt att höra vad ni tycker så berättar jag senare i ett inlägg vad jag tycker har blivit bättre/sämre.


Finn ett fel

Skrivet 2012-06-22 Klockan 16:37:00Någon gång..

Skrivet 2012-06-22 Klockan 10:00:00

i livet skulle jag vilja starta en fälttävlans tävling. Dock bara typ debutant där det är snälla hinder, ja är ju lite emot när dom blir för höga och fasta, skulle aldrig styra min häst mot ett sånt hinder men anyway. Storhästen jag rider nu lite då och då är så himla härlig och det är en fälttävlans häst, hon har sånt himla härligt psyke och är verkligen vägvinnande, samtidigt som hon är otroligt mkt framåt är hon lyhörd och backar när man ber henne. Så härlig!

Nån gång ska jag starta en liten fälttävlan det ser ju så himla härligt ut.

Har ni någon speciell grej ni vill göra inom hästsporten?

 
 

 

 Allmänna failbilder

Skrivet 2012-06-21 Klockan 17:00:00

Haha
lite smått kär

Skrivet 2012-06-21 Klockan 10:00:00

i scapas schabrak, nu har inte jag så bra koll att jag vet vilken kollektion det är ifrån men dessa finns på sharpman iaf, och jag vill så gärna ha ett!! Antingen ett lime grönt rött eller blått, Sammys finaste färger :)

 

Runt 500-600 kronor får man ge för dessa.

 Flug fri

Skrivet 2012-06-20 Klockan 17:37:00

Vad använder ni för flugmedel på era hästar?

Jag använder detta:Jag brukar använda switch ibörjan och i mitten av sommaren då det inte behövs lika ofta som det andra flugmedlet, det har jag på en gång i veckan ungefär oftast lite längre. Denna kombination körde jag med förra året och jag tyckte den funkade bra. Men är det någon som gör på ett annat sätt?

Sedan brukar jag också använda mig av en flughuva, specielt på Uno då han ite har längsta panluggen direkt. 

Såhär snygg blir han med den på, haha


Min och Sams LB-debut

Skrivet 2012-06-20 Klockan 10:00:00

Detta var 2010 och som sagt vår första LB. Jag är nöjd över debuten också, räcket vi fick stopp på var för ja la han för stort och sen blev inte vägen så bra till sista. Men jag är så nöjd med känslan och att jag inte mesade, fina ponnii <3

 Close up

Skrivet 2012-06-19 Klockan 17:36:00
failbild

Skrivet 2012-06-19 Klockan 10:00:00
bildbomb, sam rullar sig!

Skrivet 2012-06-18 Klockan 18:00:00

 


10 saker ni inte visste om mig = MANDA

Skrivet 2012-06-18 Klockan 10:00:00

* Jag har fobi för hårstrån som inte sitter fast, allts när det typ slingrar sig ett strå runt fingret eller så. 

 

*Jag älskar klackskor, höga!

 

*Jag har få vänner, men dem bästa man kan ha.

 

*Jag är en vänner- nörd.

 

*Jag kan typ inte plugga. Läser det några gånger och hoppas på tur på proven.

 

*Jag vill någon gång i livet köpa en helt EGEN stor häst.

 

*Jag hatar fotboll.

 

*Jag jobbar i pappas verkstad.

 

*Jag älskar att köra moppe!

 

*Jag skulle hemskt gärna jobba som fotograf eller grafisk designer.


*Tidningen jag skriver i var i år nominerad till Lilla journalist priset, vi fick de dock inte, men 2010 fick vi det! 

 

 bildbomb, gammla bilder !

Skrivet 2012-06-17 Klockan 18:00:00off to france

Skrivet 2012-06-17 Klockan 10:39:52

nu drar ryyttarduon till frankrike en vecka, inlägg kommer upp och fortsätt kommentera ! ;)
svarar på kommentarer nästa söndag, hörs då!
kmr sakna er och hästarna, stay tuned ;)


sämst & stackars häst

Skrivet 2012-06-17 Klockan 10:00:00 Inte nöjd någonstans!

