Ny regel!!

Skrivet 2012-07-04 Klockan 10:57:24

*Att använda spö för att driva på hästar blir förbjudet. Spö blir bara tillåtet för att ”korrigera hästen för att undvika olyckor”.


Självklart tycker jag att detta är en bra regel som verkligen kan behövas på tävlingar. Jag skulle aldrig använda spöt för att få sam att gå fram, en häst ska gå fram för skänkeln och gör den inte det, va gör man då på en tävlingsplats ? 
 
Dock känns det som att denna regel kommer bli otroligt svår att följa i praktiken. Vad som anses som en korrigering till hästen kan ju vara helt olika från domare till domare. Alla som tävlat vet ju att inga domare dömer lika! Definitivt är den bra, men vad anses då vara en korrigering kan jag undra.




Kommentarer
Postat av: Tina

Skrivet 2012-07-04 Klockan 11:30:50
Sv: Tack så mycket! :D

Och ang. ditt inlägg, så håller jag med dig om "vad anses som en korrigering"... Jag rider aldrig med spö hemma nu då jag anser att hon ej behöver det, dock har hon börjat studsa med frambenen när hon inte får stå still, så funderar på o ta till med spöt för att få henne o sluta, för att sedan lägga spöt åt sidan igen :) så det kan väl jag kalla en korrigering om hästen fjantar sig på tävlingsbanan.

Tycker det är hemsk när de piskar hästarna på tävlingar för de ska gå framåt, hoppar hästen inte ett enda hinder så är det ett tecken på någonting.. Men inte ska man piska hästen över varje hinder :/

URL: http://Tinalicious.blogg.se

Postat av: Tina Bergholtz

Skrivet 2012-07-04 Klockan 13:20:52
sv: precis, var på en PAY & JUMP för en månad sedan, där var ett tydligt exempel på en tjej som piskade hästen över varje hinder.. Hästen stannade framför varje hinder, det måste ju finnas en anledning till det lixom?

Usch nej. folk är bedrövliga ibland, tacka vet jag dom djurmänniskor som är schysta vid sina djur - synd de inte finns fler av dom :)...

URL: http://Http://Tinalicious.blogg.se

Postat av: Mina

Skrivet 2012-07-04 Klockan 14:51:47
fin blogg du har!
checka gärna min blogg också, kram :)

URL: http://minaida.blogg.se/


Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se