Stallet idag

Skrivet 2012-09-18 Klockan 22:01:47

Idag har jag ridit på Ellen och Camara :) 
 
Ellen var först ut idag, borstade och fixade. Provade även min presige sadel på henne då den andra "unghästsadeln" inte passar henne + att hon är ju en ridhäst nu ;) Och den passade perfekt! Sen började jag idag med att longera henne vilket funkade superbra tills jag skulle ta galoppen.. Haha hon sprang runt som en tok och bockade och for runtruntrunt, haha.. Tror lite av hennes uppspeldhet beror på att hon är brunstig just nu, så gav upp galoppen i longeringen ganska snabbt. Sen fick jag gå några varv runt på ridbanan så hon skulle få lungna ner sig vilket hon gjorde väldigt fort. 
Sen hoppade jag upp och skritta och travade, idag provade jag mycket halter och jag behöver knapt ta i munnen för att hon ska göra halt det räcker med att jag blir tung och proar åt henne så stannar hon i både skritt och trav :) Sen gav jag mig, hade ju longerat och allt så det fick räcka för idag. 
 
Mamma stod för korten idag.. därav kvaliten, men tänkte att det var bättre än inget.. Skulle gärna vilja ha föräldrar som tyckte det var roligta att fota och filma, haha
 


Med Camara red jag också i padocken, i skritt, trav och galopp. Övade också halter med henne idag och det gick också bra! Hela hon var mycket stadigare idag än vad hon brukar vara, jag slapp liksom passa henne varje steg så hon inte svängde utan hon var mycket mera framåt idag och som sagt stadigare. Men det försås hon blir stadigare och stadigare för varje gång jag rider henne tycker jag :) Sen älskar jag fortfarande hennes galopp! Jag kommer liksom i otakt varje gång i början när jag ska galoppera för den är så STOR och luftig, superhärlig!
 

 
Sen efter jag ridit båda unghästarna hjälpte mamma mig att lyfta hovarna på Arizona och Alfonz (ja nu heter han det då ingen annan kom på något bättre ;) ) Arizona var väl sådär nöjd men efter några tillsägerser lyfte hon snält. Grejen med Arizona är att hon är så stor så hennes sparkar mot att det är obehagligt att man håller i hvarna gör ont.. medans Alfonz hovar kan man liksom hålla kvar trotts att det rycker lite i benen, haha plutte.
Borstade och kliade även på dem och de njöt! Fölungar är ju så söta när de ska klia tilbacka, haha
 
 
Det var nog allt jag gjort i stallet idag :) Imorgon kommer hovslagaren också och då ska uno få nya skor så imorgon ska jag rida på min lilla prins och inte bara borsta på honom ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Ditt Namn:
Kom ihåg mig?

Din M@il: (visas ej)

Blogg eller Hemsida:

Din Kommentar:

Trackback
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se