Skrivet 2012-06-16 Klockan 14:33:51

För det första regnade det.... Helt dyngsurt överalt! (=
inga bilder) Men bestämde mig för att tävla endå fast gräsbanan antagligen inte var den bästa... Hoppade första klassen.. Han gick inte fram ett dugg! Men det värsta var att jag inte RED fram honom när jag kände att galoppen var asdålig.. Kom runt banan iafl men fick 3 nerslag! Usch. Sen andra klassen debuten på 120 gick sämre för då släpte jag honom framför trippelbarren  så han STANNA! Helt mitt fel! Sen rev jag typ 3 hinder där med... För han inte gick fram så jag ska var glad över att han ens hoppa.. Uno var hur bussig och klok som helst det var bara jag som inte var med alls idag, så himla besviken på mig själv och blev så frustrerad på mig själv för jag gjorde liksom dom missarna som är så självklara att man inte gör tex titta på hindret istl för över och släpte tyglarna framför trippelbarren...
Nej jag är verkligen inte nöjd över mig själv! Fast jag har världens finaste häst som ställde upp så fint på mig idag<3

Sen får jag väl hoppas att det man säger är sant " ingen framgång utan motgång"... (bilden från första tävlingen då jag kom 2:a..)


dyng sur

Skrivet 2012-06-16 Klockan 10:05:25

och blöt är jag, sam också. Red ut i ösregn fast det var sjukt små droppar så kändes inte, vi gjorde det vi är bäst på = galoppera fort och hoppa vattenpölar, skojj! myste sedan hejdå och så ses han och jag nästa söndag igen :)


Fölis ute för andra gången i sitt liv

Skrivet 2012-06-16 Klockan 08:30:00


haha

skööönt

heeeej

Kolla hur benen är! ser helt sjukt ut inte största kollen direkt, haha

Full fart!

*Stolt mamma*

Färdig

Skrivet 2012-06-15 Klockan 23:36:09

eller ja jag har putsat och badat hästen men det var ett tag sen nu, hehe. Nu har jag kollat på film med kusinerna och spelat spel, mysigt. Har dock inte bloggat så mycket men jaja. Tänkte göra några tidsinställda innan jag somnar så ni har något att läsa när jag är borta haha. 

Imorgon är det tävling som står på schemat! 

morgondagens planer

Skrivet 2012-06-15 Klockan 21:20:10

ser ut så att jag åker ut runt sju till stallet och rider sammy, mockar och fixar det. Sen tar jag moppen direkt till Cassandra som ska tävla på sin klubb och jag fotar henne :) Så blir lite fullt upp då vi även har planer på kvällen. Sen på söndag drar jag och cassandra till frankrike!! :D 

Har lite tidsinställda till veckan vi är borta, ni får hålla er kvar tycker ja!

 gårdagens ridpassm

Skrivet 2012-06-15 Klockan 12:08:25

Han var så fin igår igen! Reglerbar, mjuk, kunde ställa han som ja ville, reglera formen och ja, han var super fin!
Red över några bommar också.
I vänster galopp får han inte riktigt med höger ytter så det jobbade vi mkt på. Blandannat genom förvänd galopp för då måste han ju sätta under sig. fin var han!

 Veterinären har varit här för andra gången nu...

Skrivet 2012-06-14 Klockan 16:37:27

Och gjort ett nytt test som visade att fölungen har fått i sig alla antikroppar som den behöver! Superskönt att inte behöva sätta dropp på honom för att ge plastma + att det bästa är ju om dom får antikropparna från mamman då dom är bättre. Men iafl så skönt att höra!

Fölungens första tur ute, bilder

Skrivet 2012-06-14 Klockan 16:21:44Han är såå liten, haha


Kommer även film lite senare när han tar några ostadiga galoppsprång, haha.


Veterinären

Skrivet 2012-06-14 Klockan 14:26:24

Nu ska jag ut till veterinären som kommer om 4 min, haha. Hörs senare!


