Gårdagens pass

Skrivet 2012-06-09 Klockan 15:11:07

Igår longerade jag Uno. Det var första gången någonsin som jag longerade honom och jag tyckte det gick bra! I början var han lite frågande men efter en stund fattade han och man märkte att han gjort det där innan.
Började först med att värma upp honom utan inspännings tyglar.
Sen när han var uppvärmd använde jag mig av ett par inspänningstyglar för att kunna få ihopp honom, det räckte med att jag satte dit dom så var det som om han fattade att dom var där. Jag spände inte alls in honom mycket men endå så räckte det för att han skulle börja jobba. Försökte vara noga med att BACKEN var med så han inte bara kröker på nacken men inte jobbar med bakbenen. Speciellt Uno som är så stor måste jobba med bakbenen och sätta under sig så han orkar bära sig sen när vi ska hoppa osv.
När jag hade galoperat lite var han jätte mjuk och fin i traven.
Sen när jag skulle jobba honom lite mer ordentligt i galoppen märkte man STOR skillnad på hans starka varv och hans sämre varv. När jag skulle få honom att fatta höger galopp när han börjat bli lite trött ville han inte alls, han fattade hellre vänster galopp och gick i förvänd galopp än att gå i höger! Så nu vet jag vad jag måste jobba stenhårt med, jag måste jobba upp hans styrka i höger galoppen!
Men annars tycker jag att det var ett lyckat pass och jag tror det var nyttigt för mig att se honom från marken, jag som annars alltid sitter på ryggen. Om man longerar får man ett annat perspektiv och man upplever hästen på ett annat sätt vilket jag tror är bra. Fast jag brukar nästan aldrig longera så det är ju roligt med lite omväxling också.
Det kommer även film!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se