Gårdagens ridpass

Skrivet 2012-06-14 Klockan 14:25:36

Igår hjälpte pappa mig att hoppa. Det gick jätte bra! Han var följsam och väntade verkligen på mig. Pappa sa att det såg okompliserat ut och det var precis så det känndes, okompliserat typ som vi aldrig gjort något annat!
Vi tränade på lite omhoppnings svängar också för att känna att han följde mig ordentligt och det gjorde han, supernöjd. Så nu ser jag verkligen fram emot tävlingen på lördag!Godmorgon

Skrivet 2012-06-14 Klockan 10:33:50

Idag ska jag iväg och köpa saker till franrkrike resan, woho, åker på söndag!
Kommer åka till stallet sen och troligtvis följer cassandra med med kameran :)

Har inget mer att skriva nu, haha puss på er!

 

Hoppas på samma känsla som igår under dagens pass.hellu

Skrivet 2012-06-13 Klockan 21:27:20

orkar inte skriva något utförligt om dagens pass men satan vad fin han var, jag tänkte bara på att ha tålamod och händerna stilla, bara rida med skänklarna och ja, det lönade sig så att säga! han höjde ryggen super i slutet och jobbade verkligen på!
Förövrigt jobbade jag typ från halv tio till sex. längtar till lönen kommer (a) 

Vad har ni gjort idag ?
Veterinären har varit här

Skrivet 2012-06-13 Klockan 16:47:31

Nu äter fölungen ordentligt och han ser mycket statrkare ut än igår vilket är jätte bra! Men veterinären har endå varit ute för att kolla så han har tillräckligt mycket antikroppar i blodet. Och det hade han inte... Han har ungefär hälften av dom han behöver, men det kan fortfarande stiga så veterinären ska komma ut imorgon igen och göra om testet. Om det inte är bättre då kommer vi få ge honom plastma, men vi får hoppas att vi slipper det och att det löser sig av sig själv.
För er som inte vet så är det så att om han inte har tillräckligt mycket antikroppar kommer hans imunförsvar försvinna innan han hunnit bygga upp ett eget och då kommer han vara väldigt utsatt för infektioner osv.
Såhär såg testerna ut som man kollade om han hade tillräckligt, haha jag tyckte dom påminde om graviditetstest.
Nu äter han iafl själv, duktiga killen<3


Jobbat.

Skrivet 2012-06-13 Klockan 12:34:48

Kom precis hem från jobbet. Orkade inte uppdatera mer igår men vid 02:00 iafl så såg vi honom dia ordentligt! Jätte kul men vi gav honom endå 1 dl mjölk för säkerhetens skull. Sen fick jag sova men pappa skulle gå ut en gång till och kolla på honom vid 3 och väcka mig om det va något. Och eftersom han inte väckte mig har natten gått bra. Men veterinären kommer ut vid 2 idag för att ta ett blodprov för att se så han fått tillräkligt med antikroppar från råmjölken, men det hoppas vi på att han fått ska endå kolla för säkerhetens skull.mot jobbet

Skrivet 2012-06-13 Klockan 08:19:55

nu ska ja in mot jobbet och vet inte hur länge jag är där, sen ikväll ska sam få ett pass med massa bommar. Låter bra! Hörs!ca 00:00

Skrivet 2012-06-13 Klockan 00:45:45

Nu har lillen fått i sig ca 2 dl till med mjölk och även 10 ml paraffinolja. Han ser mycket piggare ut nu och han har börjat försöka dia (även om det inte går så bra, haha svårt att hitta i början) men det är skönt, även om man inte ska lita på att dom ser pigga ut då det går så fort från en till synes frisk fölunge till en döds sjuk. Men endå ett gott tecken att han är piggare men vi kommer fortfarande titta till honom varje timme, och jag ska jobba imorgon kl 9 haha bra där fast klart att fölungen går före min sömn!
Nja lite fel, men nära ;)
Tog med blixt nu så ni skulle se lite bättre.ca 23:00

Skrivet 2012-06-12 Klockan 23:43:41

har varit ute hos den lille för andra gången nu. Nu fick vi i honom ca 2 dl mjölk och det gör att han totalt har fått i sig ca 3 dl, vilket är bra då veterinären sa att han ska få i sig minst ca 1 dl per gång vi matar honom. Sen har han även fått paraffinolja.


Runt 9 idag...

Skrivet 2012-06-12 Klockan 22:44:32

Föddes denna skönhet! Ett svart hingst föl!

Dock så var vi inte med när han föddes utan jag såg honom i boxen när jag skulle kvällsfodra och då var han väldigt svag... Så vi har fått mjölka mamman (Nicara) och matat honom med spruta så nu verkar han mycket piggare. Att han var så svag var nog för att han legat ner väldigt länge utan att komma upp då han fastnat med benen i ett av boxens hörn. Så nu ska vi fortsätta att mata honom varje timme och sen får vi se hur det går, han är iafl på benen och hungrig så det är ett gott tecken. Fortsättning följer!


Dagens ridpass

Skrivet 2012-06-12 Klockan 17:11:16

Idag red jag först ett varv i skogen och sen gick jag till ridhuset en sväng. I början var han lite stel osv men ju mer jag red desto mer slapnade han av och i slutet gick det riktigt bra! Kanske inte det bästa ridpasset men jag är glad över att han la ett stöd på bettet och när jag tog ledande tygeltag följde han dem istället för att slänga upp huvudet som han gjorde innan. Så jag är jätte nöjd min lilla häst har inte ont i munnen längre så nu är det full fart som gäller fram till tävlingen på lördag!


Tillbakablick

Skrivet 2012-06-12 Klockan 16:44:00

Det här är alltså ett klipp på min och Sams första bana någonsin! Det här var för 4.5 år sen och jag kommer direkt från ridskolan ( som jag slutade på för att ha sam på heltid ) och Sam är ingångsatt efter sin spricka i benet. 
Visst har jag en häftig ponny som hoppar mig ur sadeln på 50 - 60 cm ?   ;)
Visste redan här att satan vad jag skulle älska denna ponny!

Stallet

Skrivet 2012-06-12 Klockan 13:27:12

Nu ska jag gå ut till stallet. Ska rida idag och kolla om jag känner någon skillnad! Dock så sa veterinären att det kan ta ett tag innan han förstår att det inte gör ont längre, men vi får se. Ska iafl först rida ut en sväng och sen rida litepå banan och känna efter.


tips!

Skrivet 2012-06-12 Klockan 13:08:00

I stallet har vi en almanacka där varje häst har varsin spalt och där fyller jag i varje dag vad jag gör med Sam, gör ni något liknande?
Faktiskt väldigt bra enligt mig! Då kan man se översiktligt över vad man gjort och man kan se vad man inte gjort på ett tag fast man kanske tycker det inte var så länge sen jag red ut till exempel!

Alltså är det ett tips att fixa det här om ni inte har det!

D = dressyr
U = uteritt
HT= hopptävling
HL = hopplektion
S = skrittIdag...

Skrivet 2012-06-11 Klockan 21:28:18

.. Har uno inte gjort mycket. Eller ja han var ju hos tandläkaren och det tyckte jag räkte för en dag så idag har han vilat. Eller ja blivit ompysslad, han blev borstad i typ en timme sen fick han stå i sin nymockade box med sina back on trak och en krubba full med betfor och morötter medans jag fixade stallet. Men det var jätte mysigt för utanför stallet regnade det massor så kände för att pyssla om honom idag! Smorde även in honom med medlet mot klådan så nu får vi se om det blir bättre.
Såhär såg det ut utanför stallet:
Fina Uno idag.


Dagens köp

Skrivet 2012-06-11 Klockan 21:13:04

Idag har jag köpt en salva mot Unos svans och man då han har börjat klia... Inte bra så vi får hoppas att den hjälper, han har ju inte så mycket svans så vi får hoppas, haha. Sen har jag köpt ett par Jacson x-full damasker då jag redan hade full så har jag nu till Uno runt om. Blir perfekt då jag ska rida dressyr på torsdag!

Hon i kassan rekomenderade detta så vi får hoppas på att det hjälper.Sams aktivering idag

Skrivet 2012-06-11 Klockan 19:45:20

blev intervaller! alltså kondis träning. Jag har inte tränat det förut på han så idag testade vi lite hur många han orkade och vart vi låg lite så. Min syster var med så hon kunde ta tid!
Jag red 2 min galopp & 1 min skritt gånger 6. Alltså tre intervaller i varje varv och han hade orkar två till tror jag men det var ganska varmt och kvavt, så vi lät det va där.
Nu ska jag hålla det här och köra detta program 1 dag i veckan!


Rätt svar

Skrivet 2012-06-11 Klockan 18:03:00

Rätt svar:
Denna var ju ganska lätt, haha. Men hade tänkt köra flera då och då och då kommer de vara svårare!


Nästa tävling!

Skrivet 2012-06-11 Klockan 17:43:12

Folkungabygdens Ryttarförening
Blir på hemmaplan! Folkungabyggden håller tävlingar på lördag och söndag ca 500 m från där jag bor, haha. Tävlingen är på gräs så idag har jag satt i blindbrodd så det ska bli smidigt att brodda sen.
Jag ska iafl rida 110 cm och sen ska jag debutera 120 cm, ska bli jätte roligt är hur taggad som helst!
Broddad hov

Besöket hos tandläkaren

Skrivet 2012-06-11 Klockan 16:28:01

Vi åkte dit så vi var där vid nio sen fick vi gå in och Uno tyckte det var lite skumt, haha. Sen fick han lugnande och han blev jätte trött och jätte söt, haha.
Sen började veterinären kolla honom i munnen och det första hon konstarerade var att han hade tandsten. Sedan såg hon även sår i munnen på höger sida och så hade han "hakar" på tänderna längst bak vilket gör att han sliter ojämt på sina tänder och det bildas vassa kanter på tänderna längst ut och då blir han känslig vid tryck för tänderna skaver i munnen och darav såren i munnen. Det var mest problem på höger sida och hon frågade om han var jobbigast där och det är han ju, och sen sa hon det hon misstänkte att han gjorde och allt stämmde tex det där med att han har börjat slänga med huvudet när man rider.
Sen slipade hon till tänderna så det inte är några hakar kvar och tog bort tandstenen så nu ska han vara som vanligt. Och om 9 veckor ska vi tillbacka för att se så han sliter jämnt på tänderna så det inte uppstår några nya hakar. Skönt att det är fixat och nu kanske min häst blir som vanligt igen för hoppnings vis, haha.
Bilderna är tagna med min mobil, därav kvaliten..
'
Undersökning av tänderna.
Slipar för fullt
Trött häst som får vakna till medans det lungnande medlet släpper<3 (Undertiden gick jag och mamma till travshopen men va vi köpte kommer i ett annat inlägg!)Recension - Dyonchaps

Skrivet 2012-06-11 Klockan 13:40:00

Jag köpte mig ett par Dyon chaps för någon vecka sen och jag täntke skriva lite vad jag tycker om dom nu.


De är så sköna att ha på sig, sitter slimmat men inte så att dom trycker, de går högt upp vilket är ett stort plus enligt mig också, smaksak vad alla vill ha :) 
Det är också väldigt stabila, ger bra stöd för skänkel då de är äkta läder, mina förra var konstgjorda och satan vilken skillnad! De sitter still också, glider inte ner under passet och är super enkla att göra rent!
Gick ju även omkull med dom på mig och då blev dom lite skrapiga men efter otroligt mkt fett har det sjunkit in fint så de knappt syns!

5/5 får dem definitivt av mig!
När jag köpte dom sa hon i kassan att dom var som bilarnas Rolls Royce, dem här kommer hålla många år ! :)Stan

Skrivet 2012-06-11 Klockan 12:02:37

Hemma från tandläkeren och kan säga såhär att det var bra att vi åkte! Han hade bland annat sår i munnen men ni får veta mer i ett bättre innläg för hinner inte skriva mer nu för mamma och jag ska åka in till stan nu.
Fina killen<3Tandläkaren

Skrivet 2012-06-11 Klockan 08:10:36

Nu ska jag snart gå ut till stallet för att göra iordning Uno och sen ska vi åka till tandläkaren. Hur det gick får ni veta senare!


nostalgi kväll

Skrivet 2012-06-10 Klockan 22:07:11

suttit och haft lite nostalgi ikväll, ätit jorgubbar och lyssnat på massvis med disney låtar. amazing säger jag då de är nya favoritordet ;) 
Imorn kmr en recension komma upp och dagens ridpass om de blir något på banan, den är typ under vatten.. 
Idag red jag alltså ut men tyckte inte de behövde något eget inlägg ;)

favoriten just nu!!


Dagens ridpass

Skrivet 2012-06-10 Klockan 18:43:44

Idag var det galopp på shemat. Kände att det behövdes men det är fortfarande roligt hur man märker att hans kondition faktiskt blir bättre och bättre hela tiden. Dock så är det en bit kvar tills han har den kondition jag vill att han ska ha.
Imorgon blir det att åka till tandläkaren och se vad dom säger.Stallet

Skrivet 2012-06-10 Klockan 14:37:50

Nu ska jag gå ut till stallet och mocka osv, ska nog galoppa Uno idag men skriver om det sen när jag kommer in.Finn ett fel

Skrivet 2012-06-10 Klockan 12:56:37
gårdagens ridpass

Skrivet 2012-06-10 Klockan 12:52:45

Han kändes fin, trots väldigt blöt bana. Gjorde vad jag bad om och gick fint! Fick inte den där WOW-känslan men jag är nöjd med passet i helhet.  Sam kan ju bli lite svår att få fram ordentligt och speciellt när det är blött underlag. 


Videon innehåller förvänd galopp, ett URGULLIGT galoppombyte och lite trav!
Film från longeringen

Skrivet 2012-06-09 Klockan 20:52:30

I börja av passet:
I slutet av passet:


Dagens ridpass

Skrivet 2012-06-09 Klockan 19:42:58

Idag red jag bara ut i skogen. Var perfekt idag kände jag, bara ta det lite lungt. Red iafl på hackamore för tredje gången nu. Eftersom jag inte vet om han har ont i munnen eller inte vill jag inte hålla på och greja i munen i onödan. Uno funkar iafl jätte bra på hacket det är nästan som att rida på ett vanligt bett bara att man har sämre svängradie, haha, och han blir lite starkare. Men bara jag är mjuk så funkar det super. Ska iafl bli skönt att åka til veterinären på måndag för att se om han har tandproblem eller inte...
Det var en blöt häst jag fick hämta i hagen idag...

Och lerig...
Men efter lite borsning var det bara att sadla och tränsa, outfiten idag:

Här har ni hackamoret, älskar btw att tränsa med hackamor för det är ju bara en rem som behöver knäppas, haha.
Fotografering

Skrivet 2012-06-09 Klockan 19:17:52

Dessa är bara några av många bilder jag och amanda tog på Uno igår. Vi hade lite otur med väret för solen gick i moln men jag tyckte bilderna blev bra iafl! Vilken tycker ni bäst om? Jag gillade den när han står i fältet, inte för att han posar bra men det var "fri" typ. Annars gillade jag alla bilder, haha.
Nu ska jag skriva ett "dagens ridpass" och sen ska jag lägga upp filmerna från longeringen igår!


Stallet

Skrivet 2012-06-09 Klockan 15:23:38

Nu ska jag gå ut till stallet, ska bara rida ut idag eftersom jag känner mig så seg och han fick jobba ordentligt igår.
Va tror ni vi gjorde igår?? Saret får ni när jag är klar i stallet!


Gårdagens pass

Skrivet 2012-06-09 Klockan 15:11:07

Igår longerade jag Uno. Det var första gången någonsin som jag longerade honom och jag tyckte det gick bra! I början var han lite frågande men efter en stund fattade han och man märkte att han gjort det där innan.
Började först med att värma upp honom utan inspännings tyglar.
Sen när han var uppvärmd använde jag mig av ett par inspänningstyglar för att kunna få ihopp honom, det räckte med att jag satte dit dom så var det som om han fattade att dom var där. Jag spände inte alls in honom mycket men endå så räckte det för att han skulle börja jobba. Försökte vara noga med att BACKEN var med så han inte bara kröker på nacken men inte jobbar med bakbenen. Speciellt Uno som är så stor måste jobba med bakbenen och sätta under sig så han orkar bära sig sen när vi ska hoppa osv.
När jag hade galoperat lite var han jätte mjuk och fin i traven.
Sen när jag skulle jobba honom lite mer ordentligt i galoppen märkte man STOR skillnad på hans starka varv och hans sämre varv. När jag skulle få honom att fatta höger galopp när han börjat bli lite trött ville han inte alls, han fattade hellre vänster galopp och gick i förvänd galopp än att gå i höger! Så nu vet jag vad jag måste jobba stenhårt med, jag måste jobba upp hans styrka i höger galoppen!
Men annars tycker jag att det var ett lyckat pass och jag tror det var nyttigt för mig att se honom från marken, jag som annars alltid sitter på ryggen. Om man longerar får man ett annat perspektiv och man upplever hästen på ett annat sätt vilket jag tror är bra. Fast jag brukar nästan aldrig longera så det är ju roligt med lite omväxling också.
Det kommer även film!


nytt

Skrivet 2012-06-09 Klockan 10:35:17

tryck F5 för nya deisgnen!!


kan glatt meddela

Skrivet 2012-06-06 Klockan 20:53:02

er att den nya designen är klar och troligtvis sätts in på fredag :D 
budget -tips

Skrivet 2012-06-05 Klockan 18:19:31

Läder balsamet jag köpte, luktar gott, kladdar inte och går in i lädret direkt.
kostar endast 60 kronor på Hööks!! min bästa vän

Skrivet 2012-06-05 Klockan 18:17:55

Dagens shopping!!

Skrivet 2012-06-05 Klockan 17:39:30


baksidan med trav...

Skrivet 2012-06-04 Klockan 20:46:12
hmmm

Skrivet 2012-06-03 Klockan 21:07:06

Inte skrivit så mycket på ett tag, både för att lusten inte varit så stor men även för att det är mycket i skolan just nu såhär innan somarlovet!
Men iafl hade tänkt att dra lite snabbt vad som hänt den senaste tiden och sen dagens ridpass.
för några dagar sedan hade jag ett väldigt dåligt ridpass... Han gick inte fram alls och hängde i munnen och kastade med huvudet, helt olikt honnom! Men då la jag det på mig själv tänkte att jag antagligen inte fick igenom honnom ordentligt och att han testade mig elr nåt. Så då bad jag Marita att rida honom och då brukar han ju bli som en dröm eftersom hon verkligen kommer åt honom (hon rider MSV dressyr), jag sa inget om att jag tyckt att han varit stel osv. Sen efter en stund när hon ridit gjort allt för att mjuka upp honnom saktar hon av och frågar om jag tyckt han varit konstig på sista tiden, och sen sa hon precis det jag kände. Att han hängde i munnen var osamarbetsvillig och slängde med huvudet, hon sa att det var som en annan häst! Det var ju skönt att höra att hon tyckte samma, sen föreslog hon att vi skulle åka till tandläkaren med honom. Hennes häst blir tydligen likadan när hon får sår i munnen av hakar på tänderna. Så nu på måndag ska pappa ringa till kliniken och boka en tid så fört som möjligt, och eftersom vi inte är säkra på om det är det vill jag inte rida markarbete på honnom iafl, tänk om han har jätte ont! Så nu har jag skrittat i två dagar och det suger men tänker inte hålla på i munnen fören vi uteslutit att han inte har ont i den!
Dagens ridpass då: Red först ett varv i skogen sen gick jag och klättrade med honom, superbra för då håller jag inte på i munnen men han får endå jobba!
Finaste hästen<3


vad som hänt idag

Skrivet 2012-06-03 Klockan 18:30:02

Jag red storhästen idag igen som förövrigt var knäpp = brunst.. 
Emelie och hennes kompisar red Sam och sam tyckte de var superkul med dom på ryggen, öronena framåt hela tiden, imorgon rider jag han igen :)


Nu ska jag in och jobba sen övningsköra ! svar på fråga :)

Skrivet 2012-06-02 Klockan 22:23:12svar: Nej verkligen inte!! haha, han är en irländare, munsboro ponny. Tycker du han var lik en travare ?!


svar på kommentar

Skrivet 2012-06-02 Klockan 19:37:56Det kommer komma upp! ;) har gjort dressyr och galopp nu :)


today

Skrivet 2012-06-02 Klockan 18:14:04

Idag red jag storhästen och hon skötte sig super som vanligt, dock var hon lite trött idag. Syster red sam och han var pigg och glad haha! bus bollen <3


baksidan med galoppsporten...

Skrivet 2012-06-01 Klockan 12:55:00

Pengar har tagit över denna sport.
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se